Menu

Rough Night (2017)

Stvari pođu po zlu za skupinu prijateljica kada unajme muškog stripera za djevojačku večer u Miamiu.

  U kinima

Hrvatska22.06.2017.
Bosna i Hercegovina22.06.2017.
Srbija22.06.2017.

  Ocjena

 Rough Night
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 41min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Lucia Aniello

  Scenarij

Lucia Aniello
Paul W. Downs

  Produkcija

Lucia Aniello
Dave Becky
Paul W. Downs
Matthew Hirsch
Matthew Tolmach

  Glazba

Dominic Lewis

  Kinematografija

Sean Porter
  Sinopsis

Petero najboljih prijateljica iz koledža (Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell, Ilana Glazer i Zoe Kravitz) ponovno se ujedinjuju nakon deset godina kako bi proslavile ludu djevojačku večeru u Miamiu. Njihovo ludo tulumarenje veoma brzo pretvara se u nešto mnogo mračnije kada slučajno ubiju muškog stripera kojeg su unajmile. Usred ludosti, dok pokušavaju prikriti njegovo ubojstvo, one će se postepeno sve više zbližiti u trenucima kada je to najvažnije.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Scarlett Johansson Jess
Jillian Bell Alice
Zoe Kravitz Blair
Ilana Glazer Frankie
Kate McKinnon Kiwi
Paul W. Downs Peter
Ryan Cooper Scotty
Ty Burrell Pietro
Demi Moore Lea
Enrique Murciano Detective Ruiz
  Recenzija

Sada, kada je Hollywood otkrio da ima i žensku publiku, njegovi filmski studiji ne srame se pretvoriti ženske likove u muške kako bi privukli gledateljice. „Rough Night“ film je koji izlazi u samom srcu ljetne sezone, te je spreman boriti se sa teškašima poput novog „Transformersa“. Uistinu, riječ je o velikom napretku u filmskoj industriji – ovaj film svoju inspiraciju vuče iz crne komedije Petera Berga iz 1998., „Very Bad Things“. On je nježnija izvedba premise tog filma (iako su spolovi obrnuti), dok je njegova komedija slična onoj u filmovima poput „The Hangover“, uz malo dodatka „Weekend at Bernie’s“.

Jedna stvar na koju se ovaj film ne oslanja previše jest niski humor. Da, jedna od njegovih fora sadrži scenu povraćanja, no to je to. Dapače, ovaj film ima mnog više krvi nego drugih tjelesnih tekućina. Tu i tamo zna biti i prilično odrastao, iako takve scene nisu pregrafičke, ali ima dosta droge i seksa. Komedija možda i nije savršeno ravnomjerna, no barem ćete se dobro nasmijati, dok će vas neke fore uistinu podrapati od smijeha – istaknuli bismo onu sa sporim autom i ležećim policajcem.

Redateljica Lucia Aniello, kojoj je ovo prvi dugometražni film, radila je po scenariju kojeg je napisala zajedno sa Paulom W. Downsom. On sadrži dovoljno različitiosti da vam neće biti dosadno, a sigurni smo da će svako uspjeti pronaći i svoju vrstu humora – ima tu odvratnih stvari, pametnih stvari, fizičke komedije i svega između. Osim komedije, film ima i elemente akcijskog trilera, no to nikada nije toliko naglašeno, isto kao i njegovi dramatični elementi. No, ipak mu to ne možemo zamjerati – ovaj film zna da je u svom srcu komedija, te se tako i ponaša.

Scarlett Johansson, koja je nedavno glumila nekoliko super junakinja, ovoga puta dobila je priliku pokazati svoj smisao za humor. Već otprije znamo da ga ima („Hail Ceasar“), ali uspješno ga je pokazala i ovdje. No, i njene kolegice dobile su jednake prilike pokazati što umiju, iako je McKinnon možda ta koja je ukrala najviše scena. Jedini muškarac kojeg valja istaknuti jest Downs, koji je nevjerojatno smiješan tokom svojeg solo putovanja. Ryan Cooper glumi mrtvaca, što vjerojatno i nije tako lako kako izgleda, no ipak ga ne možemo zbog toga nešto posebno pohvaliti.

Vjerujemo da će većina gledatelja uspoređivati ovaj film sa „Bridesmaids“ – oba filma su komedije sa ženama u glavnim ulogama, te se odvijaju prije vjenčanja. No, unatoč sličnostima, ovi filmovi veoma su različiti – to ne znači da oni kojima se svidio „Bridesmaids“ neće moći uživati u ovom filmu, no on je ipak drugačijeg kroja, više sličan „Hangoveru“. Kako bilo da bilo, „Rough Night“ je odlična komedija koja ponovno pokazuje kako i žene znaju biti smiješne, a uz to se ne boji i biti nešto mračniji nego njegovi prethodnici. Sve to formula je za kvalitetan film koji definitivno možemo preporučiti svima.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj