Menu

Baby Driver (2017)

Nakon što biva prisiljen raditi za krim-bossa, mladi vozač se nađe usred pljačke koja je osuđena na propast.

  U kinima

Hrvatska24.08.2017.
Bosna i Hercegovina24.08.2017.
Srbija24.08.2017.

  Ocjena

Baby Driver (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 52min

  Zemlja / jezik

UK, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Edgar Wright

  Scenarij

Edgar Wright

  Produkcija

Tim Bevan
James Biddle
Liza Chasin
Eric Fellner
Adam Merims
Nira Park
Rachael Prior
Leo Thompson
Edgar Wright
Michelle Wright

  Glazba

Steven Price

  Kinematografija

Bill Pope
  Sinopsis

Baby je mladi nagluhi vozač koji bez problema može izvesti i najluđi potez u autu uz dobru glazbenu podlogu. Njegov talent apsolutno je krucijalan kako bi preživio radeći za krim-bossa Doca koji se bavi pljačkama. No, kada Baby napokon pomisli da bi mogao biti slobodan čovjek koji može u miru živjeti sa svojom djevojkom Deborah, Doc ga natjera da obavi još jedan posao. Uz ekipu kriminalaca koji su nestabilni i ne mogu kvalitetno izvesti pljačku, Baby se ubrzo nađe u velikoj opasnosti. Kako bi preživio, trebat će mu sve njegove vještine, mudrost i hrabrost.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ansel Elgort Baby
Jon Barnthal Griff
Jon Hamm Buddy
Eiza Gonzalez Darling
Micah Howard Barista
Lily James Debora
Morgan Brown Street Preacher
Kevin Spacey Doc
Morse Diggs Morse Diggs
CJ Jones Joseph
  Recenzija

Peti film britanskog redatelja i scenarista Edgara Wrighta, “Baby Driver” je akcijsko-glazbeni film koji u sebi sadrži mnoštvo noir elemenata koje modificira u nešto što nadilazi sve moguće žanrove. Uzimajući zabavnu mačo stranu automobilskih akcijskih filmova poput “Brzih i žestokih”, no bez nepotrebnih prenemaganja, te kombinirajući ju sa ljubavnom pričom punom visokih uloga i simpatičnosti, ovaj film gotovo sigurno će se isticati u moru sličnih filmova koji su većinom nastavci već odavno prožvakanih serijala.

Ansel Elgort glumi Babyja, čudnovato nazvanog vozača koji radi za kriminalca Doca (Kevin Spacey), koji pod svojim okriljem drži impresivni ansambl pljačkaša i sličnih luđaka, između ostalih i Buddyja (Jon Hamm), Darling (Elisa Gonzalez), te Batsa (Jamie Foxx). Kako bi napokon dobio svoju slobodu, Baby mora odraditi još samo jedan posao za Doca, te se raduje što će napokon moći provoditi vrijeme sa svojom djevojkom Deborom (Lily James). No, ubrzo će shvatiti da život kriminala nije uvijek lako napustiti.

Slično kao Scorsese i Tarantino prije njega, i Wright se odlično koristi glazbenom podlogom kao alatom za razvijanje likova i namještavanje atmosfere filma. No, intimnost i tehnička izvedba koju Wright uspijeva postići u ovom filmu nešto su sasvim nevjerojatno. Užvajući u svom vlastitom ritmu, prepun stila i visokih uloga koji će vas bez problema uvući u njegovu priču, “Baby Driver” nema sebi ravnog filma u pogledu mješavine vizuala, priče i odlične glazbe.

No, i njegovi likovi također su odlični, a sve ih glumi ekipa sa velikim talentom. Elgort u ovom filmu pruža svoj najbolji nastup do sada, u ulozi neponovljivog romantičara koji može izvesti i najveću ludost u svom autu ukoliko mu na njegovom iPodu svira dobra pjesma; Kevin Spacey standardno je fenomenalan u ulozi krim-bossa koji sve svoje prijetnje podupire djelima, a Jamie Foxx definitivno je ukrao pokoju scenu u svojoj ulozi luđaka koji svaki tren može izgorjeti. No, prava zvijezda filma svakako je Edgar Wright, koji kaže kako je na ovom filmu počeo raditi još prije 20 godina. U međuvremenu on je imao prilike steći dovoljno iskustva i vještine kako bi mogao biti ravan talentu u ovom filmu, što je dovelo do filma za koji slobodno možemo reći da je njegov najbolji do sada.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Kriminalistički Biografije Trileri Romantični Horori Akcije
Sortiraj