Menu

Silver Linings Playbook (2012)

Nakon nekog vremena provedenog u mentalnoj instituciji Pat Solitano se vraća kod svojih roditelja te se pokušava ponovno zbližiti sa svojom bivšom suprugom. Stvari se zakompliciraju kada Pat upozna Tiffani, misterijoznu djevojku sa svojim problemima.

  Ocjena

 Silver Linings Playbook
(2012) on IMDb

  Trajanje

2h 2 min

  Zemlja / jezik

SAD / Engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

David O. Russell

  Scenarij

David O. Russell
Matthew Quick

  Produkcija

Bruce Cohen
Bradley Cooper
Donna Gigliotti
Jonathan Gordon
Mark Kamine
George Parra
Michelle Raimo
Bob Weinstein
Harvey Weinstein
Renee Witt

  Glazba

Danny Elfman

  Kinematografija

Masanobu Takayanagi
  Sinopsis

Život se ne odvija uvijek po planu. Pat Solano (Bradley Cooper) je izgubio sve – svoju kuću, svoj posao i svoju ženu. Sada ponovno živi sa svojom majkom (Jacki Waver) i ocem (Robert DeNiro) nakon što je proveo osam mjeseci u bolnici. Pat je odlučan u namjeri da nanovo izgradi svoj život, ostane pozitivan i ponovno se ujedini sa svojom ženom, usprkos gadnim okolnostima njihovog prekida. Sve što njegovi roditelji žele jest da se ponovo digne na noge i sa njima uživa u lokalnoj football momčadi. Kada Pat upozna Tiffany (Jennifer Lawrence), misterioznu djevojku koja i sama ima problema, stvari postanu zakomplicirane. Ona mu obećaje pomoći da vrati svoju ženu, no samo ako zauzvrat on njoj pomogne sa nečim jako važnim. Dok njih dvoje odrađuju svoj dogovor, između njih se razvija neočekivana povezanost.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Bradley Cooper Pat
Jennifer Lawrence Tiffany
Robert De Niro Pat Sr.
Jacki Weaver Dolores
Chris Tucker Danny
Anupam Kher Dr. Cliff Patel
John Ortiz Ronnie
Shea Whigham Jake
Julia Stiles Veronica
Paul Herman Randy
  Recenzija

Kemija između glavnih likova ovog filma je instantna. Oboje jedan u drugome vide srodnu dušu koja je odbijena od strane normalnih ljudi i ostavljena postrane na cesti. Kako Tiffany kaže prilikom njihovog prvog susreta: „Mi nismo lažljivci kao što su oni“, misleći na sven tipične ljude koji svom snagom kriju svoje prave osjećaje. Iako Pat ne želi imati ništa veće sa Tiffany, onda ima drugačije ideje.

Kada se ponovno sretnu dok joggiraju po kvartu, Tiffany krene osvajati Pata. Nakon što ga nagovori da stvore savez kako bi oboje dobili ono što žele, oni postaju bliski te naposlijetku krenu plesati zajedno kako bi se pripremili za veliko natjecanje. Lawrence i Cooper su odličan par i daju ovoj priči, koja je adaptirana iz romana Matthew Quicka, svu potrebnu energiju. Oba lika su veoma unikatna.

Njihove psihološki nedostaci su čisti i definirani, ali su ipak oboje prikazani kao likovi s kojima se možemo poistovjetiti i koji samo pokušavaju naći neku stijenu na koju se mogu osloniti u svom životu. DeNiro i Weaver također su briljantni u svojim sporednim ulogama. „Silver Linings Playbook“ mogao bi se nazvati romantičnom komedijom ili dramom, no niti jedan žanr nije u potpunosti ispravan za njegovu unikatnu mješavinu humora i srcedrapajućih elemenata.

Redatelj i scenarist David O. Russell već nam je donio moćnog i emotivnog „Fightera“ iz 2010.g. Ovdje pokazuje da je i dalje u odličnoj formi sa četiri odličnih glumačkih perfomansi te pričom koju će biti teško zaboraviti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični Drame Fantazije Akcije Kriminalistički
Sortiraj