Menu

The Legend of Tarzan (2016)

Nakon šta aklimatizirao na život u Londonu, Tarzan se vraća u džunglu u svoj bivši dom kako bi istražio čudna događanja u rudarskom logoru.

  Ocjena

 The Legend of Tarzan
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 50min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

David Yates

  Scenarij

Adam Cozad
Craig Brewer
Edgar Rice Burroughs

  Produkcija

David Barron
Bruce Berman
Scott Cherrin
Susan Ekins
Keith Goldberg
Nikolas Korda
Tony Ludwig
Steven Mnuchin
Mike Richardson
Alan Riche
Jerry Weintraub
David Yates

  Glazba

Rupert Gregson-Williams

  Kinematografija

Henry Braham
  Sinopsis

Prošlo je mnogo godina otkad je čovjek zvani Tarzan napustio afričku džunglu i zamjenio ju civiliziranim životom u kojem se naziva John Clayton III, Lord Greystoke, te kojeg živi zajedno sa svojom ženom Jane. No, sada, on biva pozvan natrag u Kongo kako bi služio kao trgovački ambasador Parlamenta, nesvjesan činjenice da je on samo pijun u smrtonosnoj igri pohlepe i osvete, koju dirigira belgijski kapetan Leon Rom. No, Leon nije nimalo svjestan što će njegov zlokobni plan pobuditi u Johnu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Alexander Skarsgård John Clayton/Tarzan
Rory J. Saper Young Tarzan (18 Years)
Christian Stevens Young Tarzan (5 Years)
Christoph Waltz Leon Rom
Samuel L. Jackson George Washington Williams
Margot Robbie Jane Clayton
Sidney Ralitsoele Wasimbu
Osy Ikhile Kwete
Mens-Sana Tamakloe Kolo
Antony Acheampong Kanam
  Recenzija

U početku filma “The Legend of Tarzan”, naš glavni junak (kojeg glumi Alexander Skargard) već se nalazi u Londonu, nakon što je svoje početne godine proveo u afričkoj džungli. On i Jane (Margot Robbie) vjenčani su – on je svjetski poznata ličnost, te se i dalje privikava na neke “kulturne” stvari, poput pravilnog načina ispijanja čaja, a sada se više i ne zove Tarzan, već John Clayton.

Kao što vidite, ekipa iza ovog filma odlučila je preskočiti već više puta viđenu uvodnu priču, što je svakako za pohvalu u današnjem dobu reboota poznatih filmova, iako ipak imamo jednu flashback scenu posvećenu Tarzanovom odgoju u džungli. No, priča koju umjesto nje pričaju nažalost je prilično dosadna afera, koja pretpostavlja da ste upoznati, a i da već volite, svijet Tarzana, te niti u jednom trenutku ne pokušava zaraditi tu ljubav. Napisan od strane Adama Cozada (“Jack Ryan: Shadow Recruit”) i Craiga Brewera (“Black Snake Moan”), režiran od strane Davida Yatesa (koji je napravio zadnja četiri Harry Potter filma), ovaj film nažalost nije dobro iskoristio svoje odlične glumce, a uspjelo mu je čak i Alexandera Skarsgarda bez majice učiniti dosadnim.

Tarzan se vraća u džunglu na zahtijev američkog diplomata Georga Washingtona Williamsa (Samuel L. Jackson), kojeg brine moguće ropstvo u Belgijskom Kongu. Osim toga, i zli belgijski zlikavac zvan Leon Rom (Christoph Waltz), koji sa sobom nosi veoma čudan arsenal oružja, također je dobio zadatak da namami Tarzana natrag u džunglu, od strane ljutitog poglavice iz Konga. To je učinio na način da je oteo Jane, koja je tipična dama u nevolji, iako definitivno ima mnogo veću osobnost od samog Tarzana. Posao Samuela L. Jacksona, koji služi i kao humoristični lik, jest biti Tarzanova pratnja u džungli i govorit stvari poput “Nema šanse da ću jesti proklete mrave!”. Jackson ovakve linije naravno izgovara sa svojom poznatom žestinom, iako ovoga puta ne koristi toliki arsenal psovki kao u nekim drugim filmovima.

Kada Tarzan radi one stvari koje ga čine Tarzanom – vijanje po lijanama, tučnjava sa gorilama, komuniciranje sa životinjiama – film naprosto funkcionira odlično. Problem je u tome što su takvi trenuci u ovom filmu veoma rijetki, gotovo nepostojeći, a umjesto njih dobivamo scene dosadnog putovanja po džungli i Christopha Waltza koji gladi svoje brkove dok pokušava oko sebe okupiti vojsku plaćenika. Gledatelju koji prethodno nije upoznat sa Tarzanom, nakon gledanja ovog filma, bilo bi prilično teško objasniti što ovog lika čini popularnim i zanimljivim.

Warner Bros kuća pokušavala je napraviti novi film o Tarzanu još od 2003.g, no činjenica da nitko nije smislio dobru ideju za priču toliko dugo vremena izgleda upućuje na to da dobra priča niti nije bila njihov primarni motiv, već očito samo novac. Ovakav kakav je, film je solidan, iako smo od njega očekivali mnogo više. Barem se možemo nadati da će neki budući remake ili reboot uspjeti ispraviti sve njegove pogreške i donijeti nam Tarzana kakvog moderno doba i zaslužuje.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Drame Fantazije Akcije Avanture Povijesni Kriminalistički SF-ovi Trileri
Sortiraj