Menu

Just to be Sure (2017)

Nova francuska komedija redateljice Carine Tardieu koja govori o veoma neobičnim odnosima u jednoj veoma neobičnoj obitelji.

  U kinima

Hrvatska14.09.2017.
Bosna i Hercegovina14.09.2017.

  Ocjena

Ôtez-moi d'un doute (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 40min

  Zemlja / jezik

Francuska, Belgija / francuski

  Klasifikacija

  Režija

Carine Tardieu

  Scenarij

Baya Kasmi
Michel Leclerc
Raphaële Moussafir
Carine Tardieu

  Produkcija

Antoine Gandaubert
Fabrice Goldstein
Martin Metz
Antoine Rein
Gilles Waterkeyn

  Glazba

Eric Slabiak

  Kinematografija

Pierre Cottereau
  Sinopsis

Kada 45-godišnji udovac Erwan slučajno otkrije da čovjek koji ga je odgojio zapravo nije njegov pravi otac, on započinje potragu za svojim pravim biološkim ocem. Ubrzo pronađe neodgovornog 70-godišnjaka Josepha kojeg je njegova majka poznavala kratko vrijeme, te koji je zapravo njegov otac. Erwan padne ne samo na njegov šarm, već i na šarm čarobne Anne koja je povezana s obojicom. Konfliktni obiteljski odnosi ubrzo postaju dodatno otežani trudnoćom Erwanove kćeri Juliette, koja žestoko odbija reći tko je zapravo otac njenog djeteta.
  Trailer

  Glumac   Uloga
François Damiens Erwan Gourmelon
Cécile De France Anna Levkine
Guy Marchand Bastien Gourmelon
André Wilms Joseph Levkine
Alice de Lencquesaing Juliette Gourmelon
Estéban Didier
Lyès Salem Madjid
Sam Karmann Le docteur Rio – le généticien
Brigitte Roüan Cécile – la détective
Julie Debazac La directrice d'exploitation
  Recenzija

Kaže se kako roditelje ne možete birati… ili možda ipak možete? To je pitanje koje je glavni pogon priče u ovoj novoj urnebesnoj francuskoj komediji redateljice Carine Tardieu, koja govori o veoma neobičnim obiteljskim odnosima nakon što otac udovac sazna kako njegov otac zapravo nije njegov biološki otac, te počinje shvaćati kako je žena u koju se zaljubio možda zapravo njegova sestra. Sve ovo zvuči kao recept za lošu sapunicu, no u svom trećem dugometražnom filmu redateljica Tardieu uspjela je izvesti veoma simpatičnu priču na usitinu originalan način, sa pregrštom smijeha i dirljivih trenutaka.

Priča filma sadrži toliko slučajnosti da bi ih se posramio čak i Charles Dickens, no Tardieu ih uspjeva iskoristiti u svoju korist, oblikujući pametnu i značajnu priču o likovima koji su prisiljeni zaptitati se veoma važna pitanja: Tko su zapravo naši pravi roditelji? Oni koji su nas napravili, ili oni koji su nas odgojili? I naposlijetku, imamo li mi pravo odabrati između to dvoje? U jednom trenutku film kaže kako “svatko ima oca”, no pitanje je prihvaćamo li ih mi kao to – trebamo li ih, ili ne.

Još jedna pametna ideja bila je davanje glavne uloge Damiensu, jer je ovaj belgijski komičar toliko genijalan da ćete naprosto povjerovati u svaku nelogičnu situaciju koja se nađe u priči. Odnos između Erwana, koji traži svog pravog oca, te Juliette, koja želi odgojiti dijete bez oca, posebno je dobro napravljen, te priprema okršaj između ovo dvoje likova koji će naposlijetku imati posljedice od kojih će im se životi zauvijek promijeniti. De France je također veoma učinkovita kao žena posvećena svom ocu, a valja istaknuti i Estebana, koji glumi Juliettinog prijatelja te izgleda kao da je konstantno napušen.

Film je predivno snimljen od strane Pierrea Cottereaua, a živopisna glazbena podloga Erica Slabiaka također je savršena za ovaj film. U konačnici, ovaj film je jedan od onih inteligentnih i umjetničkih komedija kakve danas možemo vidjeti gotovo samo u Francuskoj, a kakvih nažalost imamo sve manje i manje. Tardieu je mnogo veoma teških tema uspjela savladati sa nevjerojatno odmjerenim dodirom, nasmijavajući gledatelje u trenucima koji bi inače bili vrijedni plakanja te jasno naglašava kako nas naši roditelji – bilo biološki ili posvojeni – mogu uzdignuti ili srušiti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj