Menu

It’s for Your Own Good (2017)

Trojica šogora pokušavaju odvojiti svoje kćeri od njihovih nepoželjnih momaka.

  U kinima

Srbija08.06.2017.

  Ocjena

 It's for Your Own Good
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 33min

  Zemlja / jezik

Španjolska / španjolski

  Klasifikacija

  Režija

Carlos Theron

  Scenarij

Manuel Burque
Josep Gatell

  Produkcija

Alvaro Augustin
Ghislain Barrois
Miguel Gonzalez Familiar
Eduardo Jimenez
Carolina Lotsberg
Paloma Molina

  Glazba

Javier Rodero

  Kinematografija

Miguel P. Gilaberte
  Sinopsis

Arturo, Chus i Hipolito trojica su šogora čiji život veoma naglo postaje prilično šokantan – Valentina, kćer Artura i Isabel, u zadnji trenutak odluči se ne vjenčati za Augustina, ostavljajući ga na oltaru, kako bi bila sa Alexom, mladim drogerašom i anarhistom čiji se ideali sukobljavaju sa konzervativnim Arturom. Chus i njegova žena Olga otkrivaju kako njihova kćer Marta hoda sa Danijem, siromašnim dečkom koji ima ormar pun problema sa drogom, a Hipolito saznaje da njegova kćer izlazi sa Ernestom, Hipolitovim bivšim školskim kolegom i plejbojem, te da je njegova žena Sarai skrivala njihovu vezu od njega. Vjerujući u to da njihove kćeri zaslužuju mnogo bolje od onoga što imaju, ova trojica muškaraca sada će dati sve od sebe kako bi prekinuli njihove nepogodne ljubavne veze.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Javier Camara Chus
Jose Coronado Arturo
Roberto Alamo Poli
Pilar Castro Isabel
Maria Pujaite Olga
Carmen Ruiz Alicia
Silvia Alonso Valentina
Georgina Amoros Marta
Andrea Ros Sarai
Miki Esparbe Alex
  Recenzija

Jose Coronado, Javier Camara i Roberto Alamo u ovom filmu glume trojicu šogora koji pokušavaju prekinuti veze svojih kćeri. Iz ove rečenice asno je da se radi o jednoj tipičnoj komediji koja neće svima jednako dobro sjesti. Film je prilagođen široj publici, te nema mnogo umjetničkog potencijala – on je sasvim obična španjolska komedija sa laganim humorom i prosječnim glumcima. Ipak, nemojmo ga otpisati samo tako lako – previše filmova u posljednje vrijeme trudi se biti nešto posebno, te je kod publike već primjećena potreba za nečim laganijim i normalnijim.

Sam početak filma veoma je dobar. Prezentacija likova i priče uistinu je humoristično napravljena, te će se čak i oni članovi publike koji se rijetko kada smiju naći u situaciji da se ne mogu suzdržati od smijeha. Osim toga, većina ljudi veoma lako moći će se od samog početka poistovjetiti sa likovima i njihovim problemima, kako oni stariji, tako i oni mlađi. Nakon toga na scenu stupaju lude situacije u kojima se ti isti likovi nađu, te je to dio u kojem film pronalazi svoj glavni motor koji ga pokreće.

Po samoj prirodi konflikta u ovom filmu, fokus priče stavljen je na očeve i njihove možebitne buduće zetove, što ženski dio glumačke postave nažalost ostavlja postrani. Jose Coronado, Javier Camara i Roberto Alamo prave su zvijezde ovog filma – Coronado odlično glumi Artura, prestižnog odvjetnika punog love, Camara oca-dobričinu Chusa, a Alamo Polija, smotanog oca kojem ništa ne ide od ruke.

Fim je režirao redatelj Carlos Theron, koji nam od samog početka jasno daje do znanja da ovaj film nije nikakva visoka umjetnost – on samo želi da se njegovi gledatelji dobro provedu, te zaborave na svoje probleme tokom 90-ak minuta trajanja filma. Sve manje i manje redatelja ima ovakav stav – većina njih trude se biti neki novi Kubrick, a gledateljima je to sve malo dojadilo, stoga Theronu niti malo ne zamjeramo što se odlučio ponuditi nam nešto lakši film. Nema ovdje nekih pametnih pouka, vrhunske kinematografije, niti prenemaganja sa strane glumaca – ovo je jednostavno film koji možete otići pogledati bilo kada, s bilo kime i dobro se provesti. A to je po nama ono najvažnije.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj