Menu

Hillary’s America i Batman v Superman najgori filmovi u 2016.

Filmovi ‘Batman v Superman‘ i ‘Hillary’s America‘ pobjedili su u osam od devet kategorija za najgori film.

Na 37. dodjeli ‘Zlatnih malina’, koje se dodjeljuju najgorim filmovima u prošloj godini, dokumentarni film koji kritizira američku demokratsku predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton, ‘Hillary’s America‘ dobitnik je ovogodišnje Zlatne maline za najgori film, a s filmskim ostvarenjem ‘Batman v Superman‘ dijeli broj osvojenih Malina – svaki po četiri.

Redatelj filma o Hillary Clinton Dinesh D’Souza osvojio je Razzie za najgoreg glumca/naratora i za najlošijeg redatelja, zajedno s Bruceom Schooleyem koji uz njega potpisuje režiju.

Osim ova dva filma, Kristen Wiig proglašena je kao “najgora glumica u sporednoj ulozi” u filmu ‘Zoolander No. 2‘.

Becky Turner dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu u D’Souzinom i Schooleyevom dokumentarcu koji je zaradio skromnih 13 milijuna dolara.

Nagradu Razzie Redeemer je ove je godine uvjerljivo osvojio glumačko-redateljski veteran Mel Gibson, čija je ratna drama ‘Hacksaw Ridge‘ nominirana za šest Oscara.

Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, redatelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan prije objave najprestižnije američke filmske nagrade Oscar.