Menu

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Kiborg koji je pokušao ubiti Sarah Connor je mrtav, novi T-101 sada ima misiju štititi njenog srednjoškolskog sina Johna Connora, od još moćnijeg i savršenijeg Terminatora, T-1000.

  Ocjena

 Terminator 2: Judgment Day
(1991) on IMDb

  Trajanje

2h 17 min

  Zemlja / jezik

SAD, Francuska / engleski, španjolski

  Klasifikacija

  Redatelj

James Cameron

  Scenarij

James Cameron
William Wisher Jr.

  Produkcija

Stephanie Austin
James Cameron
Gale Anne Hurd
Mario Kassar
B.J. Rack

  Glazba

Brad Fiedel

  Kinematografija

Adam Greenberg
  Sinopsis

Prošlo je gotovo deset godina otkad je prvi kiborg zvani Terminator pokušao ubiti Sarah Connor i njenog nerođenog sina, Johna Connora. John Connor, budući vođa ljudskog otpora, sada je zdravi mladi dječak. No, u prošlost je poslan novi Terminator T-1000, koji je napredniji i moćniji od svog pretka. Njegova misija je ubiti Johna dok je još dijete. Ipak, Sarah i John ne moraju se sami suočiti sa ovom prijetnjom. U prošlost je poslan još jedan Terminator, a njegova misija je zaštititi Johna i Sarah pod svaku cijenu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Arnold Schwarzenegger The Terminator
Linda Hamilton Sarah Connor
Edward Furlong John Connor
Robert Patrick T-1000
Earl Boen Dr. Silberman
Joe Morton Miles Dyson
S. Epatha Merkerson Tarissa Dyson
Castulo Guerra Enrique Salceda
Danny Cooksey Tim
Jenette Goldstein Janelle Voight
  Recenzija

Kao i njegov prethodnik iz 1984, i ovaj film je jedan od onih zabavnih filmova koji se ne shvaćaju preozbiljno. Arnold Schwarzenegger je odličan akcijski heroj koji zna kako iskoristiti sve svoje ograničene glumačke sposobnosti do savršenstva.

Specijalni efekti za ono vrijeme su veličanstveni, a oni su i glavni razlog zašto je ovo u doba izlaska bio najskuplji film na svijetu. No, mnogo bitnije od toga je prebacivanje filma na pogled iz ženske perspektive, što ga čini veoma inteligentnim i drugačijim. Arnold, iako je u prvom dijelu bio nemilosrdni ubojica bez srca, ovdje je dobio mnogo više emocija koje ga čine čovjekom, a zbog toga će se mnogo više gledatelja uspjeti poistovjetiti sa njime.

Osim odličnog Arnolda, za velik dio uspjeha ovog flima zaslužni su Linda Hamilton i Edward Furlong, koji glume majku i sina, i bez čije odlične kemije na ekranu ovaj film ne bi mogao funkcionirati. Hamilton se pokazala kao pravom akcijskom junakinjom, dok je Furlong uspio ne biti toliko iritantan kao ostala djeca glumci.

Iako film traje 137 minuta, niti u jedno trenutku priča ne staje niti postaje dosadna, već film cijelo vrijeme uspješno nabija napetost koja dovodi do nevjerojatnog raspleta na samom kraju filma. Ukratko, redatelj James Cameron uspio je napraviti jedan od najboljih filmova ikad snimljenih, koji je svim budućim sci-fi akcijskim filmovima postavio veoma visok standard. Ako još nikad niste pogledali ovaj film, uistinu ne znamo što čekate.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Avanture Trileri Preporuke Drame
Sortiraj