Menu

Ice Age: Collision Course (2016)

Manny, Diego i Sid udružuju se sa Buckom kako bi spriječili pad meteora koji bi mogao uništiti njihov svijet.

  Ocjena

 Ice Age: Collision Course
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 34min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Mike Thurmeier
Galen T. Chu

  Scenarij

Michael J. Wilson
Michael Berg
Yoni Brenner
Aubrey Solomon

  Produkcija

Lori Forte
Denise L. Rottina
Carlos Saldanha
Chris Wedge

  Glazba

John Debney

  Kinematografija

Renato Falcão
  Sinopsis

Scratova epska potraga za nedostižnim žirom katapultira ga u svemir, gdje on slučajno pokrene seriju kozmičkih događaja koji će zauvijek promijeniti Ledeni svijet i zaprijetiti njegovim uništenjem. Kako bi spasili sebe, svoje prijatelje i svoj svijet, Sid, Manny, Diego i ostatak ekipe morat će napustiti svoje domove i krenuti u avanturu punu smijeha i opasnosti, putujući u nove egzotične zemlje i upoznajući pregršt novih šarolikih likova.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Stephanie Beatriz Gertie
Robert Cardone Freaky Bobby
Neil deGrasse Tyson Neil deBuck Weasel
Adam Devine Julian
Jesse Tyler Ferguson Shangri Llama
Max Greenfield Roger
Jessie J Brooke
Queen Latifah Ellie
Denis Leary Diego
John Leguizamo Sid
  Recenzija

Nakon tri simpatičnih i zabavnih avantura, i četvrtog filma kojeg je malo tko pogledao, „Ice Age“ franšiza polako postaje naporna sa svojim petim nastavkom „Collision Course“. No, je li ovaj film konačni udarac koji će zaustaviti serijal, ili tu ipak ima nečeg vrijednog gledanja?

U ovoj epizodi, mamut Manny (Ray Romano) toliko je uzrujan zbog vjenčanja svoje kćeri Peaches (Keke Palmer) za mamuta Juliana (Adam Devine) da je zaboravio na svoju vlastitu obljetnicu braka sa Ellie (Queen Latifah). No, ono što je mnogo važnije za priču, jest da ogroman meteor dolazi prema Zemlji i prijeti uništenjem svog života na njoj. Stoga, mamuti i njihova ekipa – Sid (John Leguizamo), Granny (Wanda Sykes), Diego (Denis Leary) i ostali – kreću u potagu za sigurnim skrovištem, predvođeni Buckom (Simon Pegg), koji je čitao proročanstva te sada misli da zna kako promijeniti smjer kretanja meteora. U međuvremenu, Manny i Ellie smišljaju plan kako nagovoriti Peaches da se ne uda i odseli od njih.

Da, priča je potpuno luda, pogotovo zato što je pogonjena ludostima koje radi Scrat, koji otkrije leteći tanjur u ledu, aktivira ga i krene u svemir, gdje njegovi nepromišljeni postupci aktiviraju razne opasne posljedice na Zemlji. No, ovaj serijal nikada nije baš bio ljubitelj znanosti ili biologije, bacajući razne životinje u isti koš samo zbog komične vrijednosti, dok pokušava izgraditi ponešto napetosti kako bi priči dodali nešto kretnje. Naravno, ima tu i mnogo scena koje su pune divnih obiteljskih trenutaka, ali i komentar o klimatskim promjenama za sve one koji odbijaju priznati da je globalno zagrijavanje veliki problem.

Glavna atrakcija filma i ovoga puta je odlična ekipa glumaca koja je posudila glasove likovima – komičari koji su odlični u tome da stvore likove koji su veoma, veoma zabavni. Film je čitavo vrijeme urnebesno smiješan, a redatelj Mike Thurmeier cijelo vrijeme dodaje odlične vizualne fore, koristeći 3D efekt kako bi to ostvario. S druge strane, teško je pobjeći od očitih problema koje ovaj serijal ima, od sumnjive vremenske crte, do činjenice da ove životinje samo žele naći pravu ljubav, udati se i imati djecu. Čak i najmlađi gledatelji jasno će uočiti ove nedostatke, iako ih neće biti mnogo briga za to, pošto će umirati od smijeha

Nikako ne bismo rekli da je laka stvar napraviti peti nastavak bilo kojeg serijala, stoga ako ništa drugo, moramo čestitati ekipi ovog filma za veliku ustrajnost. Što se tiče ovog dijela, on definitivno nije niti najgori, ali niti najbolji dio serijala. Ipak, bilo bi šteta da ovo bude posljednji „Ice Age“, jer smo uvjereni da nam ovi likovi i ovaj svijet može pružiti još barem jednu veoma dobru priču.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Animirani Drame Kriminalistički Sinkronizirani crtići
Sortiraj