Menu

The Wild Life (2016)

Papagaju Tuesday koji oduvijek sanja o istraživanju svijeta, jednog dana se pruži neočekivana prilika da napusti otok…

  Ocjena

 The Wild Life
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 31min

  Zemlja / jezik

Belgija, Francuska / engleski, francuski, njemački

  Klasifikacija

  Režija

Vincent Kesteloot
Ben Stassen

  Produkcija

Olivier Courson
Eric Dillens
Gina Gallo
Mimi Maynard
Domonic Paris
Ben Stassen
Caroline Van Iseghem
  Sinopsis

Na malenom egzotičnom otoku, vedra papiga Tuesday živi sa svojim životinjskim prijateljima u pravom malom raju. No, ona ne može prestati sanjariti o otkrivanju svijeta. Nakon divlje oluje, Tuesday i njeni prijatelji probude se sa novim stanovnikom svog otoka, čovjekom po imenu Robinson Crusoe. Tuesday odmah u njemu vidi kartu za svoj bijeg sa otoka, a Robinson shvati da će se morati osloniti na Tuesday i njene prijatelje kako bi preživio na otoku. Polako ali sigurno, oni nauče živjeti u harmoniji, sve do onoga dana kada dvije divlje mačke odluče preuzeti kontrolu nad otokom. Sada će morati doći do velike bitke između mačaka i skupine prijatelja, a Crusoe i životinje brzo će otkriti pravu snagu prijateljstva.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Matthias Schweighöfer Robinson Crusoe
Kaya Yanar Papagei Dienstag
Ilka Bessin Tapir Rosie
Dieter Hallervorden Ziegenbock Zottel
Aylin Tezel Stachelschwein Epi
Ghadah Al-Akel Ping
Tommy Morgenstern Pong
Melanie Hinze Kiki
Bert Franzke Edgar
Tobias Lelle Pango
  Recenzija

Tokom gotovo tri stoljeća, publika se iznova divi avanturama Robinsona Crusoea, „koji je živio 28 godina potpuno sam na nenastanjenom otoku u blizini Amerike“. Ipak, Robinson nije baš u potpunosti bio sam, već su mu društvo pravile razne životinje, a one ovoga puta, zahvaljujući čaroliji kompjutorske animacije, dobivaju priliku ispričati svoju stranu priče. Ovaj dječji animirani film najnoviji je podhvat belgijskog studija nWave, te još jednom dokazuje njihovu sposobnost da naprave veoma impresivno djelo.

Dok je u romanu Crusoe sam pričao svoju priču, ovoga puta to čini crvena papiga Mak (David Howard). Za razliku od ostalih stanovnika otoka, koji su zadovoljni svojim životom, Mak cijelo vrijeme sanjari o nečem većem, te želi istražiti svijet. Kada Robinson dospije na otok, Mak ga odmah vidi kao priliku da pobjegne sa otoka zajedno sa njime, dok se ostale životinje oprezno odnose prema njemu, odmjeravajući ga sa sigurne udaljenosti. Iako životinje među sobom mogu pričati, one ne razumiju Robinsonov jezik, a jednako tako ne razumiju niti neke od njegovih ljudskih postupaka, što dovodi do mnogo humorističnih scena koje će zasigurno nasmijati vaše najmlađe (iako vas baš i neće).

Dok su ostali animacijski studiji nevoljko prihvatili stereoskopski 3D, samo zato što nudi mogućnost veće zaraede, bez da su se posebno trudili napraviti nešto bolje od te tehnologijie, belgijski nWave je jedan od prvih studija koji je uistinu prigrlio ovu tehniku i napravio velike pomake na tom području. Od ranih djela poput „Fly Me to the Moon“, do gipkih trikova u „The House of Magic“, Stassen je već dugo vremena veliki inovator na pordučju 3D-a, a ovaj film još jedna je potvrda toga da uistinu zna što radi. U kojoj god sceni se nalazili, priča je konstantno u pokretu, a animacija cijelo vrijeme koristi treću dimenziju, bacajući razne predmete i likove preko glave publike.

Uzmemo li u obzir da nWave nema dovoljno veliki budžet kako bi se natjecao sa najjačima – DreamWorksom ili Pixarom, ovakva strategija je upravo ono što ovaj film čini posebnim i drugačijim od većine. No, osim toga, valja napomenuti i još jednu bitnu stvar koja je zadavala velike probleme europskim distributerima – glasovi u više jezika. Izgleda da su taj problem napokon uspjeli otkloniti, te su se pobrinuli da su šale jednako smiješne na svim jezicima, a glumačka ekipa jednako kvalitetna bez obzira na regiju. U konačnici, ovaj film veoma je dobar, te se nadamo da će nas ova ekipa iz Belgije još pokoji puta iznenaditi, a možda postati i lider u animiranim filmovima za djecu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Animirani Drame Kriminalistički Sinkronizirani crtići
Sortiraj