Menu

My Blind Date with Life (2017)

Ambiciozan mladi muškarac trudi se ostvariti svoj san i postati zaposlenikom prestižnog minhenskog hotela, unatoč činjenici da ima velikih problema sa vidom.

  U kinima

Srbija29.06.2017.
Hrvatska13.04.2017.

  Ocjena

 Moj Blind Date
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 56min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Marc Rothemund

  Scenarij

Oliver Ziegenbalg
Ruth Toma
Saliya Kahawatte

  Produkcija

Stefan Gartner
Yoko Higuchi-Zitzman
Tanja Ziegler

  Glazba

Michael Geldreich
Jean-Christoph Ritter

  Kinematografija

Bernhard Jasper
  Sinopsis

Saliya je obećavajući mladi student, koji je gotovo potpuno oslijepio dok je bio tinejdžer. Unatoč tome što mu svi govore da mora biti realističan što se tiče svojih životnih ambicija, on se stalno drži svog sna – on želi raditi u luksuznom hotelu. Ne rekavši nikome kako ne može vidjeti, on uz pomoć sreće dobije priliku stažirati u jednom od najprestižnijih hotela u Munchenu. Sa samo svojom čvrstom odlučnošću i izdržljivošću, on uspije nadmašiti sva očekivanja i uz pomoć svog najboljeg prijatelja, nadvlada svoj veliki nedostatak. No, kada se zaljubi u Lauru, varka koju je tako pomno isplanirao polako se počne raspadati.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Kostja Ullmann Saliya Kahawatte
Ludger Pistor Lehrer Dongen
Nilam Farooq Sheela
Anna Maria Muhe Laura
Jacob Matschenz Max
Johann von Bulow Kleinschmidt
Herbert Forthuber Herr Kolditz
Uwe Preuss Augenarzt
Alexander Held Fried
Kida Khodr Ramadan Hamid
  Recenzija

Spojevi na slijepo obično se temelje na nepoznavanju obje osobe – što manje znate o drugoj osobi, veća je mogućnost iznenađenja. Za mladog Saliya, pojam spoja na slijepo znači nešto potpuno drugačije. On mora saznati što više može o drugoj osobi, kako bi izbjegao incidente i nesigurnosti. Veličina, sobe, broj stepenica, udaljenost do zavoja, te položaj svakog objekta u prostoriji. To mu je prijeko potrebno, jer on ima samo 5% svog originalnog vida, no ne želi da itko drugi to sazna. Za njega su svi spojevi “slijepi”, te mogu funkcionirati samo zahvaljujući kombinaciji planiranja, pamćenja i improvizacije.

Naziv ovog filma aludira na onu posebnu vrstu šarma koja se nalazi u našem glavnom liku, a koji ne dopušta svojem velikom problemu da ga ometa u njegovim snovima. Iznova i iznova, on se upušta u nepoznate situacije i uspijeva se nositi i sa najškakljivijim situacijama. Zbog toga što produkcija redatelja Marca Rothemunda uspijeva učiniti ovaj ne-vizualni film shvatljivim, cijeli film pun je mirisa, okusa, materijala – a sve je prožeto jednim jedinim pitanjem – koliko je zapravo čudan i neobičan naš svijet.

Tema filma svakako je uzbudljiva, pogotovo pošto je izvedena kao lagana komedija. Rothemundov film uspijeva lijepo izbalansirati ozbiljne scene sa onima humorističnima. Sama priča temeljena je na autobiografiji Saliya Kahawatte, koji je unatoč svojem velikom hendikepu uspio proći hotelski tečaj i raditi kao konobar veoma dugo, bez da je njegova “tajna” otkrivena. Kostja Ullmann odlično je utjelovio ovog lika – on je mladić veoma snažne volje, kojeg svi vole jer jednostavno nikada ne odustaje od svojih snova. Kada shvati da se ne može pomiriti sa istinom, on počinje braniti svoj hendikep, te ubrzo dobiva priliku stažirati za najprestižniji hotel u Munchenu. Uz pomoć svoje mašte, te dobrih prijatelja, svakodnevne izazove riješava bez problema, te sa mnogo smijeha kojeg će gledatelji znati cijeniti.

Konačna poruka ovog filma je slijedeća – ako postoji želja, nema toga što ne možete napraviti. No, cijena toga zna biti prilično velika. S jedne strane, Saliya je uspio ostvariti svoj san zato što je bio uporan, no s druge strane, sve laži i prevare koje je učinio kako bi ostvario svoj san dostići će ga kada se zaljubi u Lauru. Nažalost, taj dio označava prekretnicu u kojoj film postaje prilično predvidljiv i klišejast, te sličan mnogim drugim ljubavnim komedijama koje ste već vidjeli sto puta. Ipak, velik dio filma izrazito je zabavan, a poruka koju film šalje uistinu je inspirativna, stoga nema razloga da mu ne pružite šansu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Kriminalistički Serije Komedije Najnoviji traileri Biografije Romantični SF-ovi Akcije Avanture Animirani
Sortiraj