Menu

King Arthur: Legend of the Sword (2017)

Priča o djelima bostonskog policajca Eda Davisa koji su se odvijali uoči bostonskog napada 2013.g. i nakon njega, koja uključuje lov na počinitelje ovog groznog terorističkog čina.

  U kinima

Hrvatska11.05.2017.
Bosna i Hercegovina11.05.2017.
Srbija11.05.2017.

  Ocjena

 King Arthur: Legend of the Sword
(2017) on IMDb

  Trajanje

2h 6min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Guy Ritchie

  Scenarij

Joby Harold
Guy Ritchie
Lionel Wigram
David Dobkin

  Produkcija

Bruce Berman
Steve Clark-Hall
David Dobkin
Akiva Goldsman
Joby Harold
James Herbert
Max Keene
Steven Mnuchin
Guy Ritchie
Tory Tunnell
Lionel Wigram

  Glazba

Daniel Pemberton

  Kinematografija

John Mathieson
  Sinopsis

Mladi Arthur živi na ulicama Londiniuma sa svojom grupicom, ne znajući za svoje kraljevsko naslijeđe sve do onog trenutka kada izvuče Excalibur iz kamena. U tom trenutku on pada pod utjecaj mača, te biva prisiljen odlučiti se kako će nastaviti sa svojim životom. Arthur se pridruži pobunjeničkom pokretu i sumnjivoj mladoj ženi po imenu Gunievere. On sada mora naučiti ovladati ovim čarobnim mačem, suočiti se sa svojim demonima i ujediniti sve ljude kako bi svrgnuli zlog diktatora Vortigerna, čovjeka koji je ubio Arthurove roditelje i ukrao krunu kako bi postao kralj.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Charlie Hunnam Arthur
Astrid Berges-Frisbey The Mage
Jude Law Vortigern
Djimon Hounsou Bedivere
Eric Bana Uther
Aidan Gillen Bill
Freddie Fox Rubio
Craig McGinlay Percival
Tom Wu George
Kingsley Ben-Adir
  Recenzija

Redatelj Guy Ritchie veoma je dobar u ubacivanju mnogo dinamike i stilizirane akcije u svoje filmove. Iz djela poput “Lock, Stock and Two Smoking Barrels”, “Snatch”, “Sherlock Holmes” i “The Man from U.N.C.L.E.”, lako je uočiti kakvo vas bogatstvo vizuala čeka kada se odlučite pogledati njegov film. No, pitanje koje se ovaj put postavlja jest može li njegova hiper-energija biti prisutna i u adaptaciji poznate priče o kralju Arthuru i njegovom maču Excaliburu.

Mnogo redatelja okušalo se u adaptiranju ove priče iz različitih kuteva tijekom godina. Bilo da se radilo o akcijsko-romantičnoj adaptaciji poput “First Knight”, u kojoj su glumili Sean Connery i Richard Gere, ili pak povijesnom pristupu kakvog je napravio “King Arthur”, ova priča uvijek ima nešto što gledatelje može privući. No, što je zapravo ovaj film? Kada se ne trudi biti Guy Ritchiejev “King Arthur”, on počinje misliti da je “World of Warcraft”. Ponekad odbacuje taj WoW faktor i postaje pravi akcijski film u stilu Zacka Snydera. U svakom slučaju, ovaj film ima veliku krizu identiteta. Istini za volju, film je inače koncipiran kao serijal od šest nastavaka – stoga nije teško zamisliti da su se neki elementi iz različitih poglavlja spojili u jedno na malo nespretan način.

Gotovo dva čitava sat, lako je zaboraviti da gledate film o kralju Arthuru – film se doima kao bilo koji drugi srednjevjekovni film osvete pun poznatih lica. Kada god se doima kao da će film pokušati nešto riskirati, ta putanja se odmah zaustavlja i vraćamo se na staro. Koja je onda poanta u gledanju Guy Ritchie filma, ako mu se ne dozvoljava da bude luckast i zabavan? Što se glumaca tiče, Charlie Hunnam ovdje ponovno traži priliku da postane prepoznatljivo lice, no nažalost opet glumi tipičnog lika bez imalo dubine. On je dobar glumac u TV serijama, no nažalost nema sreće da dobije neku odlično napisanu ulogu na filmskom platnu. No, barem se dobro proveo mašući mačem.

“King Arthur” također ima i mnogo poznatih lica u sporednim ulogama, no nitko od njih ne dobiva priliku zasjati. Čak i veterani poput Erica Bane, Djimona Hounsoua, Aidana Gillena i Katie McGrath imali su prilike biti u boljim ulogama. U većini slučajeva, glumci su odlično odradili svoj posao, no njihovi likovi jednostavno su preslabo napisani da bi to išta značilo. Da se ovaj film kojim slučajem više fokusirao na Ricthiejev stil, mogli smo dobiti potencijalno vrhunsku franšizu filmova. No, ovako smo dobili još samo jednu dosadnu adaptaciju poznate priče, koja će biti strpana u isti koš sa svim ostalima.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Animirani Avanture Sinkronizirani crtići Horori Drame Fantazije Povijesni Kriminalistički SF-ovi Trileri
Sortiraj