Menu

Hellboy (2004)

Nacisti su ga okultnim eksperimentima dozvali iz samoga pakla, no na kraju ipak dopada u ruke američkih agenata koji ga odgajaju u jednog od najjačih boraca protiv tame.

  Ocjena

 Hellboy
(2004) on IMDb

  Trajanje

2h 2 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Guillermo del Toro

  Scenarij

Guillermo del Toro
Peter Briggs
Mike Mignola

  Produkcija

Lawrence Gordon
Lloyd Levin
Mike Mignola
Patrick J. Palmer
Mike Richardson

  Glazba

Marco Beltram

  Kinematografija

Guillermo Navarro
  Sinopsis

Kada Nacisti pokušaju koristiti crnu magiju u posljednjim danima Drugog svjetskog rata, majmunasti demon bačen je u stvaran svijet. Trevor Bruttenholm oktrije to biće i spasi ga od opasnosti. Stvorenje odraste i nazove se Hellboy. Radeći u tajnosti, Hellboy riješava zlo ovog svijeta. No, kada se pojave neka poznata lica iz prošlosti, trebat će mnogo više od samog Hellboya da ih zaustavi.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ron Perlman Hellboy
John Hurt Trevor "Broom" Bruttenholm
Selma Blair Liz Sherman
Rupert Evans John Myers
Karel Roden Grigori Rasputin
Jeffrey Tambor Tom Manning
Doug Jones Abe Sapien
Brian Steele Sammael
Ladislav Beran Karl Ruprecht Kroenen
Biddy Hodson Ilsa Haupstein
  Recenzija

Ako možete prihvatiti radnju ovog filma, biti će vam odličan. Napisan i režiran od strane Guillerma del Toroa, „Hellboy“ je točno na granici – niti se shvaća preozbiljno, niti potpuno neozbiljno. On zna da je zapravo strip, no također je svjestan da čak i najluđi likovi publici mogu biti „stvarni“.

Najjače oružje ovog filma je Ron Perlman, koji glumi adolescentnog Hellboya. On je prihvatio činjenicu da je frik, no i dalje gaji osjećaje prema Liz Sherman (Selma Blair), koja je čudak kao i on. On maltretira svog novog brižnika, mladog Johna Myersa (Rupert Evans), koji se također zaljubio u Liz, na način na koji mala djeca maltretiraju svoje dadilje. Uz to, čini i razne druge adolescentske nepodopštine koje pomažu  filmu da ostvari emocionalnu povezanost koju većina strip-filmova nema.

Priča, koja nije nešto posebno, uključuje reptilsko čudovište koje se može uskrsnuti i beskonačno reproducirati, te njegove sponzore zlikavce, a na kraju sve kulminira ogromnom bitkom dobra i zla. Akcijske scene odrađene su veoma dobro, uzdignute Hellboyevim sardonicizmom i Del Torovim odličnim okom za uzbudljive vizuale. No, sadržaj se ipak čini pomalo prožvakan.

Ipak, kao cjelina, film ima dozu svježine koja je potpuno drugačija od njemu sličnih filmova. Ima lagane tonove gotičke romanse, te tonove tajnih vladinih operacija i smrtonosnih nadnaravnih bića. Mnogo je mračniji od na primjer „Spider-Mana“, a ipak uspijeva ne biti toliko neozbiljan koliko se u početku čini. Sastojic su možda prosječni, no prezentacija, ton, okus i tekstura su uistinu fenomenalni. Ako imate interes za malo drugačiji film o superjunacima, ovo je definitivno topla preporuka.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Fantazije SF-ovi Trileri Horori
Sortiraj