Menu

The First Time (2012)

Romantična komedija o dvoje studenata Dave i Aubrey. Oboje su u vezama koje im ne pašu…

  Ocjena

 The First Time
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 35 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Jon Kasdan

  Scenarij

Jon Kasdan

  Produkcija

Carol Fuchs
Liz Glotzer
Liah Kim
O’Shea Read
Martin Shafer

  Glazba

Alec Puro

  Kinematografija

Rhet Bear
  Sinopsis

Maturant Dave troši većinu svog vremena udvarajući se djevojci koju ne može imati. Aubrey, srednjoškolka sa umjetničkim aspiracijama, ima zgodnog dečka koji ju ne razumije i ne doživljava. Iako idu u različite škole, Dave i Aubrey nađu se na istom tulumu. Kada oboje izađu van pridahnuti malo zraka, upoznaju se. Iz kratkog razgovora očito je da imaju mnogo toga zajedničkoga, te tokom jednog vikenda, stvari postanu čarobne, romantične, komplicirane i humoristične, dok Dave i Aubrey otkrivaju kako je to zaljubiti se po prvi put u životu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Britt Robertson Aubrey Miller
Dylan O'Brien Dave Hodgman
Craig Roberts Simon Daldry
Joshua Malina Aubrey's Dad
James Frecheville Ronny
Christine Taylor Aubrey's Mom
Victoria Justice Jane Harmon
Lamarcus Tinker Big Corporation
Maggie Elizabeth Jones Stella
Halston Sage Brianna
  Recenzija

Jon Kasdan (sin Lawrencea, Jakeov brat), napravio je pametan, senzitivan portret prve ljubavi: njenu čaroliju, ushićenost, te neugodu. Tokom razdoblja od jednog vikenda srednjoškolci Aubrey (Britt Robertson) i Dave (Dylan O’Brien) susretnu se, upoznaju, zaljube i vode ljubav – sve to sa različitim stupnjevima uspjeha.

U procesu, Kasdan uspijeva izgraditi fatastičnu romantiku te ju potpuno raščlaniti, kreirajući likove koji su slatki i razgovjetni, altruisti i avanturisti – dečko i cura iz sna – a sve to dok veoma realno prikazuje prvo vođenje ljubavi, koje baš i nije tako romantično. Veza između Davea i Aubrey je trenutna, a njihova kemija osjetna – možda upravo zato što se oboje otvaraju strancima na način na koji se nikada ne bi poverili nekome koga će u ponedjeljak sresti u školi.

Poneka karakterizacija doima se pomalo nespretnom – ona je umjetnica, a on želi biti profesor – no ukupan rezultat je da su oboje iznenađeni i oduševljeni jedno drugom. Nažalost, ova delikatna ravnoteža ponekad je malo uzdrmana avanturama u loše šale, kao kada Dave mora pobjeći kroz Aubreyin prozor spavaće sobe i skočiti sa njenog krova.

Osim toga, loše je izvedena i Aubreyina povezanost sa roditeljima koja je ostvarena na temelju nečega što ona izgleda zaboravi čim izađe iz kuće i pronađe Davea. No, usprkos tome, ovaj film koji kroči koracima „Američke pite“ ipak je ostvario mnogo veći dignitet, te ga vrijedi pogledati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični Drame Fantazije Akcije Kriminalistički
Sortiraj