Menu

Star Trek Into Darkness (2013)

Nakon što posada Enterprisea nađe nezaustavljivu silu iz njihove vlastite organizacije, Kapetan Kirk predvodi lov u ratno zonu kako bi ulovili čovjeka koji je sam za sebe oružje za masovno uništenje.

  Ocjena

 Star Trek Into Darkness
(2013) on IMDb

  Trajanje

2h 12 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

J.J. Abrams

  Scenarij

Roberto Orci
Alex Kurtzman
Damon Lindelof
Gene Roddenberry

  Produkcija

J.J. Abrams
Bryan Burk
Jeffrey Chernov
David Ellison
Dana Goldberg
Tommy Gormley
Tommy Harper
Alex Kurtzman
Damon Lindelof
Roberto Orci
Michelle Rejwan
Ben Rosenblatt
Paul Schwake

  Glazba

Michael Giacchino

  Kinematografija

Daniel Mindel
  Sinopsis

Kada posadu Enterprisea pozovu natrag doma, oni shvate da je nezaustavljiva sila terora iz njihove vlastite organizacije uništila flotu i sve ono što ona predstavlja, ostavljajući svijet u stanju krize. Sa osobnom vendetom, kapetan Kirk predvodi lov u ratnoj zoni kako bi zarobio moćno oružje masovne destrukcije. Naši junaci biti će zahvaćeni u epskoj šahovskoj partiji života i smrti, te će na kušnju biti stavljena njihova prijateljstva i ljubav, dok će žrtve biti neizbježne.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Chris Pine Kirk
Zachary Quinto Spock
Zoe Saldana Uhura
Karl Urban Bones
Simon Pegg Scotty
John Cho Sulu
Benedict Cumberbatch Khan
Anton Yelchin Chekov
Bruce Greenwood Pike
Peter Weller Marcus
  Recenzija

Casual gledatelji pohrlili su u kina 2009.g. kako bi pogledali novi reboot „Star Treka“, no unatoč pozitnim reakcijama, određeni fanovi serijala nisu bili zadovoljni novim varijacijama njima omiljenih likova. U ovom nastavku, pisci Roberto Orci i Alex Kurtzman potrudili su se proširiti franšizu i ući dublje u članove posade Enterprisea. No, je li mu to pošlo za rukom, ili je ovo kraj novih Star Trek filmova?

Generalno gledajući, „Star Trek Into Darkness“ profitira od strane mnogo fokusiranije priče od svog prethodnika – više nije potrebno okupiti sve članove posude i prezentirati njihove likove, sve to uz žongliranje glavne priče koja uključuje putovanje kroz vrijeme. Kao rezultat toga, ovaj nastavak lako će se svidjeti svima koji su voljeli iz prvi dio, no ima tu i dalje mnogo kontroverznih odluka koje smetati stare fanove koji još nisu prihvatili ovaj Abramsov reboot u potpunosti.

Chris Pine ponovno je odličan u ulozi kapetana Kirka, te i dalje uspješno nalazi ravnotežu između kvaliteta i dispozicije po kojoj je taj lik poznat, bez da ga pretvara u karikaturu. Zapovjednik Spcok (Zachary Quinto) također je jednako dobar i ovoga puta, a osobito kada film prikazuje njegov konflikt između Vulkanskih i ljudskih emocija. Ostatak likova i glumačke ekipe je veoma snažan, a svaki član posade ima svoju priču, kao i sami brod. Svaka njihova priča ne samo da je zabavna i uzbudljiva, već je i inteligentno isprepletena u veći zaplet filma, što rezultira uistinu odličnom pričom.

Kao i svoj prethodnik, i ovaj film stavlja prioritet na razradu likova i svog sci-fi svijeta, umjesto na akcijske scene. Ima tu odličnih scena prepunih specijalnih efekata, no u usporedbi sa drugim blockbusterima, ovaj film je po tom pitanju prilično suzdržan. Sve u svemu, J.J. Abrams uspio je napraviti odličan nastavak u svakom pogledu, uspješno razrađujući poznate likove i proširujući svijet ovog novog serijala. Film je veći i osobniji nego njegov prethodnik, te pruža novu zabavnu Star Trek avanturu koja će se zasigurno svidjeti svima koji ju pogledaju, iako će pojedini okorjeli fanovi i dalje imati nekoliko primjedbi.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Drame Najnoviji traileri Serije SF-ovi Trileri Animirani Sinkronizirani crtići Komedije Fantazije
Sortiraj