Menu

Deadpool (2016)

Bivši vojni operativac postane korumpiran, te bude podvrgnut eksperimentu i dobiva nadnaravne moći i poprima svoj alter ego “Deadpool”

  Ocjena

 Deadpool
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 48min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Tim Miller

  Scenarij

Rhett Reese
Paul Wernick
Fabian Nicieza
Rob Liefeld

  Produkcija

John J. Kelly
Simon Kinberg
Stan Lee
Jonathon Komack Martin
Rhett Reese
Ryan Reynolds
Lauren Shuler Donner
Aditya Sood
Thane Watkins
Paul Wernick

  Glazba

Junkie XL

  Kinematografija

Ken Seng
  Sinopsis

Temeljen na Marvelovom anti-junaku, ovaj film je priča o postanku ovog veoma razvratnog superjunaka. Bivši specijalni agent, sada plaćenik, Wade Wilson, biva podložen ilegalnom eksperimentu koji mu podari nadljudske moći. Nakon što jedva uspije pobjeći, on preuzima svoj novi alter ego i nazove se Deadpool. Naoružan novim moćima i veoma uvrnutim smislom za humor, Deadpool kreće u lov na čovjeka koji mu je gotovo potpuno uništio život, no usput planira i ponovno osvojiti svoju bivšu ljubav.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ryan Reynolds Wade/Deadpool
Karan Soni Dopinder
Ed Skrein Ajax
Michael Benyaer Warlord
Stefan Kapicic Colossus
Brianna Hildebrand Negasonic Teenage Warhead
Style Dayne Jeremy (Pizza Guy)
Kyle Cassie Gavin Merchant
Taylor Hickson Meghan Orlovsky
Randal Reeder Buck
  Recenzija

Koliko shvatih prilikom gledanja ovog filma, ono što razdvaja Deadpoola od ostalih junaka iz stripova jest to da on uopće nema nakanu biti heroj – on zna da je u stripu i željan je ubiti negativce. Također psuje mnogo.

Deadpool prenosi to nerijetko vrlo urnebesno. Ryan Reynolds, koji je glumio pitomiju verziju istoimenog junaka u par scena u X-Men Origins: Wolverine je savršen odabir za sarkastičnog, prostog superheroja te uživa u slobodi koja mu je podarena. Scenarij (autora Zombielanda) je prepun razdraganih šala koje uništavaju tabue na račun drugih Marvelovih likova. Prvijenac redatelja Tima Millera počinje sa uvodnom špicom u kojoj se izruguje uvodnim špicama gdje daje opise umjesto imena ljudi.

Unatoč svim estetskim razlikama, ovo je tek još jedna priča o superjunaku. Broj trupla nije naročito veći nego u drugim filmovima istog žanra, ali je sam proces eksplicitno prikazan. Deadpool ruši četvrti zid, ali također i napominje da ruši četvrti zid što pomalo uništava dojam. Ima mnogo dosjetki na račun drugih superjunaka za koje njegov filmski studio ima autorska prava. Uglavnom, dosjetljiv i šaljiv kakav jest, ipak je Deadpoolovu inačicu provokativnosti morao odobriti studio.

Ovo je nepristojna i gruba akcijska komedija koja je još više fokusirana na smijeh, za razliku od Ant-Mana. Uz urnebesne popratne likove kao što je Weasel (T. J. Miller), Deadpoolov prijatelj i šanker, te Slijepa Al (Leslie Uggams) – starica koja je Deadpoolova cimerica, a također obožava kokain. Reference na pop-kulturu i pošalice su dio trenutka u kojem je film izdan, što ga osuđuje na kratkotrajnost. Drugim riječima: kada/ako budete gledali ovaj film ponovno za par godina pomislit će te: „Ajme, ovo je zastarjelo!“. Svakako, u kašu filmova o superjunacima ovo je dobrodošao začin, no unatoč tomu se nalazi u istoj zdjeli kao i ostali.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Najnoviji traileri Animirani Drame Kriminalistički
Sortiraj