Menu

The Watch (2012)

4 čovjeka formiraju koja formiraju stražu u svom susjedstvu kako bi izbjegli obiteljske obveze i rutine nađu se u situaciji da stvarno moraju stražariti i braniti Zemlju od napada aliena.

  Ocjena

 The Watch
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 42 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Akiva Schaffer

  Scenarij

Jared Stern
Seth Rogen
Evan Goldberg

  Produkcija

Blondel Aidoo
Dan Levine
Monica Levinson
Shawn Levy
Billy Rosenberg

  Glazba

Christophe Beck

  Kinematografija

Barry Peterson
  Sinopsis

Četiri frajera iz predgrađa okupljaju se jednom tjedno kao način da zaborave na svoje dosadne živote. No, kada slučajno otkriju da je njihov grad postao pun vanzemaljaca koji poziraju da su stanovnici predgađa, nemaju drugog izbora nego da spase svoje susjedstvo, a i svijet, od potpunog uništenja.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ben Stiller Evan
Vince Vaughn Bob
Jonah Hill Franklin
Richard Ayoade Jamarcus
Rosemarie DeWitt Abby
Will Forte Sgt. Bressman
Mel Rodriguez Chucho
Doug Jones Hero Alien
Erin Moriarty Chelsea
Nicholas Braun Jason
  Recenzija

Ništa u vezi ovog filma nije iznenađujuće, no da li je to dobro ili ne, ovisi o vašem pogledu. Čim bacite pogled na glumce, redatelja i scenariste, bit će vam jasno o kakvom je filmu riječ, te već možete pogoditi hoće li vam se svidjeti ili ne. Kako god da bilo, ovo je sci-fi komedija koja je, na iznenađenje, mnogo bolja nego što bi se dalo očekivati.

Film je mnogo više zainteresiran da bude dobra komedija, nego dobar SF film, te se ne trudi previše kopirati elemente tih filmova – to je komedija koja slučajno ima nadnaravna obilježja, no akcija je tečna a specijalni efekti su funkcionalni. Četiri glavna glumca su smiješna, kako zasebno tako i na okupu, upuštajući se u razne zabavne i improvizirane dijaloge pune humora. Kada otkriju postojanje vanzemaljaca, postanu zapanjeni i paranoični, što je fantastična podloga za ogromnu dozu smijeha. Vince Vaughn već se dugo nije ovako očito zabavljao na snimanju nekog filma.

Ayoade, blagoslovljen sa odličnim smislom za humor, definitivno bi trebao biti veća zvijezda nego što je. Čak i Jonah Hill, koji je inače prilično suzdržan, uspješno glumi lika koji je malo luđi i manja ljenčina nego njegove ostale uloge. Stiller je, naravno, također dobar, no često je stavljen u ulogu ozbiljnog lika, te bismo voljeli da mu je češće dana sloboda da malo „poludi.“

Jedna od mana ovog filma jest ta da njegov lik, koji je u početku bio staložen glas razuma, odjednom postane idiot poput ostalih, bez neke posebne tranzicije – što je najvjeroatnije krivica scenarija, no svejedno je radi toga teško očitati kakav je Evan zapravo lik. Unatoč tom i još ponekom sitnom nedostatku, ovaj film svejedno možemo preporučiti apsolutno svima, a pogotovo ljubiteljima komedija, Bena Stillera, ili sci-fi filmova, ili pak onima koji obožavaju svo troje.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični SF-ovi Akcije Drame Avanture Fantazije
Sortiraj