Menu

Trolls (2016)

Nakon što Bergeni upadnu u Troll Village, Poppy, najsretnija Trolica ikada rođena, te mrzovoljni Branch odlaze na avanturu kako bi spasili njene prijatelje.

  U kinima

Hrvatska03.11.2016.
Bosna i Hercegovina03.11.2016.
Srbija03.11.2016.

  Ocjena

 Trolls
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 32min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Walt Dohrn
Mike Mitchell

  Scenarij

Jonathan Aibel
Glenn Berger
Erica Rivinoja
Thomas Dam

  Produkcija

Jonathan Aibel
Glenn Berger
Holly Edwards
Dannie Festa
Gina Shay

  Glazba

Christophe Beck

  Kinematografija

Yong Duk Jhun
  Sinopsis

Od kreatora “Shreka” dolazi nam najinteligentnija i najsmješnija animirana komedija godine, Trolovi! Ove blagdanske sezone uđite u šareni, čudesni svijet nastanjen nezaboravnim likovima i otkrijte priču suviše optimističnih Trolova, koji svoje živote provode pjevajući, te komično pesimističnih Bergena, koji su sretni samo onda kada popapaju Trolove. Sa originalnom glazbom Justina Timberlakea, te nadolazećim hitovima ostalih pop izvođača, ovaj film sadrži i glumačke talente Anne Kendrick, Justina Timberlakea, Russella Branda, Jamesa Cordena, Knuala Nayyara i mnogih drugih.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Anna Kendrick Poppy
Justin Timberlake Branch
Zooey Deschanel Bridget
Christopher Mintz-Plasse King Gristle
Christine Baranski Chef
Russell Brand Creek
Gwen Stefani DJ Suki
John Cleese King Gristle Sr.
James Corden Biggie
Jeffrey Tambor King Peppy
  Recenzija

Otkuda zapravo dolazi sreća? To je pitanje koje se nalazi u samom srcu ovog animiranog filma punog neonskih boja i odličnog raspoloženja kojeg nam donosi Dreamworks studio. Film je jednostavna, veoma slatka konfekcija koja je namijenjena najmlađoj publici. Ako ste stariji od 6 godina, ovaj film nema mnogo toga što će vam biti zanimljivo, osim ako ste iz nekog razloga obožavatelj čudnih malih lutkica sa urnebesno smiješnom frizurom, a koji su bili veoma popularne igračke tokom ’60-ih, ili ako ste pak ludi obožavatelj Justina Timberlakea.

Timberlake u ovom filmu, osim glazbe, pruža glas mrzovoljnog trola zvanog Branch, jedinog mrguda među inače veoma živahnim i optimističnim trolovima koje predvodi Poppy (Anna Kendrick), obožavana i uvije nasmijana princeza trolova. Ovi maleni, šareni likovi cijelo vrijeme su izuzetno sretni – oni pjevaju ofucane pop pjesme, plešu disko plesove i međusobno se grle što češće mogu. Svi, osim naravno Brancha, kojeg jednostavno ništa od toga ne zanima.

U početku filma, trolovi planiraju veliko slavlje kojim obilježavaju dan spasenja od zlih Bergena, koji obožavaju papati trolove. Branch se s druge strane boji da će njihovo glasno slavlje otkriti njihovu lokaciju Bergenima, no svi ga ignoriraju. Ubrzo se ispostavi kako je Branch bio potpuno u pravu – Bergeni upadnu u selo i zarobe trolove. Sada princeza Poppy i preostali trolovi moraju smisliti način kako da spase svoje prijatelje prije nego ih Bergeni popapaju, a čak i sami Branch dovoljno je motiviran da joj u tome pomogne.

Upravo iz razloga što je priča tako jednostavna – prijateljstvo, zabava i empatija – u filmu će bez sumnje moći uživati čak i najmlađi gledatelji, što inače nije uvijek slučaj sa Pixarovim sofisticiranim animiranim filmovima. Humor u samom filmu je uglavnom vizualan, te se oslanja na trolove i njihove smiješne metode prijevoza i korištenje njihove kose za mnogo različitih stvari. Smiješni dijalog neće nešto posebno zabaviti odrasle gledatelje koji će se često naći u nezainteresiranom stanju. Ipak, čak i odrasli mogli bi uživati u psihodeličnim scenama koje su predstavljene u 3D-u, dok u pozadini sviraju pjesme poput “Clint Eastwood” od Gorillaz. Sve u svemu, ovo je veoma zabavan animirani film za djecu, samo nemojte očekivati da će biti jednako dobar svim generacijama.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Animirani Avanture Sinkronizirani crtići Filmovi u kinima Drame
Sortiraj