Menu

The Son of Bigfoot (2017)

Dječak tinejdžer odlazi na putovanje kako bi pronašao svog oca, no umjesto toga saznaje da je njegov tata Bigfoot.

  U kinima

Hrvatska07.09.2017.
Bosna i Hercegovina07.09.2017.
Srbija07.09.2017.

  Ocjena

The Son of Bigfoot (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 32min

  Zemlja / jezik

Belgija, Francuska / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Jeremy Degruson
Ben Stassen

  Scenarij

Bob Barlen
Cal Brunker

  Produkcija

Bob Barlen
Gladys Brookfield-Hampson
Cal Brunker
Olivier Courson
Fabrice Delville
Eric Dillens
Gina Gallo
Mimi Maynard
Domonic Paris
Ben Stassen
Caroline Van Iseghem
Steve Waterman

  Glazba

Puggy

  Kinematografija

Jeremy Degruson
Ben Stassen
  Sinopsis

Tinejdžer Adam kreće na epsko putovanje kako bi otkrio misterij svog davno izgubljenog oca, no ubrzo saznaje da je njegov tata zapravo famozni Bigfoot! On se skrivao duboko u šumi godinama kako bi zaštitio sebe i svoju obitelj od mega korporacije HairCo koja želi vršiti znanstvene eksperimente na njegovom DNK. I dok otac i sin polako nadoknađuju izgubljeno vrijeme, Adam ubrzo saznaje da i on ima moći o kojima je samo mogao sanjati. No, niti jedan niti drugi ne slute da im je HairCo za petama, pošto ih je Adam napokon, nakon toliko dugo vremena, doveo do Bigfoota.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Cinda Adams Waitress
Bob Barlen -
Cal Brunker -
Joey Camen Bear
David Epstein -
Christopher L. Parson Bigfoot
Joe Thomas -
  Recenzija

“The Son of Bigfoot”, šesti dugometražni film belgijskog redatelja Bena Stassena, globalnog pionira u animaciji, došao nam je u kina kako bi konkurirao međunarodnim produkcijama, kako europskim tako i američkim. Uzevši za priču famoznu sjevernoameričku legendu o Bigfootu, redatelj je odlučio zaokupiti pažnju američkih gledatelja, no i svih drugih. U samo nekoliko posljednjih godina, 3D animacija znatno je napredovala, a produckijska kuća nWave ima prilično zavidno iskustvo u produkcijski istih. Ono po čemu je ovaj film drugačiji od ostalih jest činjenica da svoje 3D efekte veoma glatko uklapa u priču, te ga ne koristi samo za akcijske scene.

No, o čemu se zapravo radi u filmu? Radnja započinje u američkom predgrađu, u tipičnoj srednjoj školi u kojoj mladi dječak, koji je jako sramežljiv, saznaje da ima neke čudne moći nakon jedne tučnjave. On ubrzo otrkiva da je njegov otac, za kojeg je smatrao da je mrtav, možda i dalje živ. Stoga se odluči uputiti u potragu za njim, a nedugo nakon toga saznaje da mu je otac zapravo legendarno biće – Bigfoot. On se godinama skrivao u šumi kako bi zaštitio sebe i svoje najbliže od zle korporacije HairCo koja želi vršiti eksperimente na njegovoj DNK. Nakon kraćeg vremena provedenog sa svojim ocem, mladi Adam spoznaje da i on ima nadnaravne moći o kojima nije mogao niti sanjati. No, sada im obojici prijeti opasnost od HairCo koji će napraviti sve što može kako bi se dočepao Bigfoota.

Ovoga puta priča o Bigfootu zapravo govori o muškoj taštini. HariCo je tvrtka koja ćelavim muškarcima prodaje tupee i vlasulje, no njihov konačni cilj pronaći je gen od kojeg će ljudima ponovno narasti kosa. Osim fora priče, ovaj film nas je i počastio predivnim scenama bogate šume koja je uistinu predivna kada je obogaćena 3D efektima. Redatelj očito ovim filmom cilja na nešto širu obiteljsku publiku – kako klince, tako i one malo starije, ali i odrasle. Elementi adolescencije u priči, te pop glazbena podloga svakako će se svidjeti raznim dobnim skupinama.

“The Son of Bigfoot” produciran je od strane belgijske tvrtke nWave te francuske kuće StudioCanal. Ovo odlično partnerstvo između te dvije tvrtke, koje je objavljeno prošlog lipnja, donijelo nam je odlične animirane filmove poput “Sammy’s Adventures: The Secret Passage”, “The House of Magic” i “Crusoe”. Ovaj, njihov najnoviji film, još jednom potvrđuje kako uistinu znaju što rade i to obavljaju veoma kvalitetno, a osim što ga možemo preporučiti svima, također se jako radujemo njihovom novom uratku, “The Queen’s Corgis”.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj