Menu

Sing (2016)

Koala zvana Buster Moon ima još jednu, posljednju šansu, da vrati nekadašnji stari sjaj svom kazalištu tako da u njemu organizira i održi najveće svjetsko natjecanje u pjevanju.

  U kinima

Hrvatska08.12.2016.
Bosna i Hercegovina22.12.2016.
Srbija22.12.2016.

  Ocjena

 Sing
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 48min

  Zemlja / jezik

SAD, UK / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Christophe Lourdelet
Garth Jennings

  Scenarij

Garth Jennings

  Produkcija

Janet Healy
Brett Hoffman
Igor Khait
Christopher Meledandri
Robert Taylor

  Glazba

Joby Talbot
  Sinopsis

U ovom animiranom filmu koji je smješten u svijetu sličnom našem, no nastanjenom isključivo životinjama, Buster Moon je koala koji je vlasnik nekoć slavnog kazališta koje je sada u gadnim problemima. Buster je u svojoj duši vječiti, a neki bi čak rekli i nepopravljivi optimist koji obožava svoje kazalište više od bilo čega na svijetu, te će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi ga ponovno proslavio. Suočen sa teškom situacijom, on sada ima jednu jedinu, posljednju šansu da povrati sjaj svom kazalištu, no kako bi to postigao morat će organizirati i održati najveće natjecanje u pjevanju koje je svijet ikada vidio, što neće biti nimalo lak podhvat
  Trailer

  Glumac   Uloga
Matthew McConaughey Buster Moon
Reese Witherspoon Rosita
Seth MacFarlane Mike
Scarlett Johnasson Ash
John C. Reilly Eddie
Taron Egerton Johnny
Tori Kelly Meena
Jennifer Saunders Nana
Jennifer Hudson Young Nana
Garth Jennings Miss Crawly
  Recenzija

Odlična godina za animirane filmove završava upravo sa ovim filmom, glazbenim crtićem o koali zvanom Buster Moon (Matthew McConaughey), koji pokušava spasiti svoje kazalište od propasti. Da će stvari poći po zlu, podrazumijeva se. No, upravo glavni element zbog kojeg ovaj film funkcionira jest njegova priča, koja je potpuno nepredvidljiva, iako ćete možda misliti da znate što će se iduće dogoditi. Illumination Entertainment, koji je napravio “Descpicable Me” i “Minionse”, k srcu je uzeo ono što su nekoć propovjedali Pixarovci – dobar film mora početi sa dobrim scenarijem. U ovom filmu, ne samo da ćete se jako brzo uživjeti u priču, već će vam biti stalo do svakog njenog lika. Glasovi likova su odlično odabrani, sa glumcima koji se u potpunosti predaju svojim ulogama.

Među natjecateljima-pjevačima je i Rosita (Reese Witherspoon), majka nekoliko svinjica, koja mora mehanizirati cijelo svoje kućanstvo kako bi se mogla izvući iz kuće i prisustvovati audiciji. Onda imamo Mikea (Seth McFarlane), uglađenog miša sa odličnim glasom i tendencijom da vara u kartaškim igrama. Scarlett Johansson daje glas Ash, dijelu pjevačkog dueta čiji je partner spreman napustiti ju i nastaviti natjecanje bez nje, a Tori Kelly je Meena, slonica nevjerojatnih glasovnih sposobnosti koja je suviše sramežljiva kada su u pitanju javni nastupi. Za kraj, imamo Taarona Egertona u ulozi Johnnyja, gorile koja želi nastupati, no čija gangsterska obitelj ne odobrava njegovo gluparanje.

Animacija je odlične kvalitete, kao što je danas i za očekivati, no ne demonstrira nikakve revolucionarne tehnološke metode. Umjesto toga, ono što film čini zanimljivim – osim pjesama koje miješaju staro i novo i pregršt različitih žanrova – su priče svih gore spomenutih likova, koje su uistinu zanimljive. Svaka od njih razvija svoje zasebne komplikacije stoga konačni sretni završetak zahtijeva mnogo truda.

I kao šlag na kraju, humor je odrađen u stilu starih Warner Bros. crtića – šale su prigodne za različite generacije publike: neke za djecu, neke za odrasle, a neke za oboje. Nikada nećete imati osjećaj da je film ubacio neku scenu koja je tu samo zato da roditelji ne bi zaspali. Kao i najbolji animirani filmovi ove godine – “Zootopia” i “Kubo and the Two Strings” – i ovo je film kojeg odrasli mogu gledati zajedno sa svojom djecom i uistinu uživati u njemu. Stoga, bilo da tražite obiteljski film ili film koji će vam razveseliti srce, “Sing” je apsolutno ono što morate pogledati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Drame Trileri Biografije Animirani
Sortiraj