Menu

Blind (2017)

Spisatelj koji je oslijepio zbog nesreće koja je ubila njegovu ženu ponovno otkriva strast prema životu i pisanju kada se upusti u aferu sa zapostavljenom ženom poznatog poduzetnika.

  U kinima

Srbija07.09.2017.

  Ocjena

Blind (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 38min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Michael Mailer

  Scenarij

Diane Fisher
John Buffalo Mailer

  Produkcija

Alec Baldwin
Tamara Birkemoe
Mark Damon
Diane Fisher
Lisa Friedman
Jennifer Gelfer
Jonathan Gray
Alan Helene
Scott Kluge
Michael Mailer
David Moscow
Noel Thomas Patton
Alessandro Penazzi
Khuloud Kelly Rabadi
Mallory Schwartz
Pamela Thur
Martin Tuchman
Xavier Wakefield
Renee Willett

  Glazba

Dave Eggar
Sasha Lazard

  Kinematografija

Michal Dabal
  Sinopsis

Popularni spisatelj Bill Oakland izgubio je svoju ženu i svoj vid zbog opake prometne nesreće. Pet godina nakon, žena poznatog poduzetnika Suzanne Dutchman biva prisiljena čitati njegove knjige u intimnoj sobi tri puta tjedno zbog toga što je bila povezana sa prevarama tržišta koje je radio njen muž. Između Suzanne i Billa započinje strastvena afera, što ih oboje dovodi do toga da se zapitaju je li zapravo ikada prekasno naći pravu ljubav. No, kada Suzannin muž biva pušten iz zatvora zbog tehnikalije, ona biva prisiljena odarbati između čovjeka kojeg voli i čovjeka s kojim je provela svoj cijeli život.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Demi Moore Suzanne Dutchman
Alec Badlwin Bill Oakland
Dylan McDermott Mark Dutchman
Viva Bianca Deanna
Dorothy Lyman Judge
James McCaffrey Howard
Eden Epstein Ella
Frank Modica Prisoner
Karen Goeller Blind Care Employee
Renee Willett Kelly
  Recenzija

Kaže se da nitko nije slijep kao oni koji ne žele vidjeti. Svaka žena koja se ne usudi petljati u muljanja svojeg muža i voljna je progledati mu kroz prste može se slobodno smatrati potpuno ćoravom. Upravo takva bila je i Suzanne (Demi Moore), skrivajući svoje lice iza tamnih naočala, poput onih kakve nose žene koje doma tuku muževi. No, je li ona onda jednako kriva za njegova kaznena djela? Kada sud osudi njenog muža na zatvor, njoj narede da mora provesti 100 sati u službi države. Naravno, ona ne zna kako se nositi sa takvim nečim, pošto je cijeli život živjela na visokoj nozi.

S druge strane imamo Billa. Njegova slijepoća pak je doslovna, nakon što je izgubio svoj vid i svoju ženu tokom stravične prometne nesreće. Ipak, to ne znači da on nema iluzije. Njegov najveći problem zapravo je što je nesnosan. On se izvlači na temelju svog prošlog uspjeha, iako nema razloga da prestane s onim što je radio – njegova slijepoća pružila mu je nove načine izražavanja, kao i način da se ljudi prema njemu osjećaju obvezni. Kada Suzanne uđe kroz njegova vrata, pravno obvezana da mu pročita studentske eseje i trpi njegova sranja, ona je samo jedna u nizu lakih meta. Izazov koji ona predstavlja njegovim očekivanjima proizlazi iz činjenice da ona izaziva i svoja vlastita očekivanja.

Što se glume tiče – Baldwin je Baldwin. On je sada već standardno odličan, ali svi točno znamo kako izgleda bilo koja njegova uloga – iznenađenjima tu nema mjesta. Moore, koja je u svojoj mladosti često bila smještena u potpuno pogrešne uloge, također je sada već veoma iskusna glumica, a ovakvu ulogu čekala je duže vrijeme. Iako je njena uloga nešto tiša i suptilnija, njene reakcije naposlijetku imaju mnogo veći efekt na priču nego što je to slučaj sa reakcijama muškaraca. Za nju ovo je savršena prilika da pokaže što se krije ispod njene već ustaljene hollywoodske slike.

Ako pogledamo malo dublje od centralne teme i pripadajućih lijenih metafora, ovaj film zapravo je čista romantična drama. Ipak, radi se o filmu koji je odlično produciran, a kinematografija Michala Dabala uistinu je prava poslastica. Također imamo i mnoge fenomenalno dizajnirane setove, kao i glazbenu podlogu koja će vam prodrijeti do same podsvijesti. Sve to skupa ovaj film čini mnogo sofisticiranijim nego što se doima na prvi pogled, što je svakako dobrodošlo iznenađenje. Dodajmo na to još i odličnu glumu velikih hollywoodskih zvijezda i imamo film koji definitivno zaslužuje vaših 2 sata vremena.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Kriminalistički Serije Komedije Najnoviji traileri Biografije SF-ovi Povijesni Romantični
Sortiraj