Menu

Gnome Alone (2017)

Kada Chloe otkrije da njeni vrtni patuljci nisu onakvim kakvima se doimaju, ona mora odlučiti hoće li nastaviti sa mirnim srednješkolskim životom ili krenuti u borbu protiv Troggova.

  U kinima

  Ocjena

Gnome Alone (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 25min

  Zemlja / jezik

Kanada, UK, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Peter Lepeniotis
Shelly Shenoy

  Scenarij

Jared Micah Herman
Robert Moreland
Kyle Newman
Michael Schwartz
Zina Zaflow

  Produkcija

Jon Christianson
Simon Crowe
Warren Franklin
Victoria Itow
Robert Moreland
Tom Pascal
Jeremy Ross
Danielle Sterling
Geneva Wasserman
John H. Williams
Patrick Worlock

  Glazba

Patrick Stump
  Sinopsis

Chloe i njena mama ponovno se sele! Prisiljena odseliti se u oronulu kućicu krcatu vrtnim patuljcima, Chloe ubrzo otkriva da ova kuća skriva nešto zastrašujuće ogromno. Jednog dana, dok je provodi dan sama u kući, Chloe i njen glasni susjed Liam otkriju da su vrtni patuljci zapravo živi! Oni već godinama čuvaju našu planetu od opasnih malenih čudovišta zvanih Troggovi, koji su napali Chloeinu kuću putem portala iz drugog svijeta. Jedino riješenje za Troggove nalazi se u rukama pogrešne osobe u Chloeinoj srednjoj školi, stoga ona i Liam moraju pomoći patuljcima da se odupru Troggovima i spase svijet.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Becky G Chloe
Josh Peck Liam
Tara Strong Catherine
Olivia Holt Brittany
David Koechner Zamfeer
Jeff Dunham Quicksilver
Patrick Stump Alpha
Nash Grier Trey
Madison De La Garza Tiffany
George Lopez Zook
  Recenzija

U najboljem slučaju, vrtni ukrasi napraviti će pravu ljepotu od vašeg dvorišta, a vrtni patuljci jedan su od najpopularnijih ukrasa. No, što bi se dogodilo da ovi vrtni patuljci nisu samo ukras, nego prava živa bića koja ujedno i čuvaju cijeli svijet od neobičnih čudovišta? Upravo takvu priču odlučio je istražiti ovaj novi animirani film, koji je ujedno veoma energičan, misteriozan i nevjerojatno sladak.

Glavnu ulogu glumi pjevačica Becky G, koja je prije nekog vremena imala priliku pokazati svoje glumačko umijeće u rebootu “Power Rangersa”. Ona ovdje glumi Chloe, djevojku koja se upravo doselila u novi grad sa svojom majkom. Njihova nova kuća doslovce izgleda kao da je ispala iz nekog horor filma, te se Chloe odmah zapita zašto je sve prepuno vrtnih patuljaka, posebice unutar same kuće. Ona ubrzo otkriva da ovo nisu obični vrtni patuljci koje možemo kupiti u Pevecu, već da su oni čuvari našeg planeta koji nas brane od opakih malih ljubičastih čudovišta Troggova.

Uz pomoć svog susjeda Liama (Josh Peck), Chloe i vrtni patuljci, čijeg vođu glumi George Lopez, moraju pronaći način da se riješe ovih čudovišnih vanzemaljaca prije nego pobjegnu iz kuće i počnu praviti kaos po cijelom svijetu. No, za to će trebati određeni predmet koji se nalazi u Chloeinoj školi, a koji je nažalost pao u potpuno krive ruke. U svojoj avanturi, Chloe će polako shvatiti da se u njoj krije prava junakinja, te će postati prava spasiteljica planeta Zemlje u ovoj luckastoj i pomalo apsurdnoj invaziji vanzemaljaca.

Što se tiče tematike i priče, ona je najviše napravljena za mališane, no niti onim malo starijima definitivno neće biti dosadno – film je prepun odličnih fora i šala koje ne ciljaju samo na vrtićku dob. Glazbena podloga Patricka Stumpa također je savršeno komplementarna priči, te se niti u jednom trenutku ne doima pretjeranom niti odvlači pozornost od likova i onoga što vidimo na ekranu. U konačnici, ukoliko ste raspoloženi za jednu dobru animiranu komediju lake tematike, ovo je uistinu najbolja opcija za koju se možete odlučiti.

  Slični filmovi