Menu

Legend of the Demon Cat (2017)

U doba distanije Tang pojavi se demonska mačka koja naruši mir grada Chang’an i serijal čudnovatih događaja.

  U kinima

  Ocjena

Kûkai (2017) on IMDb

  Trajanje

2h 9min

  Zemlja / jezik

Kina, Japan / mandarinski, japanski

  Klasifikacija

  Režija

Kaige Chen

  Scenarij

Baku Yumemakura
Kaige Chen
Hui-Ling Wang

  Produkcija

Sanping Han
Shirley Kao

  Glazba

Klaus Badelt
Misha Seagal

  Kinematografija

Yu Cao
  Sinopsis

Prije više od tisuću godina, u doba dinastije Tang u Kini, kineski pisac i japanski redovnik udružuju se kako bi istražili misterij o demonskoj mački koja je opsjela generalovu ženu i stvorila kaos u carevom dvorcu. Njihova istraga ubrzo ih dovede do prilično odvratnih i neočekivanih preokreta, a tragovi ih upućuju do misteriozne smrti legendarne i predivne konkubine Yang Guifei koja se dogodila nekoliko desetljeća ranije.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Xuan Huang Bai Letian
Shota Sometani Kukai
Yuqi Zhang Chunqin
Hao Qin Chen Yunqiao
Libby Brien Bai Ling
Brittany Falardeau Lady Yang
Brian Flaccus Lishiao
Matt Fowler Demon Cat
Philip Hersh Chen Yunqiao
Spencer Devlin Howard Bai Letian
  Recenzija

Smješten u doba dinastije Tang, ovaj film nudi predivnu, kompjuterski rekreiranu povijesnu priču koja će zasigurno privući kineske gledatelje u kina tokom perioda Kineske nove godine, koji je postao najplodniji period za gledanje filmova u Kini. U drugim zemljama, ime redatelja Chena i dalje nosi određenu težinu, iako je njegovih nekoliko posljednjih filmova bilo prilično upitne kvalitete. No, “Legend of the Demon Cat” ovoga puta lako bi se mogao izgubiti u moru ostalih azijskih filmova prepunih CGI animacije.

Koristeći puni potencijal vizuala odabranog vremenskog perioda, Chen i snimatelj Cao Yu detaljno istražuju čitavi grad, od javnih do privatnih mjesta, kako bi gledateljima što više toga pokazali i opčinili ih predivnim vizualima. Ogromni setovi napravljeni za ovaj film radili su se preko 5 godina, a ubrzo će postati i zabavni park. Što se tiče eksterijera, Chang’an je uistinu prekrasno napravljen, a veoma je lako i udubiti se u interijere, posebice tokom scene plesnog performansa u kojoj se redatelj predivno poigrao sa živopisnim bojama.

Sve ovo jasno pokazuje kako je, nakon kritika koje je podobivao na račun loših kompjuterskih animacija u svom filmu “The Promise” iz 2005. godine, Chen uspio doći ukorak s modernom tehnologijom, ili je barem postao malo oprezniji u odabiru produckijske kuće koja će mu raditi specijalne efekte. No, jedna stvar nije mu dobro uspjela – a to je da od mačke napravi pravu prijetnju. Pogledi iz mačje perspektive i “opake” siluete, te animirani napadi mačke, više će kod gledatelja pobuditi smijeh nego strah, pošto ova osvetnička maca i nije toliko zastrašujuća koliko je naprosto zločesta, posebice u sceni kada uznemiruje elitni banket.

Ipak, najslabija točka filma je njegova priča unutar priče – veoma dugački flashbackovi čine većinu drugog dijela filma te uvelike odvlače pažnju od glavne radnje. Iako je ranja filma smještena u relativno moderno vrijeme, Hunag i Sometani doimaju se previše modernima za svoje uloge, no unatoč tome uspijevaju postići veoma dobru međusobnu kemiju, stoga je razočaravajuće kada nam misterij biva objašnjen kroz ekspoziciju umjesto da ga oni sami otkriju. Samo finale fiilma također je mlako, stoga osim predivnih vizuala i zabavnih glavnih uloga nemamo mnogo razloga preporučiti vam ovaj film. Svakako ima mnogo boljih na repertoaru.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Drame Povijesni Kriminalistički SF-ovi Trileri
Sortiraj