Menu

Shut In (2016)

Dječja psihologica koja je ostala bez muža živi izoliranim životom u ruralnoj Novoj Engleskoj. Kada se nađe uhvaćena u ubojitoj zimskoj oluji, ona mora pronaći način da spasi jednog mladog dječaka prije nego zauvijek nestane.

  U kinima

Hrvatska15.12.2016.
Bosna i Hercegovina15.12.2016.
Srbija05.01.2017.

  Ocjena

 Shut In
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 31min

  Zemlja / jezik

Kanada, Francuska / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Farren Blackburn

  Scenarij

Christina Hodson

  Produkcija

Olivier Glaas
Ginette Gullard
Christine Haebler
David Linde
Claude Leger
Tory Metzger
Kathian Pascal
Sylvain Proulx
Jonathan Vanger
Ariel Zeitoun

  Glazba

Nathaniel Mechaly

  Kinematografija

Yves Belanger
  Sinopsis

U ovoj ledenoj drami, dječja psihologica koja je ostala bez svog muža (Naomi Watts) živi izolirana od ostatka svijeta u Novoj Engleskoj zajedno sa svojim sinom invalidom. Ona sazna da je jedan od njenih pacijenata, mladi dječak (Jacom Tremblay) nestao. Kada potraga za njih ne donese uspijeh, ona postane opsjednuta idejom da ju njegov duh progoni, stoga sada mora pokušati pronaći način kako da ga spasi prije nego zauvijek nestane.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Naomi Watts Mary Portman
Oliver Platt Dr. Wilson
Charlie Heaton Stephen Portman
Jacob Tremblay Tom
Crystal Balint Grace
Alex Braunstein Aaron Hart
David Cubitt Doug Hart
Ellen David Joan
Clementine Poidatz Lucy
Tim Post Sheriff
  Recenzija

Iako to možda ne biste očekivali iz njegove premise, ovaj film na neki način uspio je ispasti prilično dobar. On ima veoma talentiranu glumačku ekipu koju predvodi Naomi Watts u ulozi Mary Portman, dječje psihologice, udovice koja živi sa svojim sinom invalidom. Dok se snježna oluja približava njenom malom gradiću u Novoj Engleskoj, ona mora pronaći jednog od svojih mladih pacijenata koji je nestao. Unatoč prilično bazičnoj premisi, ovaj film odigrava se mnogo inteligentnije nego što bi se dalo naslutiti.

Watts je prilično dobra u glavnoj ulozi te uspijeva zasjati unatoč tome što ovo nije tipični ozbiljni film u kakvima ona inače glumi. Jacom Tremblay glumi mladog gluhog pacijenta o kojem se Mary brine, a Charlie Heaton glumi Stevena Portmana – njenog sina invalida – veoma važnog lika u filmu. Psihološki aspekt koji je film dodirnuo veoma je zanimljiv. Mary ima noćne more i vizije koje ne može kontrolirati. Ona potraži pomoć od svog kolege i prijatelja kojeg glumi Oliver Platt. Ideja da psihologica ima psihološke probleme i sama odlazi potražiti pomoć od nekog drugog veoma je dobra metoda razrade priče, te takvi elementi filmu daju dodir stvarnosti i dodatne slojeve koji ga čine uvjerljivijim.

Iako film počinje prilično sporo i ne možemo baš reći da odlazi u nekom konkretnom smjeru, niti u jednom trenutku nećete moći predvidjeti što će se iduće dogoditi. Klišeja nema na vidiku, a glavne preokrete u filmu jednostavno vam ne smijemo reći – dovoljno je samo spomenuti kako su uistinu dobri. Od nedostataka valja spomenuti činjenicu da ovaj film nema nimalo uistinu strašnih scena, već se više bazira na psihologiji njegovih likova. Također, film je definitivno mogao biti izveden i bez lika Toma, koji je dobio mnogo više fokusa nego što zaslužuje. Osim toga, sami naslov filma jednostavno ne reprezentira ono što se uistinu događa u filmu. Da, likovi su zatvoreni u kući zbog oluje, no ima tu mnogo više toga.

U konačnici, Watts odrađuje odličan posao odvodeći svoj lik na mjesta koja će lako prevariti gledatelje. Je li ona uistinu luda i gubi zdrav razum, ili je ipak prisebna i zdrave pameti? To su pitanja koja njen lik konstantno postavlja gledateljima. Film također posjeduje neke elemente koje smo vidjeli u nedavnom hororcu “The Boy”, no to nas nije previše smetalo. “Shut In” je triler sa uzbudljivim trenucima od kojih će vam zasigurno porasti zjenice. Kraj filma malo je preformulaičan i jedtin, no raspetljavanje posljednjeg preokreta dovoljno je dobro da vas to neće smetati. Trajanje je idealnih 91 minutu, što znači da film nije niti predug, niti prekratak – on jednostavno uspijeva napraviti ono što je htio. U svakom slučaju, možemo ga mirne duše preporučiti svima onima koji vole nešto ozbiljnije trilere.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Romantični Preporuke Horori Biografije
Sortiraj