Menu

Happy Family (2017)

Animirana adaptacija bestselera autora Davida Safiera koji govori o jednoj veoma čudnoj obitelji.

  U kinima

Hrvatska26.10.2017.
Bosna i Hercegovina26.10.2017.
Srbija26.10.2017.

  Ocjena

Happy Family (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 36min

  Zemlja / jezik

UK, Njemačka / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Holger Tappe

  Scenarij

David Safier
Catharina Junk
Benedikt Niemann
Kirstie Falkous
Jens Benecke
Matthias Parchettka

  Produkcija

Maya Grafin Rothkirch
Ralph Kamp
Michael Mack
Stefan Mischke
Holger TAppe

  Glazba

Hendrik Schwarzer
  Sinopsis

Obitelj Wishbone daleko je od sretne obitelji. Sa knjižarom koja ne posluje dobro, mužem koji je iscrpljen od prekomjernog rada, te dvoje neshvaćenih tinejdžera, Emma je na rubu ludosti trudeći se biti savršenom majkom i ženom. Nakon što odvuče svoju obitelj na kostimiranu zabavu za Halloween, zla vještica na njih baci prokletstvo i pretvori ih u vampira, mumiju, vukodlaka i Frankensteinovo čudovište. Sada će Emma morati izaći na kraj sa svojom novom čudovišnom obitelji i otkriti tajnu prokletstva koja će ih naposlijetku dovesti do princa tame – Drakule!
  Trailer

  Glumac   Uloga
Emily Watson Emma
Jason Isaacs Dracula
Nick Frost Frank
Jessica Brown Findlay Fay
Celia Imrie Cheyenne
Catherine Tate Baba Yaga
Ethan Rouse Max
Ewan Bailey Renfield
Emma Tate Head Model
Jessica McDonald Sheila
  Recenzija

Animirani filmovi integralni su dio kino ponude te su često među najuspješnijim filmovima koje imamo priliku gledati na velikim ekranima. No, ti veliki animirani filmovi najčešće su hollywoodske produkcije. Europa – u ovom slučaju Njemačka – teško se može natjecati sa Disneyjem i ostalima, kako financijski, tako i tehnički. Ipak, velikom dijelu kvalitete pridonosi i sami redatelj, a Holger Tappe jedan je od najboljih. Nakon nekoliko prijašnjih uradaka, on nam sada dovodi svoj novi film – “Happy Family” – koji se pokazao kao njegovim najboljim djelom do sada.

David Safier, autor po čijoj knjizi je rađen ovaj film, jedan je od najuspješnijih njemačkih autora. Posebnost ovog filma jest u tome što je namijenjen upravo najmlađim gledateljima – u centru priče nalazi se nesretna obitelj, koja se nalazi pred slamanjem zbog velikih razlika i svakodnevnog stresa. Brak Emme i Franka sprema se raspasti, a majka i njena djeca uvijek se žestoko svađaju. Holger i scenaristica Catharina Junk pomalo su smanjili opakost ovih svađa i u njih ubacili ponešto humora, stoga je drama malo umanjena, no tako je vjerojatno i bolje za ciljanu publiku ovog filma.

U ovom filmu ipak je najvažniji smijeh i šarenilo boja. Umjesto da se plačemo zbog raspada obitelji, u ovom filmu možemo se dobro nasmijati jer čitava obitelj biva pretvorena u razna poznata čudovišta. Nakon ove pretvorbe, “Happy Family” uistinu postaje odlična humoristična avantura u kojoj obitelj Wishbone natjerava babu Yagu preko cijelog svijeta kako bi sa sebe skinuli njeno prokletstvo. U toj avanturi imamo priliku vidjeti razne svjetske gradove poput Venecije, Egipta, Londona i drugih, što filmu uistinu dobro pristaje. No, možda najbolje pogođen stil u filmu je onaj Drakulinog dvorca i svih mogućih bića koja u njemu žive.

U konačnici, ovaj film ne nudi ništa posebno novo, no način na koji je napravljen uistinu je impresivan. Imamo li na umu da većina animiranih filmova u današnje vrijeme košta nekoliko puta više od ovoga, on je stvarno uspio napraviti veliki podhvat. Animacija je čista i zabavna, likovi su dobro razrađeni i zanimljivi, a priča, iako nije originalna, nema nimalo problema u sebe uhvatiti pažnju gledatelja od prvog do posljednjeg trenutka. Za one kojima su se slični filmovi, poput “Hotel Transylvania” svidjeli, ovo će biti pravi pogodak, a svi drugi također bi mu trebali barem pružiti šansu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj