Menu

Sing Street (2016)

Dječak koji odrasta u Dublinu tokom 80-ih bježi od napetih odnosa u svojoj obitelji tako da osnuje svoj bend kojim će impresionirati djevojku u koju je zaljubljen.

  U kinima

Hrvatska27.04.2017.

  Ocjena

 Sing Street
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 56min

  Zemlja / jezik

Irska, UK, SAD / engleski, francuski, irski

  Klasifikacija

  Režija

John Carney

  Scenarij

John Carney

  Produkcija

Anthony Bregman
Mary Callery
John Carney
Peter Cron
Kevin Scott Frakes
Christian Grass
Jo Homewood
Martina Niland
Chelsey Pinke
Raj Brinder Singh
Paul Trijbits
Bob Weinstein
Harvey Weinstein
Mary Claire White

  Kinematografija

Yaron Orbach
  Sinopsis

Osamdesete su godine i svi počinju slušati pop glazbu poradi pojave spotova na televiziji po prvi puta u svijetu. S druge strane, u Dublinu, Conor, tinejdžer za osjetljivim srcem, pokušava izaći na kraj sa napetim odnosima u svojoj obitelji, i neprijateljskim dočekom u novoj školi – no, onda, jednoga dana, on upozna nju – visoku, duge smeđe kose, blijedog lica i velikih plavih očiju – enigmatično lijepu djevojku koja sjedi pred vratima preko puta njegove škole i promatra ljude kako prolaze pored nje. Tko je ona i kako bi dječak poput Conora ikada mogao pridobiti njeno srce? Lako! Samo treba osnovati svoj bend.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ferdia Walsh-Peelo Conor
Kelly Thornton Ann
Maria Doyle Kennedy Penny
Jack Reynor Brendan
Aidan Gillen Robert
Ian Kenny Barry
Ben Carolan Darren
Percy Chamburuka Ngig
Mark McKenna Eamon
Don Wycherley Brother Baxter
  Recenzija

John Carney je redatelj u usponu, a ako je suditi po njegovom zadnjem uratku, čeka ga veoma duga i uspješna karijera. Topao, zarazan i iznad svega, iskren, “Sing Street” je film koji savršeno kombinira ozbiljne i lake teme koje će bez problema naći svoje mjesto u gledateljima svih dobnih skupina. Tu i tamo pokoja preluckasta scena zaprijeti narušavanjem sveukupnog dojma filma, no Carney ih majstroski zatomnjava kako bi pružio priliku onim dramatičnijim scenama da zasjaju punim sjajem. Ono što ovaj film čini toliko odličnim jest činjenica da sve funkcionira – gluma, scenarij, likovi, te naravno glazba.

Vrijeme radnje su 1980-e, a mjesto radnje je Dublin – grad sa ekonomskom nestabilnošću i valom imigracije, a u njemu naš glavni lik, Conor, doživljava određene probleme u svom odrastanju. Njegovi nezadovoljni roditelji su pred raspadom braka, njegov stariji brat Brendan stalno provodi vrijeme zaključan u svojoj sobi pušeći travu, a financijska situacija obitelji dovela je do toga da se Conor mora školovati u javnoj školi, gdje ima problema sa klincima koji ga maltretiraju i autoritativnim profesorima. Usred svog tog kaosa, našem junaku za oko zapne misteriozna djevojka Raphina, a kako bi ju osvojio, on odluči osnovati svoj bend i napisati joj nekoliko pjesama.

Nije niti potrebno reći kako ovaj film služi kao neki vremeplov u nostalgiju za sve one koji su živjeli u tom dobu. Pun glazbenih stilova iz osamdesetih, kao i pjesama poznatih grupa iz tog razdoblja, ovaj film također ima i svoju vlastitu glazbu koja veoma uspješno prikazuje eklektičan stil onog vremena. No, samo srce filma svakako su nastupi glumaca. Odličan nastup Ferdia Walsh-Peelo uistinu je nevjerojatan, a njegov lik očarat će vas na prvi pogled. On posjeduje određene prirodne karakteristike koje će ga bez sumnje učiniti veoma kvalitetnim glumcem u budućnosti. Jack Reyner također je odličan u svojoj ulozi buntovnika, a stvarno ne možemo reći kako je itko od ostale glumačke ekipe podbacio.

Najveći adut ovog filma je činjenica što zna kako povući strune srca gledatelja na pravi način, te u pravom trenutku – a nikada to ne radi na neke jeftine načine, nego baš onako kako bi se to događalo i u pravom životu. On je istovremeno i smiješan i tužan, sladak i gorak. Možda nije neki ogromni blockbuster ili remake nekog poznatog serijala iz osamdesetih, no definitivno je vrijedan vašeg gledanja.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Drame Trileri Biografije Animirani
Sortiraj