Menu

The Departed (2006)

Policajac na tajnom zadatku infiltrira se u jednu mafijašku organizaciju. No i druga strana ima svoju krticu dok obje strane rade na tome da saznaju tko je su krtice u njihovim redovima.

  Ocjena

 The Departed
(2006) on IMDb

  Trajanje

2h 31 min

  Zemlja / jezik

SAD, Hong Kong / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Martin Scorsese

  Scenarij

William Monahan
Alan Mak
Felix Chong

  Produkcija

Michael Aguilar
G. Mac Brown
Doug Davison
Brad Grey
Kristin Hahn
Graham King
Roy Lee
Gianni Nunnari
Brad Pitt
Joseph P. Reidy
Rick Schwartz
Emma Tillinger Koskoff
Dan Lin

  Glazba

Howard Shore

  Kinematografija

Michael Ballhaus
  Sinopsis

Legendarni režiser Martin Scorsese režira ovu priču o prevrtljivim likovima i njihovim identitetima, smještenu u kriminalnoj sceni južnog Bostona, te inspiriranu popularnim Hongkongškim filmom iz 2002, “Internal Affairs”. Dok policija pokušava zaustaviti sve moćniju irsku mafiju, shvaćaju da je pred njima izbor – poslati tajnog agenta u mafiju ili dopustiti da im mafija proklizi krost prste. Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) je mladi policajac koji se želi dokazati. Collin Sullivan (Matt Damon) je ulični kriminalac koji se uspješno infiltrirao u redove policije kako bi mogao svaki njihov potez javljati šefu mafije Franku Costellu (Jack Nicholson). Kada Costigan dobije zadatak infiltrirati Costellove snažno čuvane krugove, Sullivan se nađe u situaciji da mora pomoći Billyju prije nego stvari izmaknu kontroli. Dok ulozi stalno rastu, njih dvojica moraju nadmudrivati jedan drugoga i učiniti sve što mogu kako bi razotkrili drugoga, prije nego sami budu otkriveni.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Leonardo DiCaprio Billy
Matt Damon Colin Sullivan
Jack Nicholson Frank Costello
Mark Wahlberg Dignam
Martin Sheen Queenan
Ray Winstone Mr. French
Vera Farmiga Madolyn
Anthony Anderson Trooper Brown
Alec Baldwin Ellerby
Kevin Corrigan Cousin Sean
  Recenzija

Nakon kratkih avantura sa avijacijom i Bob Dylanom, Scorcese se vraća svojoj prvoj ljubavi – organiziranom kriminalu. Ovoga puta Irci su glavni likovi u ovom filmu, koji je adaptacija hongkongškog klasika „Internal Affairs“. U centru svega je Jack Nicholson i njegov lik Costello, koji postavlja ton ovog filma kada Colina pita koja je razlika između policajaca i kriminalca.

Film se kroz cijelo svoje trajanje trudi ući u razmišljanje Billyja i Collina dok obojica pokušavaju riješiti problem sa iznenađujuće sličnih pozicija. Film naravno ima odličnu glumu. DiCaprio je očajni i izmučeni Csotigan, a Damon je zablistao u ulozi tvrdokornog te ponekad pompuoznog Collina. Nicholson je kao i inače, što znači da doslovno krade svaku scenu u kojoj se nalazi.

Šarmantan je čak i kada likovima raznosi mozgove po podu. Ovaj film mješavina je uistinu različitih žanrova – triler, akcija, drama, i još ponešto toga skupljeno u jedno. No, ono što je neočekivano jest pomalo lošiji svrštak, u kojem ne dolazi do željenog raspleta. No, bez obzira na kraj, film vrijedi pogledati zbog cjelokupnog „putovanja“. Scorcese je i dalje majstor, a ovo je njegova tipična čarolija na djelu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Trileri Avanture Drame Preporuke Kriminalistički Akcije
Sortiraj