Menu

If I Were a Boy (2017)

Jednog običnog jutra Jeannnin život okreće se potpuno naopačke.

  U kinima

Hrvatska13.07.2017.
Bosna i Hercegovina13.07.2017.
Srbija24.08.2017.

  Ocjena

 Si j'étais un homme
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 35min

  Zemlja / jezik

Francuska, Belgija / francuski

  Klasifikacija

  Režija

Audrey Dana

  Scenarij

Maud Ameline
Audrey Dana
Murielle Magellan

  Produkcija

Christine De Jekel
Olivier Delbosc
Marc Missonnier

  Glazba

Emmanuel D’Orlando
  Sinopsis

Tko barem jednom nije razmišljao o tome kako je to biti suprotnog spola, barem na jedan dan? Jeanne definitivno nije! Odnedavno razvedena, odvojena od svoje djece svaki drugi tjedan, ona je gotova sa potragom za muškarcima te ne želi više niti čuti za njih. No, jednog običnog dana, njen život okreće se potpuno naopačke. Na prvi pogled, ona nije ni po čemu drugačija od ostalih… osim jedne malene stvarčice – ona sada ima penis! Od komičnih situacija do urnebesnog smijeha sa svojom najboljom prijateljicom, od panike do odlaska ginekologu u vezi svog novog problema, naša heroina dat će sve od sebe da prebrodi ovu uistinu neobičnu situaciju.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Audrey Dana Jeanne
Christian Clavier Docteur Pace
Eric Elmosnino Merlin
Alice Belaidi Marcelle
Antoine Gouy Anton
Josephine Drai Joe
  Recenzija

“If I Were a Boy” vlastiti je projekt glumice Audrey Dane. Ova glumica ne samo da je ovoga puta odlučila preuzeti glavnu ulogu, već je također režirala te i napisala scenarij za ovu ludu komediju. Nakon filma “French Women”, ovo je tek drugi put da se kćer tuniškog novinara odlučila režirati vlastiti film. Prije svoje filmske karijere, Dana je uglavnom radila u kazalištu – prvo u New Yorku nekoliko godina, prije nego što se vratila u Francusku i glumila u Parizu. Od 2006. godine, sve više se posvećuje filmskom mediju.

Sa ovakvom pričom o promjeni spola, jasno je da će film imati mnogo stereotipnih šala, no Dana je znala kako ih odigrati u svojem prvijencu. U pogledu pretjeranih šala i neukusa, taj film bio je prilično suzdržan, što se ne može reći za “If I Were a Boy”. No, ukoliko znate što očekivati i spremni ste na to, te možete prožvakati prilično djetinjastu premisu, ovaj film itekako će vam priuštiti pregršt smijeha i zabave.

Glavni razlog dobre zabave jest odlična gluma Audrey Dane i njen iznenađujuće dobar pokušaj da pomiješa razne spolne stereotipove, koji veoma često uspijeva dobro obaviti. Osim toga, nerijetko ih i preokreće naglavačke. Tako ovdje možete vidjeti žene koje samo traže provod za jednu noć, te muškarce koji su jadni samohrani roditelji, odbačeni od strane svojih žena. Ovaj preokret, s druge strane, znači da ćete imati priliku vidjeti i Danu u mnogim “muškim” situacijama, poput one u kojoj pokušava piškiti stojeći, ili zviždi za drugim ženama – što će nekima možda ipak biti malo previše.

Nažalost, koliko god Dana u ovom filmu bila odlična, svi drugi nisu joj ni do koljena, što donekle škodi općenitom dojmu filma. Osim Dane, jedini kojeg bismo mogli izdvojiti kao dobrog u filmu jest Christian Clavier koji glumi njenog ginekologa, a koji će vam također pružiti ponešto smiješnih scena. U konačnici, iako je njegova premisa prilično djetinjasta, a izvedba ponekad u najmanju ruku nespretna, ovaj film svejedno je jedan veoma dobar način da se zabavite i nasmijete, te zaboravite na sve svoje probleme i uživate u uvrnutim problemima glavne heroine ovog filma. Definitivno nije riječ o remek-djelu, no svakako se isplati pogeldati ga ukoliko volite francuske komedije.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj