Menu

24 Hours to Live (2017)

Ubojica traži iskupljenje nakon što je dobio drugu šansu za život.

  U kinima

Bosna i Hercegovina07.12.2017.
Srbija07.12.2017.

  Ocjena

24 Hours to Live (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 33min

  Zemlja / jezik

Južna Afrika, Hong Kong / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Brian Smrz

  Scenarij

Zach Dean
Jim McClain
Ron Mita

  Produkcija

Tara Finegan
Jonathan Fuhrman
Mark Gao
Gary Glushon
Basil Iwanyk
Kent Kubena
Jon Kuyper
Gregory
Ouanhon
Vishal Rungta
Janine van Assen

  Glazba

Tyler Bates

  Kinematografija

Ben Nott
  Sinopsis

Praveći neuobičajen iskorak u smjeru akcijskih trilera, Ethan Hawke u ovom filmu glumi CIA agenta koji žrtvuje sve za svoje poslodavce – uključujući svoju vlastitu obitelj pa naposlijetku i svoj vlastiti život. Taman kada je mislio da je za njega život gotov, on se probudi i shvati da je misteriozno dobio drugu šansu za život. No, postoji jedna kvaka – on mora ispuniti svoju posljednju misiju, i to unutar samo 24 sata. Kada sat na njegovoj ruci završi na nuli, on će ponovno umrijeti ukoliko ne ispuni svoj zadatak. No, prije nego što se to dogodi, on će zasigurno napraviti pravi kaos, kako svojoj meti, tako i svojim poslodavcima.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Paul Anderson Jim Morrow
Ethan Hawke Travis Conrad
Rutger Hauer Frank
Nathalie Boltt Doctor Helen
Liam Cunningham Wetzler
Tanya van Graan Jasmine Morrow
Qin Xu Lin
Hakeem Kae-Kazim Amahle
Jenna Upton Kate
Aidan Whytock Jeff
  Recenzija

“24 Hours to Live” podsjeća na one vrste filmova koji su bili megapopularni u 80-ima i 90-ima. Da, tad je bilo filmova koji su mogli privući gledatelje samo na temelju svog naziva, ili zbog činjenice da u njima glumi Arnold Schwarzenegger ili Sylvester Stallone – no, bilo je i filmova u kojima je ideja jednostavno bila toliko dobra da im niste mogli odoljeti – Bruce Willis protiv terorista u jednoj jedinoj zgradi u filmu “Die Hard”, bus koji ne smije usporiti u filmu “Speed” ili mijenjanje lica u filmu “Face/Off”. Takav je i ovaj film – njegova ideja je slijedeća – čovjek se vraća u život na 24 sata kako bi se obračunao sa pola svijeta.

Slično kao i “Face/Off”, i ovaj film ima samo jedan jedini fiktivni element – uskrsnuće. Fora je u tome da prihvatite to kao nešto moguće i onda vam je ostatak filma uistinu zabavan. Također, kao i ostali filmovi iz 80-ih i 90-ih, i ovaj fil nije nikakva karakterna drama o Travisovom posljednjem danu u životu. To je film o uzbudljivom nasilju u koje se mora uplesti prije nego ponovno završi u zagrobnom životu. Također, film ima i mnogo praktičnih efekata kao i gore spomenuti filmovi – možda je budžetom skromniji od njih, no u današnje vrijeme kompjuterske grafike itekako se izdvaja od ostalih.

Travisova smrt još je jedna čista akcijska scena. On iskoristi trenutak kako bi se sklonio, no njegova se meta otkotrlja pod automobil i uspije ga nadmudriti. Ovo su veoma jednostavne scene, no spojene u jednu cjelinu uspijevaju stvoriti odličan momentum i napetost. Maleni detalji također su bitni za akcijske scene, a ovaj film definitvno je pazio i na njih – sve se doima realno i moguće, nema ničega što će vas natjerati da zakolutate očima, a i naš glavni junak pravi je opaki frajer koji može stajati rame uz rame s najboljima.

U konačnici, da je napravljen prije 20 godina, “24 Hours to Live” bio bi jedan od najboljih ljetnih akcijskih filmova na svijetu. No, u današnje vrijeme tim segmentom dominiraju filmovi o superjunacima koje izgleda nitko nema šanse srušiti sa trona, stoga ovaj film vjerojatno neće dobiti svu pažnju koju zaslužuje. Ipak, za one koji možda žude za nečim drugačijim, ili pak dozom nostalgije, ovaj film biti će jedno veliko iznenađenje, a kada dospije na male ekrane, vjerujemo da će brzo postati kultni hit.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Drame Trileri Povijesni Komedije Avanture Romantični Horori
Sortiraj