Menu

Winter’s Tale (2014)

Bajkovita priča o profesijonalnom provalniku koji ima posebnu moć reinkarnacije koju koristi kako bi pronašao ljubav svoga života.

  Ocjena

 Winter's Tale
(2014) on IMDb

  Trajanje

1h 58 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Akiva Goldsman

  Scenarij

Akiva Goldsman
Mark Helprin

  Produkcija

William M. Connor
Kerry Foster
Akiva Goldsman
Marc Platt
Ray Quinlan
Michael Tadross

  Glazba

Rupert Gregson-Williams
Hans Zimmer

  Kinematografija

Caleb Deschanel
  Sinopsis

U ranom 20. stoljeću, siroče sa talentom za mehaniku, Peter Lake (Collin Farrell), vodi veoma mutan život pod utjecajem svog šefa Pearlya Soamesa (Russell Crowe). Kada krene u novu pljačku vile, tamo sretne kćerku vlasnika Beverly (Jessica Brown Findlay), ljepoticu crvene kose koja umire od tuberkuloze. Tako počinje njihova priča o ljubavi, sreći i tugi, te određenim čarobnim predmetima, ljudima i događajima.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Colin Farrell Peter Lake
Matt Bomer Young Man
Lucy Griffiths Young Woman
Michael Patrick Crane Ellis Isle Doctor
Brian Hutchison Ellis Isle Official
Kevin Corrigan Romeo Tan
Alan Doyle Dingy Worthington
Russell Crowe Pearly Soames
Jessica Brown Findlay Beverly Penn
Jon Patrick Walker Optometrist
  Recenzija

Prilikom gledanja ovog filma imperativno jest da se u potpunosti prepustite i ne sitničarite oko njegovih rupa u priči. Ako to možete, onda će vam ovaj film pružiti veoma moćnu i predivnu priču, unatoč mnogim tmurnim i nasilnim scenama koje se odvijaju 1890-ih u New Yorku.

Scenarist Akiva Goldsman („A Beautiful Mind“) napravio je veoma impresivan redateljski debi sa ovim čudnim, ali divnim filmom. Sniman od strane Caleba Deschanela („The Partior“), film se doima kao potpuno čarobni realizam, poput „Pan’s Labyrnith“ ili „Intacto“. No, osim toga, tu su i odlični nastupi glumaca, dirljiva ljubavna priča, uzbuljidva glazbena podloga, te mnogo napetih scena koje uključuju i čarobnog bijelog konja!

Colin Farrell i Jessica Brown Findlay odlični su filmski par. Kada se pogledaju oči u oči, to je toliko dobro da će vam se srce rastopiti. Kemija između njih je gotovo opipljiva, te uistinu dočarava njihovu krhku ljubav kojoj bi jedan obični ples mogao donijeti ogromnu katastrofu zbog bolesti ljepoitce. Nažalost, u drugoj polovini filma Beverly je zamijenjena drugim ženskim likom, koji nije niti blizu dobar kao ona. Također valja spomenuti i Russella Crowea, koji iako ovoga puta nije pružio najbolji nastup ikada, svejedno je vrlo zabavan i veoma dobar zlikavac, kao i Will Smith koji se nakratko pojavljuje u filmu u ulozi Lucifera.

Film je temeljen na romanu Marka Helprina iz 1983.g, te nažalost nije u potpunosti uspio prenijeti sve njegove elemente na filmsko platno. Iako traje dugih 118 minuta, jednostavno mu je trebalo više vremena kako bi razradio ovu veoma kompleksnu fantaziju koja u sebi miješa tematike kršćanstva i bajki. No, bez obzira na to, film je pun mašte i intrige, a nastupi glumaca su odlični, što ga čini veoma unikatnim filmom sa jednom od najoriginalnijih priča koju smo vidjeli u dugo vremena.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
SF-ovi Drame Trileri Serije Akcije Avanture Fantazije Romantični Horori
Sortiraj