Menu

Hangman (2017)

Detektiv za umorstva udruži se sa psihologom kako bi zajedno uhvatili serijskog ubojicu čija su ubojstva inspirirana dječjom igrom Vješala.

  U kinima

  Ocjena

Hangman (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 38min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Johnny Martin

  Scenarij

Michael Caissie
Charles Huttinger

  Produkcija

Michael Caissie
dama Claire
Rich Cowan
Lauren Craig
Phil Hawkins
Charrles Huttinger
Anne Jordan
Johnny Martin
Michael Mendelsohn
Natalie Perrotta
Arnold Rifkin
Jonathan Saba

  Glazba

Frederik Wiedmann

  Kinematografija

Larry Blanford
  Sinopsis

Oličeni detektiv za ubojstva Ray Archer (Al Pacino) udruži se sa kriminalnim psihologom Willom Ruineyjem (Karl Urban) kako bi zajedno ulovili notornog i opakog serijskog ubojicu, čija ubojstva su inspirirana dječjom igrom Vješala, dok čitavu priču prenosi reporterka Christi Davies (Brittany Snow) koja zasjenjuje detektive.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Brittany Snow Christi Davies
Al Pacino Detective Archer
Sarah Shani Captain Lisa Watson
Karl Urban Detective Ruiney
Joe Anderson Hangman
Jermaine Rivers SWAT Leader
Chelle Ramos Joey Truman
Michael Papajohn Hangman's Father
Steve Coulter Reverend Green
Odessa Rae Reporter
  Recenzija

Tko još ne voli dobar pametni triler o genijalnom serijskom ubojici koji igra okrutne igre sa svojim ubojicama? Od filmova poput “Seven” i “Copycat” pa sve do “The Chasera”, ova formula ponudila je mnogo odličnih filmova, dok istovremeno nudi i dovoljno fleksibilnosti da likovi i priča budu veoma kvalitetni. Legendarni glumac Al Pacino već je imao prilike glumiti u sličnim filmovima, neki od kojih su bili veoma uspješni, poput “Sea of Love” ili “Insomnie”, dok su drugi bili doista loši (“Righteous Kill”, “88 Minutes”). Nažalost, i ovaj film više spada u ovu skupinu lošijih.

Od “briljantne” igre ubojice do naših glavnih likova, “Hangman” je naprosto forulaičan, i to toliko da jednostavno ne može to više biti niti da se potrudi. Blijedi trileri svejedno znaju zabaviti gledatelje, no nažalost ovaj je i tu uspio pogriješiti te je samo dosadan i nepotrebno kompliciran. Najslabiji element u scenariju je uključivanje reporterke Christi. Njena pristunost je prihvatljiva, a glumica Snow čak je pružila i veoma korektan nastup, no svaki njen trenutak je samo još jedan primjer nelogičnog i nerealnog ponašanja. Ona paradira po svim lokacijama ubojstava bez rukavica ili obzira za dokaze, te nema nimalo zdravog razuma.

Ubojica u ovom filmu nije nešto pametan, ali se naspram drugih likova doima kao Einstein. Svaki trag kojeg naši momci pronađu dovede ih do novog mjesta zločina taman u trenutku kada imaju priliku vidjeti nekoga kako umire, no čak dva puta uspjeli su uhvatiti ubojicu na djelu, no jednostavno se nisu potrudili potrčati za njim. Njima nije bitno što on redom ubija ljude po gradu, već im je dovoljna i najmanja distrakcija kako bi im on uspio pobjeći bez imalo problema.

Što se tiče nastupa, kao što smo već i spomenuli, Snow je korektna, a Urban je također napravio solidan posao i vidno je uložio vrijeme trudeći se prenijeti probleme koje njegov lik proživljava. No, veliki i moćni Al Pacino ovoga puta odlučio je prospavati 99% filma. Njegove manire su trule, njegova energija nepostojeća, a izgleda kao netko tko se probudio prije 5 minuta. Što se tiče redateljske strane, stvari su korektno odrađene, a akcijske scene su na razini, no nažalost ništa od toga nije dovoljno da ovaj film uzdigne za koji nivo više. Ovako kako je, ovaj film preporučamo samo najvećim fanovima psiholoških trilera, dok se ostali slobodno mogu okrenuti nekom starijem i boljem.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Kriminalistički Biografije Trileri Romantični Horori Akcije
Sortiraj