Menu

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)

Kapetan Jack Sparrow u svojoj finalnoj avanturi traži izgubljene i legendarne Posejdonove vile.

  U kinima

Hrvatska25.05.2017.
Bosna i Hercegovina25.05.2017.
Srbija25.05.2017.

  Ocjena

 Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
(2017) on IMDb

  Trajanje

2h 9min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Joachim Ronning
Espen Sandberg

  Scenarij

Jeff Nathanson
Terry Rosio
Ted Elliot
Stuart Beattie
Jay Wolpert

  Produkcija

Jerry Bruckhemier
Joseph M. Caracciolo Jr
Chad Oman
Melissa Reid
Terry Rossio
Mike Stenson
Brigham Taylor

  Glazba

Geoff Zanelli

  Kinematografija

Paul Cameron
  Sinopsis

Ubačen u potpuno novu avanturu, nesretni kapetan Jack Sparrow opet će zajahati vjetrove loše sreće kada ga odluče napasti mrtvi duhovi mornara, predvođeni stravičnim kapetanom Salazarom (Javier Bardem), koji su pobjegli iz Vražjeg trokuta i odlučili riješiti se svih preostalih gusara na svijetu – a ponajviše Jacka Sparrowa. Jackova jedina nada da sačuva vlastitu glavu leži u legendarnom predmetu – Posejdonovim vilama – no kako bi ih pronašao, Jack će morati sklopiti težak savez sa Carinom Smyth (Kaya Scodelario), briljantnom i predivnom astronomičarkom, te Henryjem (Brenton Thwaites), tvrdoglavim mladim mornarom iz kraljevske mornarice. Na čelu Umirućeg galeba, jadnog i ruševnog broda, kapetan Jack sada kreće u potragu ne samo za srećom u životu, već i za spašavanjem svog života.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Johnny Depp Captain Jack Sparrow
Keira Knightley Elizabeth Swann
Kaya Scodelario Carina Smyth
Orlando Bloom Will Turner
Javier Bardem Captain Salazar
Geoffrey Rush Barbossa
David Wenham Scarfield
Brenton Thewaites Henry
Stephen Graham Scrum
Goran D. Kleut Pirate Broom
  Recenzija

Imajući na umu da je Disney sada vlasnik Marvelovih filmova i Star Wars serijala, njihov serijal “Pirates of the Caribbean” možda je postao mala riba. Poput prvog “Guardians of the Galaxy” filma, i prvi nastavak ovog serijala bio je visokorizična produkcija u davnoj 2003.g, no otad je postao kritički i financijski hit koji je među zvijezde lansirao Keiru Knightley, te pomogao Orlandu Bloomu i Johnnyju Deppu da postanu zauvijek zacementirani kao mega-zvijezde u filmskoj industriji. Četiri nastavaka kasnije, filmovi i svijet već su dobro poznati svima, zahvaljujući ponajviše odličnim nastupima Johnnyja Deppa u ulozi kapetana Jacka Sparrowa. Najnoviji film u serijalu, “Dead Men Tell no Tales” nastavlja ovu čarobnu avanturu.

Film bi se slobodno mogao zvati i “Nova generacija”, pošto Sparrowa u pomoć poziva Henry Turner, sin Willa i Elizabeth, kako bi mu pomogao osloboditi njegovog oca od prokletstva broda “The Flying Dutchman”. Zajedno sa novom pomoćnicom Carinom Smyth (Kaya Scodelario), avantura u ovom filmu jest njihova potraga za Posejdonovim vilama, legendarnim predmetom koji u sebi drži veliku moć. No, Sparrow ima i vlastitih problema, od kojih je najveći činjenica da ga progoni duh Armanda Salazara (Javier Bardem) koji je pobjegao sa misterioznog proda “Devil’s Triangle” te je odlučan u tome da ubije sve gusare na moru, a posebice Jacka Sparrowa.

Salazarova osveta je upravo ono što biste i očekivali u ovom serijalu, a također očekivana je činjenica da se film većinom fokusira na Deppa, te da je on zapravo ono što povezuje sve druge likove. Akcijske sekvence veoma su konzistentne sa ostalim nastavcima te su i dalje veoma epske i spektakularne, dok je Bardem uistinu odličan u ulozi glavnog negativca. Ako već moramo nešto kritizirati, onda bi to bila činjenica da su mačevanje i fizičke borbe zamjenile hrpetine kompjuterskih animacija, no unatoč tome neke od njih uistinu su dobro odrađene, posebice ona na početku samog filma.

Disney očito još nije digao ruke od “Pirata”, a nakon uspjeha ovog filma jasno je da ćemo imati priliku vidjeti još pokoji nastavak. Drago nam je da je kvaliteta ovih filmova i dalje na viskoj razini, posebice nakon ponešto lošijeg prošlog filma, te se nadamo da će idući nastavak možda čak uspjeti i nadmašiti neki od prva dva filma koji su uisitnu bili veličanstveni. U svakom slučaju, ovo je definitivno film kojeg ne smijete propustiti, bilo da ste već obožavatelj serijala ili ne.