Menu

Bridesmaids (2011)

Natjecanje između kume i djeveruše, oko toga tko je bolja prijateljica mlade.

  Ocjena

 Bridesmaids
(2011) on IMDb

  Trajanje

2h 5 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Paul Feig

  Scenarij

Kristen Wiig
Annie Mumolo

  Produkcija

Judd Apatow
Paul Feig
Lisa Goldberg
Barry Mendel
Annie Mumolo
Clayton Townsend
Kristen Wiig

  Glazba

Michael Andrews

  Kinematografija

Robert D. Yeoman
  Sinopsis

Annie (Kristen Wiig) je kuma čiji se život preokrene dok vodi svoju najbolju prijateljicu Lillian (Maya Rudolph) i skupinu ludih djeveruša (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey i Ellie Kemper) kroz divlju vožnju do braka. Anniein život je urnebes. No, kada sazna da se njena najbolja prijateljica zaručila, jednostavno mora biti njena kuma na vjenčanju. Iako siromašna, Annie blefira kroz sve moguće pripreme i rituale. Sa samo jednom šansom da sve bude savršeno, ona je odlučna u tome da Lillian i ostalim djeverušama pokaže koliko daleko možeš ići za nekoga koga voliš.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Kristen Wiig Annie
Terry Crews Boot Camp Instructor
Maya Rudolph Lillian
Tom Yi Jewelry Store Couple
Elaine Kao Jewelry Store Couple
Michael Hitchcock Don Cholodecki
Kali Hawk Kahlua
Joe Nunez Oscar the Security Guard
Rebel Wilson Brynn
Matt Lucas Gil
  Recenzija

„Bridesmaids“ je toliko smiješan i zabavan, da s lakoćom možete zanemariti činjenicu da je predugačak i da mnogo svojih manjih radnji ne razvije do kraja. Nevjerojatno je da ovaj čaroban film uopće postoji, bez obzira na njegovu nesavršenu egzekuciju. Film je napisala jedna od najsmješnijih američkih komičarki Kristen Wiig, uz pomoć svoje prijateljice Annie Mumolo.

Komedije za odrasle već su dugo vremena popularne, no gotovo niti jedna do ovog filma nije bila predvođena ženskim ansamblom. Uistinu, bilo je i vrijeme da netko to već jednom napravi. Također, iako većina komedija na temu vjenčanja često ode malo predaleko, ova je cijelo vrijeme prizemljena, te je osvježavajuće vidjeti film u kojem ženski likovi nisu potpune psihotične kuje.

Naravno, najbitniji faktor u ovom filmu je komedija. Wig i Mumolo napisale su scenarij koji daje glumicama pregršt prilika da izrade fenomenalno smiješne scene, poput one u kupoanici ili u avionu. Redatelj je Paul Feig, koji zna kako režirati karakterne komedije i u njih uklopiti odličan humor, pošto je režirao filmove poput „Freaks and Geeks“, te epizode serija „Arrested Development, „The Office“ i „Parks and Recreation.“

No, film ima i svojih problema. Doima se kao da je znatno predug, te vidimo mnogo scena koje su izgleda ostaci obrisanih radnji i koje ne dovode do ničega. Također, film je trebao biti mnogo discipliniranije montiran, sa konzistentnim odlukama te malo čišćom vizijom onoga što je zapravo trebao biti. To su sve stvari koje često dijele dobru komediju od one odlične. No, bez obzira na to, sama činjenica da je napravljen ovakav film, odrasla komedija sa ženama na čelu, je dovoljna da pogledate ovaj film i uvjerite se kako i žene mogu biti jednako smiješne, proste i uvjerljive kao i muškarci.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Trileri Romantični Kriminalistički SF-ovi Preporuke
Sortiraj