Menu

Anchors Up Boats to the Rescue (2017)

Nakon hrabre spasilačke misije u olujnom vremenu, maleni spasilački brod odlazi u mnogo veću luku, gdje shvati da biti veći nije uvijek prednost.

  U kinima

  Ocjena

Elias og Storegaps Hemmelighet (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 13min

  Zemlja / jezik

Norveška / norveški

  Klasifikacija

  Režija

Simen Alsvik
Will Ashurst

  Scenarij

Simen Alsvik
Karsten Fullu

  Produkcija

Ove Heiborg
Anja Krstiansen
Hakon Rekstad
Sigurd Slattebrekk

  Glazba

Gaute Storaas
  Sinopsis

Nakon što dobije poziv upomoć od strane Velike Luke tokom opake oluje, Elias, maleni spasilački brod odlazi u hrabru misiju spašavanja i nakon što ju uspješno završi biva proglašen junakom. On je uzbuđen zato što sada odlazi u veliku luku u kojoj će započeti svoj novi život, ostavljajući sve svoje prijatelje i poznanike za sobom. No, život u Velikoj Luci i nije tako glamurozan, te Elias ubrzo otkriva da lokalna banda izrabljuje dragocijene metale koji imaju mogućnost promjene vremenskih uvjeta. Elias shvaća da mora raskrinkati ovu operaciju, no za to će mu biti potrebna pomoć njegovih starih prijatelja.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Marie Blokhus Helinor
Anderz Eide Storeblink
Marcus Gunnarsen Marcus
Martinus Gunnarsen Martinus
Christine Hope Duppe
Andrea Braein Hovig Krana
Svein Roger Karlsen Vaghals
Yngve Marcussen Kruse
Ravi Racer
Espen Sandvik Boyvind
  Recenzija

“Elias the Lifeboat” popularna je norveška dječja serija koja se emitirala u periodu od 2005. do 2008. godine. Prije nekoliko godina, serija je doživjela reinkarnaciju, a sada je na redu i dugometražni film. U njemu Elias junački spašava brod u nevolji te za nagradu ima priliku otići u Veliku Luku, što znači da za sobom mora ostaviti stare prijatelje. Kada dospije u Veliku Luku, Elias upozna Stellu, opaku djevojku koja ga privikava na njegovu novu okolinu. No, kada Elias otkrije mračnu tajnu Velike Luke, on ju mora spriječiti prije nego postane prekasno, ali to neće moći učiniti sam.

Kao serija, “Elias” se uspjela izdvojiti od ostalih sa svojim predivnim realističnim stilom animacije, a to je slučaj i sa ovim filmom. Izmišljeni svijet norveške obale, Velika Luka i ostala mjesta odlično su napravljena, a razina detalja koji su posvećeni njihovoj izradi uistinu je na visokoj razini, stoga će ovu činjenicu jednako znati cijeniti djeca kao i oni stariji. Položaj mjesta u filmu također je dobro prensen gledateljima – svima je jasno da su dvije luke veoma blizu jedna druge, a tu je negdje i formacija kamenja oko kojih se odvijaju sumnjive stvari.

Što se tiče priče filma, ona ni u kojem trenutku nije prekomplicirana za one najmlađe. Svi potrebni elementi su tu – Elias se susreće sa problemima i izazovima, te ih naposlijetku uspijeva nadvladati, no ne sam. Problemi su relativno lagani i nema nikakvih metafora niti apstraktnih elemenata, što će neki stariji gledatelji možda zamjerati, no uistinu nije potrebno da svaki animirani film svojom pričom cilja i na odrasliju publiku. Teme su uglavnom posvećene mališanima – prijateljstvo, hrabrost, poslušnost – te su dobro odrađene, bez dvosmislenih poruka ili previše komplikacija.

Ono što je negativno u filmu jest činjenica da su ga njegovi kreatori malo previše pokušali “Disneyficirati”. Pod tim mislimo da su se trudili ubaciti neke popularne elemente kojima možda u ovom filmu i nije bilo mjesto, poput isforsirano humorističnih likova čije su fore prilično loše, te više odmažu nego što pomažu. Ipak, to ne ostavlja neku veću mrlju na ovom filmu, no potrebno je uputiti kritiku na ovakve stvari jer stvarno ne vidimo potrebu da se svi trude postati novi Disney – ima i više nego dovoljno mjesta i za nešto malo drugačije.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Animirani Sinkronizirani crtići Akcije Kriminalistički Horori SF-ovi Drame Domaći filmovi Povijesni Avanture Fantazije
Sortiraj