Menu

Resident Evil: The Final Chapter (2016)

Konačni nastavak popularnog serijala temeljenog na horor video igri istoimenog naslova obećava napokon ponuditi konačno riješenje u borbi Alice i Umbrella korporacije.

  U kinima

Hrvatska26.01.2017.
Srbija26.01.2017.
Bosna i Hercegovina26.01.2017.

  Ocjena

 Resident Evil: Posljednje poglavlje
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 46min

  Zemlja / jezik

Njemačka, Australija, Kanada, Francuska / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Paul W.S. Anderson

  Scenarij

Paul W.S. Anderson

  Produkcija

Paul W.S. Anderson
Jeremy Bolt
Samuel Hadida
Victor Hadida
Robert Kulzer
Martin Moszkowicz
Jannie van Assen

  Glazba

Paul Haslinger

  Kinematografija

Glen MacPherson
  Sinopsis

Nastavljajući točno tamo gdje je njegov prethodnik “Resident Evil: Retribution” završio, Alice (Mila Jovovich) jedina je preživjela nakon događaja koji je trebao biti posljednja bitka čovječanstva protiv zombija. Ona se sada mora vratiti na mjesto gdje je sve i započelo – u Raccoon City, gdje Umbrella korporacija okuplja svoje snage kako bi pripremili posljednji napad nad svima onima koji su uspjeli preživjeti apokalipsu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ruby Rose Abigail
Mila Jovovich Alice
Ali Larter Claire Redfield
Ian Glen Dr. Alexander Isaacs
William Levy Christian
Shawn Roberts Albert Wesker
Rola Cobalt
Eoin Macken Doc
Joon-Gi Lee Lee
Ever Anderson Alicia Marks
  Recenzija

Nakon više od desetljeća svog postojanja, serijal “Resident Evil” dolazi svom kraju. Još od 2002. godine, vidjeli smo čak pet nastavaka koji su konstantno imali svoju vjernu publiku iz svih krajeva svijeta, te su bez problema uspjevali puniti kina gdje god su se emitirali. Pošto je “The Final Chapter” sada spreman za ubrzi dolazak u kina, projekt je objavio svoju punu glumačku postavu. Ona je sačinjena od nekih već dobro poznatih likova, kao i nekih novih lica.

Nikoga tko je pratitelj ovog serijala neće nimalo iznenaditi tko je glavna uloga koja pogoni ovaj serijal preko deset godina. Iako su mnogi glumci došli i otišli, Mila Jovovich i dalje je sveprisutna, a sada je spremna po šesti put glumiti junakinju Alice. Naravno, što će se s njenim likom naposlijetku dogoditi svima je još uvijek velika nepoznanica. Na ljeto smo također čuli glasine o tome kako će se filmu ponovno pridružiti Ali Larter, a sada kada je film krenuo u produkciju ova glumica i službeno je potvrđena. Ona će ponovno glumiti Claire Redfield, koja se prvi put pojavila u “Resident Evil: Extinctionu” iz 2007.g, a svoju ulogu ponovila je u “Afterlifeu”. Iako nije bila prisutna u posljednjem nastavku, to se lako može objasniti činjenicom da je u svojoj posljednjoj sceni bila oteta.

Škotski glumac Iain Glen vjerojatno je najbolje poznat kao Jorah Mormont iz HBO-ove hit serije “Igra prijestolja”, no on će ubrzo zauvijek napustiti Westeros i krenuti u pohod na zombije u svijetu “Resident Evila”. Nažalost, nemamo točne informacije o tome tko je zapravo njegov lik u ovom filmu, no nadamo se da će mu redatelj Paul W.S. Anderson pružiti mogućnost da barem ovdje dobije djevojku. Nakon Iaina, imamo poznati model i umjetnicu iz Australije, Ruby Rose, koja polako postaje popularna i u Americi, a njeno pojavljivanje u ovom filmu zasigurno će pridonijeti njenoj globalnoj popularnosti. Pretplatnici Netflixa također ju poznaju kao manipulativnu Stellu Carlin iz treće sezone “Orange is the New Black”, no nemamo informacija hoće li u ovom filmu imati neku potpuno drugačiju ulogu.

Osim gore spomenutih, ovoga puta vraća nam se i Shawn Roberts, koji je svim obožavateljima poznat kao ključni zlikavac Albert Wesker, no u ovom filmu on je na strani Alice i borit će se protiv Umbrella korporacije. Produkcija na ovom novom flimu Paula W.S. Andersona održavala se u Južnoj Africi, te je sve spremno da ovaj konačni nastavak serijala napokon dođe u kina. Ono čemu se možemo nadati su mnogo akcijskih scena, mnogo krvi, no također se nadamo da će ovaj serijal dobiti i kvalitetno napisani svršetak koji neće ostaviti fanove na cjedilu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Horori Avanture SF-ovi Trileri Najnoviji traileri
Sortiraj