Menu

Safety Not Guaranteed (2012)

Tri novinara kreču na zadatak da interviewiraju čovjeka koji planira put u prošlost!

  Ocjena

 Safety Not Guaranteed
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 26 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Colin Trevorrow

  Scenarij

Derek Connolly

  Produkcija

Michael B. Clark
Derek Connolly
Jay Duplass
Mark Duplass
John Hodges
Stephanie Langhoff
Lacey Leavitt
Peter Saraf
Colin Trevorrow
Marc Turtletaub

  Glazba

Ryan Miller

  Kinematografija

Benjamin Kasulke
  Sinopsis

Kada neobičan oglas inspirira tri cinična novinara iz Seattlea da istraže priču koja se krije iza njega, otkriju misterioznog ekscentrika Kennetha, dragog, ali paranoičnog zaposlenika u dućanu, koji vjeruje da je riješio misterij putovanja kroz vrijeme te uskoro planira svoje prvo putovanje. Zajedno, kreću u zabavnu, pametnu i neočekivano nježnu avanturu koja otkriva koliko daleko vas vjera može dovesti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Aubrey Plaza Darius
Lauren Carlos Young Darius
Basil Harris Restaurant Manager
Mary Lynn Rajskub Bridget
Jake Johnson Jeff
Karan Soni Arnau
David Schultz Coworker
Jeff Garlin Mr. Britt
Mark Duplass Kenneth
William Hall Jr Shannon
  Recenzija

Teško bi se moglo razaznati da ovaj film nije jedan od mnogih pretencioznih indie filmova koji su bili sveprisutni početkom 2000-ih godina, s obzirom na svoju zastarjelost u egzekuciji i površnoj vrckavosti. No, ipak, „Safety not guaranteed“ odiše dozom nešto veće iskrenosti od svih njih, zahvaljujući autentičnosti svojih likova te besramnim smislom za humor.

Svi nastupi glumaca su veoma dobri, dajući težinu likovima koji nisu samo karikature. Mark Duplass je začuđujuće najjači glumac u ekipi, pružajući svom liku Kennethu dozu misterije, navlačeći gledatelje (i Dariusa) da mu vjerujemo kako je usprkos svojoj smiješnoj naravi, možda ipak stvarno nekad putovao kroz vrijeme. Aubrey Plaza dobra je jednako kao i u ulozi April u „Parks and Recreationu“, te iako je pružila dobru glumu, ipak željno iščekujemo da se okuša u nečemu malo drugačijem.

Johnson i Soni također su odlični. Johnson daje dozu humanosti svom naizgled sebičnom i bezobraznom liku Jeffu, dok Soni svog lika Arnaua odmiče od štreberskih, djevičanskih stereotipa u smjeru samokritičnog momka, te kada je najpotrebnije i veoma hrabrog junaka. Neočekivano prijateljstvo Jeffa i Arnaua zasigurno je jedan od najboljih dijelova filma. Malo toga u ovom filmu će vas uistinu iznenaditi, uključujući i glavni preokret.

Zapravo, ono što najviše iznenađuje je to što je stvarno humorističan. Mnogim šalama možete se smijati na glas, što je dosta neočekivano od filmova ovakvog tipa. Ultimativno, iako je možda malo predražestan za svoje dobro, iskreni likovi koji rade iskrene pogreške su ono što ovom filmu daje svoju posebnu čar i zbog čega ga vrijedi pogledati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Romantični Najnoviji traileri Horori Komedije Preporuke Akcije Trileri Povijesni
Sortiraj