Menu

The Little Gangster (2015)

Riki Boskamp sanja o drugačijem životu u kojem nije uvijek predmet sprdnje i u kojem njegov otac nije totalni luzer.

  U kinima

Hrvatska25.04.2017.

  Ocjena

 Mali gangster
(2015) on IMDb

  Trajanje

1h 42min

  Zemlja / jezik

Nizozemska / nizozemski

  Klasifikacija

  Režija

Arne Toonen

  Scenarij

Marjon Hoffman
Lotte Tabbers

  Produkcija

Noortje Dijkstra
Maarten Kuit
Koji Nelissen
Dave Schram
Niek Teunissen

  Kinematografija

Rutger Storm
  Sinopsis

Ovaj film komedija je o dječaku kojeg vršnjaci stalno maltretiraju te stoga odluči svima govoriti kako dolazi iz mafijaške obitelji, kako bi ga pustili na miru. Rik Boskamp, sin štreberskog računovođe, više ne želi da ga maltretiraju. Inspiriran mafijaškim filmom on dobije ideju – njegovi roditelji se odsele, a on počne pričati kako je njegov otac veliki mafijaš. U početku stvar u potpunosti upali – nitko ga više ne maltretira i svi ga se boje. No, ubrzo se njegove laži počnu okretati protiv njega. Ovaj šarmantni i zabavni obiteljski film temeljen je na istoimenom romanu za djecu autorice Marjon Hoffman.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Thor Braun Rikkie
Henry van Loon Paul
Meral Polat Gina
René van 't Hof Fred
Rick Lens Roderick
Thijn Brobbel Noah
Noël Keulen Anton
Ellen Pieters Riet
Loes Haverkort Wanda
Lineke Rijxman Gerda
  Recenzija

Zanimljiva nizozemska obiteljska komedija, “De Boskampi’s” je priča o dječaku koji uspješno izbjegava maltretiranje na način da se svima predstavlja kao sin mafijaškog dona. Oni koji očekuju da dječji filmovi imaju neku konstruktivnu poruku neće biti oduševljeni ovim filmom, koji zapravo propagira intimidaciju kao riješenje problema, barem dokle god to ne prerasta u nešto ozbiljno. No, za sve one koje ne smeta malo nespretna poruka, ovaj film pružit će im veoma dobru zabavu i smiješne scene kroz čitavo trajanje.

Rikkie Boskamp želi imati kul tatu, koji nije pasivan i predmet sprdnje u cijelom kvartu. Kada njegov otac dobije promaknuće i priliku da se odseli u novi kvart, Rikkie to vidi kao priliku da započne novi život u kojem će ga njegovi vršnjaci malo više poštivati, kao i njegovog oca. Uz to, jedne večeri, inspiriran mafijaškim filmom, on dobije pravu inspiraciju – u novom će se susjedstvu predstaviti kao sin iz mafijaške obitelji. Stoga Rikkie dekorira novu kuću u talijanskom stilu, a svoj izgled preobrati u stilu malenog talijanskog mafijaša – i s time je spreman krenuti u novu školu.

Nekoliko dobro ubačenih referenci ne samo da uplaše klince u školi, već i dovode do njihovog ultra-ljubaznog ponašanja, kao i odraslih osoba koje počinju paničariti od straha u svom srednjerazrednom kvartu. Jedina iznimka je lokalni susjed Fred, bivši policajac koji nije nimalo sretan što se u njegovo susjedstvo doselila kriminalna obitelj. On stoga odluči špijunirati svoje nove susjede, a njegov lik doima se poput ravnatelja Rooneyja u hit filmu “Ferris Bueller’s Day Off”.

Sve protječe u najboljem redu dok se u novom susjedstvu ne pojavi nekoliko starih neprijatelja oca i sina, koji pokušaju raskrinkati njihove laži, a zatim jedan pravi mafijaš postane uvrijeđen kada sazna da se na njegovo područje doselila konkurencija. Stvari postaju sve kaotičnije, a Boskampiji u nekoliko navrata bivaju spašeni samo zahvaljujući Rikkiejevoj snalažljivosti ili pak pukoj sreći.

Čitava zabavna priča vjerojatno je u potpunosti pokupljena iz istoimenog dječjeg romana autorice Marjon Hoffman, te će jednako dobro zabaviti malene gledatelje kao i one nešto starije. Glumci su veoma dobro odradili svoj posao, bez da su zalutali u neke prevelike karikature, a produkcija samog filma veoma je uglađena i kvalitetno napravljena. U konačnici, ako želite cijelu obitelj odvesti na jedan veoma zabavan film, a to je u posljednje vrijeme sve teže i teže, ovo je pravi film za vas.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Kriminalistički Preporuke Ratni Biografije Komedije Romantični
Sortiraj