Menu

It (2017)

Skupina maltretiranih klinaca morat će postati prava družina kada ih počne napadati čudovište koje poprima oblik strahovitog klauna.

  U kinima

Hrvatska07.09.2017.
Bosna i Hercegovina07.09.2017.
Srbija07.09.2017.

  Ocjena

It (2017) on IMDb

  Trajanje

2h 15min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Andy Muschietti

  Scenarij

Chase Palmer
Cary Fukunaga
Gary Dabuerman
Stephen King

  Produkcija

Richard Brener
Doug Davison
Toby Emmerich
Marty P. Ewing
Seth Grahame-Smith
Walter Hamada
David Katzenberg
Niija Kuykendall
Roy Lee
Dan Lin
Barbara Muschietti
Dave Neustadter
Jon Silk

  Glazba

Benjamin Wallfisch

  Kinematografija

Chung-hoon Chung
  Sinopsis

Kada mlada djeca u malenom gradiću Derryju u Maineu počnu bivati ubijena bez ikakvog objašnjenja, skupina od sedmero klinaca udruži se kako bi pronašli krivca, no ubrzo saznaju kako nije riječ o običnom čovjeku. Ubojica je nitko drugi nego zli klaun Pennywise koji je zapravo čudovište koje može poprimiti oblik onoga čega se njegov plijen najviše boji. Sada će naša skupina, koja se nazvala “Losers Club”, morati naučiti kako se boriti protiv svojih najvećih strahova i riješiti se čudovišta jednom zauvijek.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jaeden Liberher Bill Denbrough
Jeremy Ray Taylor Ben Hanscom
Sophia Lilis Beverly Marsh
Finn Wolfhard Richie Tozier
Chosen Jacobs Mike Hanlon
Jack Dylan Grazer Eddie Kaspbrak
Wyatt Oleff Stanley Uris
Bill Skarsgard Pennywise
Nicholas Hamilton Henry Bowers
Jake Sim Belch Huggins
  Recenzija

Kada je objavljena nova filmska adaptacija megapoznatog romana Stephena Kinga, “It”, svijet nije mogao prestati pričati o tome. TV adaptacija iz 90-ih sada je također dobro poznata kao komad nostalgije, a posebice nastup Tima Currjya u ulozi Pennywisea. Iako je film imao nekoliko problema tokom svoje produkcije, stvari su čini se na kraju ipak ispale veoma dobre – ovaj film svakako je mnogo bolji od očekivanog, a za sve ljubitelje pravog horora on će biti veliko izneđanje, u pozitivnom smislu.

Iako je radnja filma otprilike duplo kraća nego što bi trebala biti da sve stane u njega, mora se priznati da je ekipa obavila odličan posao sa skraćivanjem skripte u veoma dobro formiranu priču koja tu i tamo čak uspijeva i nadmašiti izvorno djelo. S druge strane, to isto skraćivanje ipak je donijelo i nekoliko negativnih aspekata, a tu najviše mislimo na scene upoznavanja svakog od klinaca sa It-om, koje se ipak doimaju prebrzoplete.

No, daleko najbolji dio filma definitivno je Skarsgard u ulozi Pennywisea – on je nevjerojatno stravičan, te podjednako dobar kada se smije kao luđak i kada je tih kao mrtvac. On u našim mladim likovima budi sve ono najbolje, a svatko tko pogleda ovaj film defintivno još neko vrijeme neće moći zaboraviti njegove sablasne oči. Naravno, gledatelji će u filmu navijati za našu ekipu klinaca, koji su također odlični u svojim ulogama te će vam se bez sumnje dopasti, iako već možda i znate što će se sa njima dogoditi iz romana.

Za one koji su upoznati sa romanom, ovaj film ipak ima pokoje iznenađenje, preokret ili barem nešto malo drugačije što će biti dovoljno dobar razlog da ga pogledate. Nećemo previše otkriti, no definitivno se ne trebate bojati da će vam film biti dosadan ukoliko ste već pročitali knjigu. U konačnici – iako su se mnogi bojali da će ova adaptacija biti još samo jedna u nizu propalih pokušaja buđenja nostalgije iz 90-ih, novi “It” se pokazao kao pun pogodak – on je strašan, ozbiljan i mnogo kvalitetniji od svog prethodnika, te uistinu vrijedan imena Stephena Kinga.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Povijesni Drame Biografije Romantični Komedije Kriminalistički Trileri
Sortiraj