Menu

Wrong Turn at Tahoe (2009)

Maleni kriminalac ubije dilera droge, ne shvaćajući da je taj diler radio za jednog od najvećeg narko šefova u državi.

  Ocjena

 Wrong Turn at Tahoe
(2009) on IMDb

  Trajanje

1h 31min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Franck Khalfoun

  Scenarij

Franck Khalfoun

  Produkcija

Peter Abrams
Sam Bernard
Freddy Braidy
Rich Cowan
Mischa Jakupcak
Robert L. Levy
Johnny Martin
Richard Salvatore
Darin Spillman

  Glazba

Nicholas Pike

  Kinematografija

Christopher LaVasseur
  Sinopsis

Sakupljač dugova za mafiju (dobitnik Oscara Cuba Gooding Jr.) nađe se u situaciji koja će mu zauvijek promijeniti tijek života, kada njegov moćni šef i mentor (Miguel Ferrer) biva uhvaćen u opasnom činu prevare kojeg je počinio nad jednim od najopasnijih dilera droge u državi (Harvey Keitel). Njegov život sada je u velikoj opasnosti, te se mora pouzdati u samoga sebe kako bi sačuvao živu glavu u ovom trileru redatelja i pisca Francka Khalfouna.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Cuba Gooding Jr. Joshua
Miguel Ferrer Vincent
Harvey Keitel Nino
Alex Meneses Marisa
Leonor Varela Anna
Michael Sean Tighe Jeff
Noel Gugliemi Frankie Tahoe
Johnny Messner Mickey
Reed McColm Donnie
Mike Starr Paulie
  Recenzija

U svom prvom filmu, „P2“, Franck Khalfoun napravio je tehnički veoma dobar, niskobudžetni triler koji je zaokupio pažnju dovoljno velikog broja ljudi, ili barem dovoljno da mu u njegovom novom filmu, „Wrong Turn at Tahoe“, pristanu glumiti poznati glumci poput Cube Goodinga Jr., Harveyja Keitela i Miguela Ferrara.

Čitavi film izgrađen je na tajnama i lažima, kao što bi to i trebao biti slučaj sa svakim pravim krimićem, a prava priča zapravo se nalazi u tome kako se igrači nose sa posljedicama raznih prevara. Mirna napetost cijelo vrijeme se osjeća iznad čitave priče i likova, a uz nju veoma dobro paše mračni, surovi stil kojeg ovaj film posjeduje. Glavni likovi veoma su interesantni i odlično razrađeni, te je cijeli film dovoljno pogledati samo zbog odličnog dijaloga između Ferrera i Keitela u kojem uspoređuju svoju trenutnu situaciju sa raznim scenama iz filma „Jaws“. Osim toga, jedan lik biva zadavljen do smrti uz pomoć američke zastave, što je još jedan super razlog za gledanje filma.

Gluma u filmu je uistinu na razini, a tehnička strana, kao i samo kadriranje su veoma pomno odrađeni i interesantni. Zagašene palete boja – hladne plave, blijede zelene i monkromatske sive – možda su danas već stalna postava svih krimića, no sve u vezi ovog filma posloženo je veoma kvalitetno. Svejedno, postoje određeni problemi koji „Wront Turn at Tahoe“ spriječavaju da bude nešto senzacionalno, a svi oni povezani su sa scenarijem kojeg je napisao novajlija Eddie Nickerson.

Imati šarene likove koji posjeduju svoju unikatnu karaktersitiku je veoma dobro, no svi u Nickersonovoj skripti imaju još jedan dodatan sloj posebnosti koji je potpuno nepotreban, te vam nakon nekog vremena počne ići na živce. Osim toga, dijalog između likova nerijetko je preinteligentan za svoje dobro. U redu je da inteligentni likovi vode inteligentne razgovore, no u situacijama kada Keitel i Ferrer pucaju jedan po drugome, intelektualni dijalozi između njih dvojice doimaju se potpuno nerealni za situacij u kojoj se nalaze.

„Wrong Turn at Tahoe“ je uistinu veoma dobar film, posebice kada uzmemo u obzir da je većina današnjih nezavisnih filmova loše kvalitete i produkcije, te se emitiraju samo na televizijskim mrežama. No, isto tako, ovo ipak nije neka krema od filma, ali ako je suditi po prva dva filma koja je napravio, Khalfoun ima potencijala postati jedan od boljih redatelja nove generacije.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Kriminalistički Drame Domaći filmovi Komedije Romantični Trileri
Sortiraj