Menu

Resident Evil: Retribution (2012)

Alice je i dalje u borbi na strani pobunjenika a uvijek protiv korporacije Umbrella i besmrtnih.

  Ocjena

 Resident Evil: Retribution
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 36 min

  Zemlja / jezik

Njemačka, Kanada, SAD, Francuska / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Paul W.S. Anderson

  Scenarij

Paul W.S. Anderson

  Produkcija

Paul W.S. Anderson
Jeremy Bolt
Don Carmody
Alexander Dostal
Hartley Gorenstein
Samuel Hadida
Robert Kulzer
Martin Moszkowicz
Bernhard Thür

  Glazba

tomandandy

  Kinematografija

Glen MacPherson
  Sinopsis

Smrtonosni T-virus Umbrella korporacije i dalje hara planetom, transformirajući globalnu populaciju u legije zombija. Posljednja nada ljudske rase, Alice, probudi se u srcu Umbrelline najtajnije ustanove te otkriva sve više o svojoj misterioznoj prošlosti dok se kreće sve dublje u kompleks.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Milla Jovovich Alice
Sienna Guillory Jill Valentine
Michelle Rodriguez Rain
Aryana Engineer Becky
Bingbing Li Ada Wong
Boris Kodjoe Luther West
Johann Urb Leon S. Kennedy
Robin Kasyanov Sergei
Kevin Durand Barry Burton
Ofilio Portillo Tony
  Recenzija

Peti nastavak ovog veoma profitabilnog serijala temeljenog na video igri, ponovno napisan i režiran od stane Paul W.S. Andersona, nažalost ima vjerojatno najlošiju priču od svih nastavaka do sada. Upravo zato, ovaj 95-minutni film počinje sa špicom, prepričavanjem prošlih događaja i simulacijom napada zombija, što sveukupno traje 15 minuta prije nego što pravi film zapravo počne.

Priča je već svima dobro poznata. Mila Jovovich glumi Alice, ženu koja živi u post-apokaliptičnom svijetu u kojem virus pušten od strane Umbrella korporacije pretvara ljude u zombije. Umbrella želi Alice mrtvu, a Alice želi da ju puste na miru. Svi ostali detalji u priči su samo razlog da dođe do tučnjave likova. No, upravo ta tučnjava je ono zbog čega vrijedi pogledati ovaj film. One su odlično napravljene, a Mila Jovovich je kao stvorena za ovu ulogu u kojoj koliko god guzica ispraši, uspijeva ostati seksi i kul.

Serijal je temeljen na video igrama „Resident Evil“, iako je radnja filma već potpuno odlutala od izvornog materijala. Anderson u i tamo ubaci pokoju referencu na video igre uključujući neke likove, kao na primjer Adu Wong i Leona S. Kennedya. Osim likova iz video igre, ovaj film vratio je i neke zvijezde iz prošlih nastavaka filmova, poput Michelle Rodriguez koja ovdje igra čak dvije uloge. Nažalost, Ali Larter, koja je bila velik dio prošla dva nastavka, ovoga puta nije sa nama.

Nažalost, priča i dijalog filma su prilično loši, a sam film završava kao i obično, sa nepoznatim krajem, koji bi se trebao nastaviti u idućem dijelu. Ako do sada niste gledali niti jedan film iz serijala, ne možemo vam preporučiti da započnete sa ovim filmom, već prvo pogledajte prvi dio, koji je u mnogo toga bolji od ovoga. No, za one okorjele fanove koji su pogledali sve nastavke, ako želite još malo iste formule, ovo je film koji upravo to i posjeduje.

  Slični filmovi