Menu

The Little Vampire (2017)

13-godišnji Rufold je vampir čijem klanu prijeti ubojica vampira. On upozna dječaka njegovih godina, Tonyja, s kojim kreće na avanturu kako bi spasio svoju obitelj.

  U kinima

  Ocjena

The Little Vampire 3D (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 23min

  Zemlja / jezik

Nizozemska, Njemačka, Danska, UK / engleski, nizozemski

  Klasifikacija

  Režija

Richard Claus
Karsten Kilerich

  Scenarij

Richard Claus
Angela Sommer-Bodenburg
Larry Wilson

  Produkcija

Dene Anderberg
Jana Bohl
Chris Brouwer
Richard Claus
Brian Cleveland
Jason Cleveland
Maya Gräfin Rothkirch
Anders  Mastrup
Edward Noeltner
Holger Tappe

  Glazba

Vidjay Beerepoot

  Kinematografija

Niels Grønlykke
  Sinopsis

“The Little Vampire”, animirani film temeljen na likovima iz bestselera Angele Sommer-Bodenburg, priča je o Rudolphu, 13-godišnjem vampiru, čijem klanu prijeti notorni ubojica vampira. Rudolph upoznaje dječaka Tonyja, koji je njegov vršnjak i koji obožava stare dvorce, grobove i naravno, vampire. Nakon brzo sklopljenog prijateljstva, Tony će postati taj koji će pomoći Rudolphu i njegovoj obitelji u ovoj animiranoj avanturi punoj akcije i humora.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Rasmus Hardiker Rudolph Sackville-Bagg
Amy Saville Tony Thompson
Jim Carter Rookery
Joseph Kloska Maney
Phoebe Givron-Taylor Anna Sackville-Bagg
Tim Pigott-Smith Frederick Sackville-Bagg
Alice Krige Freda Sackville-Bagg
Julia Rhodes Dottie Thompson
Kevin Otto Bob Thompson
Diane Wilson Emma
  Recenzija

U posljednje vrijeme čini se da mnogi producenti odbijaju vjerovati novim idejama, posebice u području dječjih animiranih filmova – u njemu i dalje najčešće viđamo reciklirane ideje, makar bile prožvakane već bezbroj puta. Takav je slučaj i sa ovom novom, drugom po redu adaptacijom klasične njemačke priče. No, iako se prva adaptacija odlučila biti pravi film, koji je osvojio i nagradu za najbolji dječji film, ovoga puta radi se o animiranoj adaptaciji. Ipak, tematika ove knjige iz 70-ih i dalje je suvremena – ksenofobija je i danas nešto što stvara velike probleme, te je njeno osuđivanje svakako dobrodošlo.

Odlična animacija filma svakako je za pohvalu, a animatori su vidno tražili neke nove tehnike i ideje koje do sada nismo imali prilike vidjeti baš prečesto, pogotovo u europskim uradcima. Glumci koji su posudili glasove također su odradili odličan posao, iako ne možemo izdvojiti nekog posebno – no, kao cjelina defintivno funkcioniraju besprijekorno. Glazbena podloga nije prenametljiva kao kod nekih drugih dječjih animiranih filmova, već služi isključivo kao dodatno obogaćivanje priče i dodavanje atmosfere, što je uistinu dašak svježine u današnje vrijeme kada svaki drugi animirani film sadrži bezbroj glazbenih točaka.

No, ono što je ključno u ovom filmu njegova je poruka – poznato je da ljudi i vampiri nisu sposobni za suživot, a kamoli prijateljstvo, no ovaj film odlučio je savršeno pokazati kako takve dvije suprotnosti itekako mogu funkcionirati i sklopiti jedno od najdirljivijih prijateljstava. No, za takve stvari potrebno je mnogo strpljenja, pažnje i odricanja. Mnogi strahovi usađeni su u nas i teško im se oduprijeti, no ukoliko nešto dovoljno jako želimo, sve je moguće. A ovom filmu najveća nagrada je prijateljstvo koje slijedi nakon svega toga.

U konačnici, iako možda na prvi pogled nije toliko ispoliran, humorističan i luckast kao “Hotel Transylvania”, ovaj njemački animirani film pravi je primjer europske kvalitete i smjera u kojem se nadamo da će i drugi europski studiji za animaciju krenuti u budućnosti. Dovoljno je odabrati neku od pregršt lokalnih priča koje imaju dobru pouku i ispolirati ju što je više moguće. Rezultati bi mogli iznenaditi, kao što je to učinio i ovaj film, kojeg možemo toplo preporučiti svima onima koji svoju djecu žele na zabavan način naučiti nešto uistinu vrijedno.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Fantazije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj