Menu

Kingsglaive: Final Fantasy XV (2016)

Kralj Regis, koji nadgleda zemlju Lucis, zapovijeda svojoj vojsci da brani kraljevstvo od carstva Niflheim koje planira ukrasti sveti kristal koji daje zemlji Lucis magičnu moć.

  Ocjena

 Kingsglaive: Final Fantasy XV
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 50min

  Zemlja / jezik

Japan / engleski, japanski

  Klasifikacija

  Režija

Takeshi Nozue

  Scenarij

Takashi Hasegawa

  Produkcija

Juck Somsaman
Hajime Tabata

  Glazba

John R. Graham
  Sinopsis

Čarobno kraljevstvo Lucisa dom je šupljeg Kristala, no zlo carstvo Niflheima neće se zaustaviti dok ne pridobije kristal za sebe. Između ovih dvaju kraljevstva rat se vodi već stoljećma. Kralj Lucisa, Regis, zapovijeda elitnom postrojbom vojnika koji se zovu Kingsglaive. Posjedujući magiju svog kralja, Nyx Ulric i njegovi suborci nalaze se pred kraljevskim gradom Insomniom, gdje pokušavaju spriječiti prodor Niflheimove imperijske vojske. Ususret ogromnoj vojsci koja dolazi, kralj Regis može spasiti svoje kraljevstvo samo tako da preda sva područja u njegovom vlasništvu izvan kraljevskog grada, te oženi svog sina, princa Noctisa, za Lady Lunafreyu, bivšu princezu Tenebraea, koja je sada zarobljena od strane Niflheima. I dok rat i dalje bijesni, Niflheimovi strojevi pretvaraju Insomniu u razrušeno bojno polje, što Nyxa dovodi u borbu za opstanak kraljevstva.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Aaron Paul Nyx Ulric
Sean Bean Regis Lucis Caelum
Lena Headey Lunafreya Nox Fleuret
David Gant Emperor Iedolas Aldercapt
Darin De Paul Ardyn Izunia
Trevor Devall Ravus Nox Fleuret
Adrian Bouchet Titus Drautos
Liam Mulvey Libertus Ostium
John DeMita Clarus Amicitia
Andrea Tivadar Crowe Altius
  Recenzija

Da je ovaj film pušten u kinima 2001.g, stvari bi bile mnogo drugačije nego što su danas. Hironobu Sakaguchi, kreator serijala Final Fantasy, možda ne bi bio prisiljen otići iz Squaresofta, nakon što je utukao veliki novac firme u neuspjelu filmsku adaptaciju poznatu kao „Final Fantasy: The Spirits Within“, a Squaresoft je možda mogao ostati Squaresoft, umjesto spajanja sa Enixom te značajnog pada kvalitete njihovih video igara

Final Fantasy možda bi postao masivni uspjeh na koji je sedmi dio nastavka upućivao. Sve to možda bi se dogodilo upravo zato što je ovaj film odličan – on uistinu prikazuje sve ono što je distinktkno posebno u Final Fantasy serijalu, a istovremeno funkcionira i kao odličan akcijski film, na razini filmova poput „Dredda“ ili „Edge of Tomorrow“. Square je napokon uspio, a najbolje je što ne trebate niti biti Final Fantasy obožavatelj kako biste mogli uživati u ovom filmu.

Unutar nekoliko početnih minuta, ovom filmu uspijeva napraviti ono što njegovim prethodnicima nikako nije polazilo za rukom – on jasno definira svoj svijet i predstavlja likove sa kojim se odmah možemo poistovjetiti i suosjećati s njima. Politička pozadina je veoma dobro iskorištena kao element priče kojeg je lako razumjeti, a posebno velika pažnja pridodana je likovima postrojbe Kingsglaive koji su izuzetno laki za shvatiti i odgovaraju već poznatim tipovima likova iz mnogih drugih filmova.

Što se tiče animacije, ona je na veoma visokoj razini i tehnički bi se moglo reći da je ovaj film besprijekoran. Uz to što nam pruža pregršt fenomenalno izvedenih akcijskih scena, animacija veoma jasno prikazuje duboke osjećaje likova, te se ponekad čini kao da ne gledate kompjutersku animaciju, već prave ljude. Likovi su uistinu dobro napravljeni, te osim glavnih likova koje ćete zasigurno obožavati, tu ima i pregršt sporednih likova koji nisu ubačeni tek toliko, već i oni imaju svoje karakteristike koje pridaju dodatnoj težini sveukupne slike o filmu.

Iako je Kingslaive inteligentan, dobro napravljen akcijski film, on je i dobar predstavnik Final Fantasyja. Serijal je uvijek bio epski i u sebi je miješao razna razdoblja fantazije. I ovog puta, on uspješno kombinira sve svoje poznate karakteristike kako bi ispunio svoje kriterije za samo njemu tipičnu atmosferu. No, uz sve to, priča i likovi ovaj film čine uistinu impresivnim, te svaki obožavatelj serijala duguje sebi da pogleda ovo remek-djelo. A za one koji to još nisu, nadamo se da će ubrzo postati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Komedije Avanture Drame Trileri Biografije Animirani
Sortiraj