Menu

Bling (2016)

Hoće li raskošni prsten ili hrabrost da spasi svoj grad od vojske zlih robota biti dovoljno da Sam osvoji srce svoje prve ljubavi?

  U kinima

Hrvatska19.01.2017.
Bosna i Hercegovina19.01.2017.

  Ocjena

 Prste(n) k sebi
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 22min

  Zemlja / jezik

Južna Koreja, SAD / hrvatski

  Klasifikacija

  Režija

Kyung Ho Lee
Wonjae Lee

  Scenarij

Chris Denk
Hyunjoong Kim
Kyung Ho Lee
Saul Blinkoff
Sukhoon Choi

  Produkcija

Oliver Huzly
Donghwa Kang
Jongsoo Kim
Eun-Young Park
Youngshin Park
Joshua S. H. Son
Thierry Wase-Bailey

  Glazba

Geoff Zanelli
  Sinopsis

Niskorangirajući mehaničar u parku Sam sanja o svojoj prvoj ljubavi Sue. Zbog krive percepcije da će samo pomoću raskošnog prstena uspjeti osvojiti njeno srce, Sam isplanira najsavršeniju moguću noć u kojoj će zaprositi svoju jednu jedinu, istinsku ljubav. No, kada se pojavi superzlikavac Oscar koji je osmislio opaki plan uz pomoć svog vlastitog prstena, Samovi planovi naglo padaju u vodu. Nakon što ova dvojica zabunom zamjene svoje prstene, Sam će se morati udružiti sa svojim robotskim superjunacima kako bi pronašao svoj zaručnički prsten i spasio grad, a putem će i saznati kako nije bitna veličina dijamanta, već veličina srca.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Taylor Kitsch Sam
Jennette McCurdy Sue
James Woods Victor
Carla Gugino Catherine
Tom Green Okra
Jon Heder Wilmer
Jason Mewes Kit
Jason Kravits Oscar
Jim Breuer Mr. Glump
Lex Lang OX King
  Recenzija

“Bling” je savršeno slatka, savršeno nježna i savršeno pristojna animirana komedija koja će biti dostatna klincima čije godine sadrže jednoznamenkaste brojeve. Tema priče je prava ljubav, te kako premostiti sumnju u sebe, a tu je i superzlikavac Oscar (Jason Kravitz), koji se nađe na putu mehaničaru Samu (Taylor Kitsch), koji samo želi za valentinovo zaprositi svoju ljubav iz djetinjstva, Sue (Jenette McCurdy), televizijsku reporterku u usponu. Osim toga, ciljana publika u ovom filmu zasigurno će pronaći poznatu priču, te likove poput Aunt Catherine (Carla Gugion) i Oscarovog mehaničkog pomagača Victora (James Woods), koji je jednako zao kao i njegov vođa.

Sam naslov filma proizlazi iz savjeta koji je teta Catherina dala Samu dok je još bio sasvim maleni dječak zaljubljen u Sue. Samo posebni (sjajni) prsten moći će osvojiti njeno srce. Sam ovo jako uzme k srcu, te iako na svom mizernom poslu ne može zaraditi niti približno dovoljno novaca za takav komad nakita, on ipak odluči kupiti najskuplji prsten samo kako bi Sue pristala na njegovu prosidbu. No, isti prsten odlučio je kupiti i Oscar, najveći superzlikavac na svijetu, a veoma brzo ova dvojica likova uspiju slučajno zamjeniti svoje prstene, što dovodi do zapleta priče.

Ako su Sam i Sue generički nabrijani i pozitivni, Samovi životinjsko-robotski prijatelji, koji imaju veliku sklonosti uništavanju svega i konstantno dovode Sama u neugodne situacije, onda logično čine slatke likove u ovom filmu. Okra (Tom Green) je intelektualac sa ubojitim balončićima, Kit (Jason Mewes) je ninja-pauk-majmun, a Wilmer (Jon Heder) ima prdce koji služe kao oružje. No, mnogo interesantniji je  Oscar, koji ima toliko veliku limuzinu koja očito nadoknađuje sve njegove loše karakterne osobine, te njegov podanik Victor, koji je pomalo zastrašujuće lojalan svom gospodaru. Ova dvojica likova jedini će biti zanimljivi odraslim gledateljima, iako to baš i ne znači da će se starija publika provesti jednako dobro kao i ona mlađa – film jednostavno nema mnogo toga za ponuditi odraslima.

Što se tiče animacije, ona je veoma ljupka i vesela, puna preslatkih likova i mehaničkih spodoba, koji su svi izuzetno dobro napravljeni. Beskrajne scene potjera imaju mnogo više energije nego originalnosti, no služe svrsi i dobro pogone priču kada je to potrebno. U konačnici, “Bling” na stol ne donosi apsolutno ništa novoga. On je tipični moderni animirani film, pun pjesmuljaka, nekoliko smiješnih scena i mnogo duha. Možda ne dobiva bodove za originalnost, ali zato mu dajemo čiste petice za trud.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Animirani Avanture Sinkronizirani crtići Fantazije Drame Dokumentarci
Sortiraj