Menu

The Vow (2012)

Paige je završila u komi nakon automobilske nesreće, no budi se s oštećenim pamćenjem. Njen dečko Leo se trudi pomoći joj da se sjeti tko je.

  Ocjena

 The Vow
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 44 min

  Zemlja / jezik

SAD, Francuska, Australija, UK, Njemačka / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Michael Sucsy

  Scenarij

Jason Katims
Abby Kohn
Stuart Sender
Marc Silverstein

  Produkcija

Gary Barber
Roger Birnbaum
Susan Cooper
J. Miles Dale
Jonathan Glickman
Austin Hearst
Cassidy Lange
Rebekah Rudd
Paul Taublieb

  Glazba

Michael Brook
Rachel Portman

  Kinematografija

Rogier Stoffers
  Sinopsis

Paige (Rachel McAdams) i Leo (Channing Tatum) su sretno vjenčani mladi par, no njihov idilični život ubrzo se raspadne kada Paige završi u komi nakon automobilske nesreće. Nakon što se probudi, ima gubitak pamćenja i više ne poznaje Lea. Također ima čudan odnos sa svojim roditeljima (Sam Neil, Jessica Lange) i još uvijek gaji osjećaje prema svom bivšem zaručniku (Scott Speedman). Unatoč ovim teškim okolnostima, Leo je odlučan obnoviti njihovu vezu i ispočetka sagraditi brak.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Rachel McAdams Paige
Channing Tatum Leo
Jessica Lange Rita Thornton
Sam Neill Bill Thornton
Jessica McNamee Gwen
Wendy Crewson Dr. Fishman
Tatiana Maslany Lily
Lucas Bryant Kyle
Scott Speedman Jeremy
Joey Klein Josh
  Recenzija

Ovaj film sadrži nekoliko dobrih ideja, no sveukupno je prezaokupljen stiskanjem „chick-lit“ gumbića kako bi ih do kraja razradio. Netko se izgleda pametno sjetio da je umjesto dubokih tema i pitanja jednostavno dovoljno u svom filmu imati golog Channinga Tatuma. Temeljen na istinitoj priči, ovaj film istinski se trudi biti lažan i hollywoodiziran, kako bi se što više svidio demografiji na koju cilja – žene koje traže jednostavan, srcedrapajuć romantičan film za Valentinovo.

Scenarij, za kojeg su zaduženi Abby Kohn, Marc Silverstein i Jason Katmis prilično je blesav – Paige se sjeća točno svih stvari osim onih koje idu u prilog Leu, sjeća se svog bivšeg, ali se ne sjeća zašto ga je ostavila… Jadan Leo! No, jedna od dobrih ideja filma je istraživanje o tome koliko je zapravo lako ili teško vratiti se našoj staroj osobnosti, te odbaciti sav napredak koji smo do tada postigli u životu.

Paige je u posljednjih par godina očito postala bolja osoba – upoznala je Lea, ostavila studij prava kako bi se bavila svojom istinskom strašću, te napustila svoju toksičnu obitelj. No, nakon kome, najlakši put bi joj bio to sve ignorirati (jer je na to zaboravila) i vratiti se onome što je bila prije. Osim toga, tu je i ideja da ljubav nije biološka. Bez svojih sjećanja na Lea, Paige ga jednostavno ne voli. Koje su implikacije toga? Je li Leo obvezan vratiti joj njena sjećanja, i da li joj to uopće na kraju krajeva pomaže? Ili to radi samo zbog sebe?

Nažalost, film se takvih tema rijetko dotiče, te mu očito nisu nikakvi prioriteti. Ono što on želi je biti samo jedan u nizu chick-flickova koji iskorištava svoje glavne zvijezde, Rachel McAdams i Channinga Tatuma, te sa dodatkom nekoliko sladunjavih trenutaka. Ipak, ako ste ženskog spola, slobodno pogledajte ovaj film, jer šanse su prilično velike da će vam se svidjeti. No, muškarci – bježite i ne okrećite se!

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični Drame Fantazije Akcije Kriminalistički
Sortiraj