Menu

Gnomeo & Juliet (2011) Sinkronizirano

Dva susjedna vrta od Montaguea i Capuleta su u ratu, no patuljci Gnomeo and Juliet, su zaljubljeni.

  Ocjena

 Gnomeo & Juliet
(2011) on IMDb

  Trajanje

1h 24 min

  Zemlja / jezik

UK, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Kelly Asbury

  Scenarij

Rob Sprackling
John R. Smith
Andy Riley
Kevin Cecil
Kelly Asbury
Steve Hamilton Shaw
Mark Burton
Emily Cook
Kathy Greenberg
William Shakespeare

  Produkcija

Baker Bloodworth
David Furnish
Elton John
Igor Khait
Kara Lord
Steve Hamilton Shaw

  Glazba

Chris Bacon
James Newton Howard
Elton John
  Sinopsis

Najljepša ljubavna priča ikada ispričana, sa vrtnim patuljcima u glavnoj ulozi? Ovaj animirani film priča priču o vrtnim patuljcima Gnomeu i Juliet koji imaju mnogo prepreka na svom putu kada se nađu u svađi između susjeda. No sa plastičnim rozim flamingosima i utrkama kosilica u priči, mogu li ova dva lika uistinu pronaći sretnu ljubav?
  Trailer

  Glumac   Uloga
James McAvoy Gnomeo
Emily Blunt Juliet
Ashley Jensen Nanette
Michael Caine Lord Redbrick
Matt Lucas Benny
Jim Cummings Featherstone
Maggie Smith Lady Bluebury
Jason Statham Tybalt
Ozzy Osbourne Fawn
Stephen Merchant Paris
  Recenzija

Kao što je i za predvidjeti, „Gnomeo i Juliet“ je uspio pretvoriti veoma depresivnu priču u nešto slatko i mekano, unatoč potpuno drugačijem izvornom materijalu. Ovo je animirani obiteljski film o dvoje zaljubljenih vrtnih patuljaka, koji ima nekoliko referenci na Shakespeara pa čak i poneku poslasticu za odrasle. No, koliko god da su pojedini elementi filma dobri, kao cjelina film je veoma osrednji.

Sa mnogo slatkih vrtnih patuljaka, šarenih boja, odlične glazbe i smiješnih likova, „Gnomeo i Juliet“ će zasigurno biti veliki hit kod klinaca. U hrabrom pokušaju da se svidi i odraslima, film je par puta veoma pametno referencirao Shakespeara i njegovu originalnu tragediju o Romeu i Julieti. Pisci su također ubacili i mnoštvo referenci na odrasle filmove i populasrnu kulturu, sve to kako bi film mogli gledati ne samo djeca, nego i njihovi roditelji.

Nažalost, Shakespear sa vrtnim patuljcima jednostavno ne funkcionira veoma dobro. Film ima mnogo toga što će se zabaviti malu djecu, ali odrasli neće moći naći mnogo toga što bi ih zainteresiralo – čak je i humor podređen maloj djeci, te neće biti smiješan nikome starijem od 10 godina. Osim odličnog glumačkog talenta, glazbe i kompjuterske animacije, ovaj film nema mnogo dubine. Iako se redatelj Asbury uistinu jako potrudio na novi način prikazati ovu poznatu Shakespearovu priču, nismo sigurni da mu je to uspjelo.

Naposlijetku, iako nije najbolji animirani film ikad napravljen, svejedno je veoma sladak i smiješan. Također se ne trudi biti ništa više od dječje verzije Shakespeara, a to je uvijek dobra stvar jer predstavlja poznate klasike novoj generaciji mladih na način na koji ih oni mogu pojmiti. Ima tu i poneka dobra stvar za odrasle, ali ovaj film ipak preporučamo isključivo djeci, a nešto manje njihovim roditeljima.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Animirani Sinkronizirani crtići Akcije Avanture Sportski Dokumentarci Sport Biografije Komedije Romantični Drame
Sortiraj