Menu

Kong: Skull Island (2017)

Ekipa istraživača i vojnika putuje na neistraženi otok u Pacifiku, ne znajući da će se ubrzo naći u domeni čudovišta, koja uključuju i mitskog Konga.

  U kinima

Hrvatska09.03.2017.
Bosna i Hercegovina09.03.2017.
Srbija09.03.2017.

  Ocjena

 Kong: Skull Island
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 58min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Jordan Vogt-Roberts

  Scenarij

Dan Gilroy
Max Borenstein
Derek Connolly

  Produkcija

Debbi Bossi
Edward Cheng
Jennifer Conroy
Alex Garcia
Jon Jashni
Eric McLeod
Mary Parent
Tom C. Peitzman
Nicholas Simon
Thomas Tull

  Glazba

Henry Jackman

  Kinematografija

Larry Fong
  Sinopsis

Godina je 1971. a ekipa istraživača zajedno uz pratnju vojnika slijede mit, legendu u Pacifiku koja kaže kako u njemu postoji otok sa prethistorijskim i čudovišnim stvorenjima. Ubrzo, ekipa dospije na Skull island, koji je upravo taj otok o kojem su legende pričale. Stvorenja s kojima se susretnu toliko su strašna, da će njihov boravak na otoku postati pravi opstanak za preživljavanje. No, osim ovih čudovišta, ubrzo će upoznati i kralja ovog otoka – ogromnu gorilu Konga. Hoće li ovi ljudi uspjeti preživjeti i ispričati svoju priču, ili će postati žrtva ovog mitskog otoka?
  Trailer

  Glumac   Uloga
Tom Hiddleston James Conrad
Samuel L. Jackson Preston Packard
Brie Larson Mason Weaver
John C. Reilly Hank Marlow
John Goodman Bill Randa
Corey Hawkins Houston Brooks
John Ortiz Victor Nieves
Tian Jing San
Toby Kebbell Jack Champan
Jason Mitchell Mills
  Recenzija

Akcija i spektakularni efekti glavno su obilježje ovog odličnog filma sa čudovištima, dok su njegovi krucijalni sastojci bogato tropsko mjesto radnje, odlični glumci i gigantski predatori. U ovom remakeu King Konga, redatelj Jordan Vogt-Roberts uspio je ubaciti pravo pogođeni ton – savršenu kombinaciju humora, akcije i karaktera, iako nije nimalo iznenađujuće da je glavna zvijezda filma sami Kong. Premisa možda nije nova, no film se svejedno doima svjež i vizualno nadmoćan. Uz prisustvo odlične glazbene podloge Henryja Jackmana, ovaj film pružit će vam mnogo napetosti, smijeha i odličnih vizualnih efekata, dok gledate kako se čarolija Konga i ostalih zvijeri prenaša u nešto potpuno živo.

Nakon kratkog uvoda, priča počinje sa grupom znanstvenika i vojnika, koje predvodi Bill Randa (John Goodman), a koji putuju na misteriozni otok u Pacifiku iz različitih i tajnih razloga. Svatko ima neku svoju agendu, uključujući vojnika Jamesa Conrada (Tom Hiddleston), fotografkinju Mason Weaver (Brie Larson) i vođu eskadrile Prestona Packarda (Samuel L. Jackson). Hiddleston ima potrebnu fizičku građu, karizmu i plave oči, Larson obline i srce, a Jackson surovost koja je totalno unikatna za njega.

Ne moramo dugo čekati da se na ekranu pojavi veliki Kong, sa odličnim vizualima od kojih ćete uistinu ostati bez daha. Kada se palme počnu njihati, tijela počnu letjeti, a ocean postaje pravi pravcati jacuzzi. No, ekipi ubrzo postane jasno da Kong nije jedina prijetnja na otoku. Oni brzo moraju naučiti gdje smiju sjediti, hodati i kupati se, jer društvo im prave ogromni insekti, divovski mravi, divlje ptice i slični.

Vrhunac filma zasigurno je već svima poznato povezivanje Konga i Larson – veličina je fenomenalno prikazana u sceni kada ova ogromna gorila spasi ovu ženu i smjestu na svoj ogromni dlan. Osim toga, mnoge scene pružit će vam hrpetinu smijeha, kao npr. one u kojima Kong radi svoj novi obrok od nevine žrtve, a nakon toga odmah slijedi scena jednog od ljudskih članova ekipe koji ždere sendvič. No, ovaj film ima i duele između samih čudovišta – Kong se bori sa jednom ogromnom hobotnicom, a finale filma je njegova borba sa ogromnim gušterom – eksplozivno i veoma uzbudljivo. Film je sniman na predivnim lokacijama, te je mnogo bolji od nedavnog pokušaja obrade jednog sličnog filma, Godzille. Dobro se vežite, jer jednom kada počnete gledati ovaj film, nema stajanja – on će vas u potpunosti uvući u sebe i neće vam dati niti malo odmora sve do posljednje scene – što je, naravno, za svaku pohvalu!

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Trileri Filmovi u kinima Komedije Avanture Animirani Sinkronizirani crtići Drame Fantazije
Sortiraj