Menu

Ashby (2015)

Srednjoškolac Ed Wallis se sprijateljuje sa svojim susjedom, Ashbyem, umirovljenim CIA agentom/ubojicom kojemu je ostalo tek nekoliko mjeseci života.

  Ocjena

 Ashby
(2015) on IMDb

  Trajanje

1h 40 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Tony McNamara

  Scenarij

Tony McNamara

  Produkcija

Luke Daniels
Hilary Davis
Tom Harberd
Phil Hunt
Stephen Kelliher
Josh Kesselman
Rory Koslow
Kevin McCormick
Alan Pao
Scott Putman
Compton Ross
Elliot Ross
Fenella Ross

  Glazba

Alec Puro

  Kinematografija

Christopher Baffa
  Sinopsis

Kada novi dečko u gradu, Ed Wallis (Nat Wolff) dobije zadatak da intervjuira stariju osobu, on odabere svog misterioznog susjeda Ashbyja Holta (Mickey Rourke). To novo prijateljstvo obojicu ih dovodi do neočekivanih putovanja. Ashby – za kojeg se ispostavi da je bivši CIA likvidator – mora se suočiti sa smrtonosnom bolesti, dok se Ed mora prilagoditi životu sa novopečeno razvedenom mamom (Sarah Silverman) i svom novom ljubavnom odnosu sa štrebericom iz razreda Eloise (Emma Roberts).
  Trailer

  Glumac   Uloga
Mickey Rourke Ashby Holt
Nat Wolff Ed Wallis
Emma Roberts Eloise
Sarah Silverman June Wallis
Kevin Dunn Coach Bruton
Zachary Knighton Father Ted
Michael Lerner Entwhistle
John Enos III Coach Wally
Steve Coulter Peter Black
Tom Nowicki Kenrick
  Recenzija

„Ashby“ je dobra/loša vijest za fanove Mickeya Rourkea. Dobra vijest jest da je nakon godina loših filmova, Mickey napokon pronašao ulogu u dobrom indie filmu – zasigurno svoju najbolju ulogu od „Wrestlera“. No, loša vijest je da Mickey, sa svojom mišićavom građom, uopće ne liči na umirućeg ubojicu, te je usprkos svom njegovom trudu, loše odabran za tu ulogu.

Unatoč tome, ovom filmu pomogao je mladi glumac Nat Wolff koji je nedavno bio zvijezda srcedrapajućeg filma „The fault in our stars“. Wolf pokazuje veoma dobru i kvalitetnu glumu, igrajući mladog momka koji se sprijatelji sa svojim susjedom, te kojeg ne smeta činjenica da je ovaj ubio 95 ljudi. Iz sadržaja ovog filma dalo bi se zaključiti da se radi o nekoj akcijskoj komediji, no ovaj film to nije, već je naglasak više na vezi između dva glavna lika, gdje Ashby, iako je prije bio ubojica, želi biti dobar mentor mladom dječaku.

Iako je Rourke nažalost loš odabir za ulogu Ashbyja, film ipak veoma dobro funkcionira jer je podijeljen na Wolffovu vezu sa Ashbyjem, te njegov školski život, u kojem on, iako je slabije građe, želi postati football igrač te se zaljubjuje u štreberastu i pomalo previše uvrnutu Emmu Roberts.

„Ashby“ nikako nije savršen indie film, no veoma je dobar, te je definitivno Rourkeovo najbolje djelo u nekoliko posljednjih godina.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Romantični Biografije Kriminalistički Ratni
Sortiraj