Menu

Annabelle 2 (2017)

Film koji napokon otkriva pozadinsku priču o nastanku opsjednute lutke Annabelle iz serijala Conjuring.

  U kinima

Hrvatska10.08.2017.
Bosna i Hercegovina10.08.2017.
Srbija10.08.2017.

  Ocjena

 Annabelle
(2014) on IMDb

  Trajanje

1h 49min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

David F. Sanberg

  Scenarij

Gary Dabuerman

  Produkcija

Walter Hamada
Dave Neustadter
Hans Ritter
Peter Safran
James Wan

  Glazba

Benjamin Wallfisch

  Kinematografija

Maxime Alexandre
  Sinopsis

Nekoliko godina nakon tragične smrti svoje kćeri, izrađivač lutaka i njegova žena u svoju kuću prime časnu sestru i nekoliko djevojaka iz zatvorenog sirotišta. No, ubrzo djevojke počnu primjećivati veoma neobične stvari u kući, te ubrzo počnu shvaćati kako su postale mete lutkareve opsjednute kreacije – demonske lutke Annabelle.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Stephanie Sigman Sister Charlotte
Talitha Bateman Janice
Alicia Vela-Bailey Evil Mrs. Mullins
Lulu Wilson Linda
Philippa Coulthard Nancy
Kerry O'Malley Sharon Higgins
Adam Bartley Officer Fuller
Samara Lee Bee Mullins
Joseph Bishara Annabelle Demon
Brian Howe Pete Higgins
  Recenzija

Što se tiče nastavaka horo filmova, moći ćete pronaći podosta sličnosti između ovog filma i prošlogodišnjeg “Oujia: Origin of Evil”. Za početak, iako su “Annabelle” i “Oujia” prilično loši filmovi, njihovi nastavci veliki su korak prema boljem. Oba filma odvijaju se u doba kada mobiteli nisu postojali, a ironično, u oba glumi mlada Lulu Wilson u vodećoj ulozi. Mlada glumica definitivno postaje poznato ime u žanru, a naposlijetku valja reći kako je ovaj film uistinu prilično strašan i veoma dobro napravljen.

Fokus ovog filma su Janice i Linda. I Talitha i Lulu jednostavno su odlično odglumile svoje uloge, no moramo priznati da je i ostatak glumačke ekipe vrlo dobar. Grace Fulton savršeno je okrutna u ulozi starije tinejdžerice koja očajnički želi pronaći udomitelje, a što se tiče odraslih, užitak je vidjeti Anthonyja LaPagliu i Mirandu Otto u horor filmu. Otto ima posebice interesantnu ulogu koja je mogla ispasti veoma loše, no on ju je uspio izvući. Gluma je jednostavno toliko dobra, da ćete u potpunosti zaboraviti koliko je loša bila u prvom dijelu.

Ukoliko ste već upoznati sa lutkom Annabelle i serijalom “The Conjuring”, znate koja je njena priča. Duh želi živjeti u lutki, a uz pristanak vlasnika duh dobiva fizičko tijelo. Ova premisa nažalost je bačena u vodu u prvom dijelu filma, no ovdje se doima prirodnom. Sa ožalošćenim roditeljima koji pate zbog gubitka svoje kćeri, mnogo je lakše prihvatiti takvu premisu. Na kraju krajeva, tu je i Sandberg koji sve to skupa uspijeva zapakirati u veoma solidan film.

U konačnici, “Annabelle: Creation” uistinu je sablasan film režiran od strane čovjeka koji nam je donio “Lights Out”. Možda i nije toliko impresivan kao što je to svojevremeno bio “The Conjuring”, no taj film je ipak imao Veru Famingu i Patricka Wilsona u ulogama Eda i Lorrain Warren. Ipak, ova priča o postanku zle lutke i više je nego dovoljno strašna priča, a i serijal Conjuring bogatiji je za jedan odličan film, te je sada već postao jednim od najpopularnijih horor serijala ovog tisućljeća.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Trileri Drame Romantični Kriminalistički Akcije
Sortiraj