Menu

Ljepotica i Zvijer (1991) Sinkronizirano

Belle čiji je otac zatočen kod Zvijeri ponudi sebe umjesto njega, no na kraju skuži da je Zvijer gentleman zatočen u tijelu zvijeri.

  Ocjena

 Beauty and the Beast
(1991) on IMDb

  Trajanje

1h 24 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Gary Trousdale
Kirk Wise

  Scenarij

Linda Woolverton
Brenda Chapman
Chris Sanders
Burny Mattinson
Kevin Harkey
Brian Pimental
Bruce Woodside
Joe Ranft
Tom Ellery
Kelly Asbury
Robert Lence
Jeanne-Marie Leprince de Beaumont

  Produkcija

Howard Ashman
Don Hahn
John Lasseter
Sarah McArthur

  Glazba

Alan Menken
  Sinopsis

Film priča priču o fantastičnom putovanju Belle (Paige O’Hara), pametne i lijepe mlade djevojke koju zarobi ružna Zvijer (Robby Benson) u svom zamku. Unatoč svojoj nepovoljnoj situaciji, Belle se sprijatelji sa stanovnicima zamka, čajnikom, svijećnjakom i satom, te ubrzo počinje uviđati da Zvijer i nije tako strašan, te da ispod svoje vanjštine krije srce i dušu princa.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Robby Benson Beast
Jesse Corti Lefou
Rex Everhart Maurice
Angela Lansbury Mrs. Potts
Paige O'Hara Belle
Jerry Orbach Lumiere
Bradley Pierce Chip
David Ogden Stiers Cogsworth/Narrator
Richard White Gaston
Jo Anne Worley Wardrobe
  Recenzija

Ako to uopće ima potrebe spomenuti, ovo je jedan od najboljih animiranih filmova ikad napravljen, koji priča priču o tome kako ljubav može pretvoriti ljude, te o pravom značenju ljepote. Kao i svi najbolji filmovi, on će vas natjerati i na smijeh i na suze. On je topao, dobronamjeran, satiričan i smiješan. Također je i pravi primjer efikasnog pričanja priče. Iako je pun zapleta i raspleta, te likovi svako malo plešu i pjevaju, svejedno traje samo 90 minuta.

Niti jedan trenutak nije potrošen uzaludno, a također niti jedna scena ne traje predugo, no istovremeno ništa nije niti malo požureno. Likovi su predivni i smiješni, a glazba, puna tema i motiva, je toliko dobra da je osvojila „Oscara“. Također, cijeli film prožet je određenom dozom jednostavne ljudksosti, te zbroj svega doga uistinu u potpunosti zaokuplja pažnju svakog gledatelja. Što se tiče animacije, tu je nekoliko scena gdje su se animatori uistinu potrudili do maksimuma.

Poznata scena plesa Ljepotice i Zvijeri u dvorani je jedan od prvih eksperimenata sa kompjuterskom animacijom, a glazbena točka „Be Our Guest“ je totalno psihodelična. Redatelji Kirk Wise i Gary Trousdale, iako su Disneyevi veterani, nikada prije ovoga nisu bili na čelu tako velikog projekta, te su zaista veoma uspješno položili ovaj test. Kombinacija čistog, preciznog iznošenja priče i korištenja visoke tehnologije za pričanje priče, umjesto samo za demonstraciju, čini ovaj film primjerom kompletnog savršenstva.

Najveći problem filma jest nešto što Disneyevim animatorima već par puta nije pošlo za rukom – transformacija Zvijeri u princa. Princ je daleko lošiji lik od Zvijeri, te je čudno da Belle nije tražila da ga se pretvori nazad u Zvijer. No, bez obzira na to, zbog svoje jednostavne priče, ali čarobnih tema i prezentacije, ovaj film ostat će Disneyev klasik još mnogo, mnogo desetljeća.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Trileri Najnoviji traileri Komedije Animirani Avanture Sinkronizirani crtići Akcije SF-ovi Drame Fantazije
Sortiraj