Menu

G.I. Joe: Retaliation (2013)

G.I.Joe skupina ne samo da se mora borit protiv njihovih smrtnih neprijatelja Kobri već se moraju borit i s vladom koja ugrožava njihovu egzistenciju kao tima.

  Ocjena

 G.I. Joe: Retaliation
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 50 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Jon M. Chu

  Scenarij

Rhett Reese
Paul Wernick

  Produkcija

Gary Barber
Roger Birnbaum
Lorenzo di Bonaventura
David Ellison
Herb Gains
Dana Goldberg
Brian Goldner
Erik Howsam
Linda Pianigiani
Paul Schwake
Stephen Sommers

  Glazba

Henry Jackman

  Kinematografija

Stephen F. Windon
  Sinopsis

Tim G.I. Joe optužen je za kriminale protiv države od strane Zartana, prerušenog u predsjednika, a Cobra Commander ima sve lidere svijeta pod svojim utjecajem, sa njihovim naprednim bojnim glavama uperenim prema nevinim populacijama diljem svijeta. Brojčano nadjačani, preživjeli članovi tima smišljaju plan sa njihovim originalnim vođom, generalom Josephom Coltonom, kako bi spasili predsjednika i suočili se za Cobra Commanderom, njegovim suradnicima i svjetskim liderima.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Dwayne Johnson Roadblock
Jonathan Pryce President
Byung-hun Lee Storm Shadow
Elodie Yung Jinx
Ray Stevenson Firefly
D.J. Cotrona Flint
Adrianne Palicki Jaye
Channing Tatum Duke
Ray Park Snake Eyes
Luke Bracey Cobra Commander
  Recenzija

Prvi film G.I. Joea, „The Rise of Cobra“, bio je nalik spektakularnoj zbrci, no ipak je uspio biti zabavan. Ovaj nastavak uspijeva nadograditi originala i popraviti sve greške iz prvog dijela prije nego u posljednjim scenama uništi sve što se može uništiti. Iako bi neki možda htjeli vidjeti realan G.I. Joe film, imajte na umu da niti serija nikada nije bila realistična.

Jonathan Pryce je glavni razlog zbog kojeg trebate pogledati ovaj film. Kao lažni predsjednik, on krade doslovno svaku scenu u kojoj se nađe i općenito se doima kao da se jako zabavljao na snimanju. Dwayne Johnson također je odličan u ulozi Roadblocka, lidera G.I. Joe tima. Adrianne Palicki uspijeva zablistati untaoč prilično lošem dijalogu njenog lika, te na kraju čak uspijeva i biti šarmantna. Ray Park donosi svoj klasični stil kao tihi Snake Eyes, dok Byung-hun Lee od Storm Shadowa uspijeva napraviti opasnog protivnika. Također, valja spomenuti i sitnu ulogu Brucea Willisa, koji je uvijek dobrodošao prizor.

Borbe u filmu su jednostavne koliko i karakterizacija, te se film drugi doći do akcije što brže može. Očito je da su kroz devet mjeseci koliko su imali vremena da snime ovaj film, kreatori pokušali skratiti što više pozadinskih stvari te dotjerati ovaj film koliko god su mogli. A svi fanovi serije bit će zadovoljni što će napokon imati prilike vidjeti poznatu COBRA opremu u akciji.

Ipak, film ima i svojih problema. Vidljivo je koliko je film imao mali budžet i setove, ali CGI odjel uspio je nekako prikazati film većim no što jest. Srećom, konačni rez filma je veoma zategnut, bez traćenja vremena i nepotrebnih scena. Ima nekoliko rupa, no priča se ne doima šupljom zbog njih. Osim toga, pomalo je smiješno da nešto eksplodira svaki puta kada se stisne bilo koji gumbić. No, unatoč svemu, film je prilično dobar, te u ovakvoj formi možemo slobodno očekivati još pokoji G.I. Joe film.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Horori Fantazije SF-ovi Trileri Avanture Drame Preporuke
Sortiraj